bayramın 3. günü saat 06:00 gibi. arkadaşların "1-2 kiloluklar ama oldukça bol " dedikleri körtköy barajına ulaştık. çok kalabalık olmaması bizi daha da sevindirdi. tek korkumuz havanın çok bulutlu olmasıydı üstüne birde baraj seviyesi ve kapaklarda meydana değişiklik eklenince bir tane pullu sazan yakalamak nasip oldu. o da sınır altı oldugundan suya iade.... üstelik dip çok kötü dip oltası, yaylı veya mantarlı hiç farketmez hepsi takılıyor. birkaçtane kiloluk sazanı gördük üstten bakınca. ama hepsi o kadar. 3-4 çeşit mısır, 3-4 çeşit hamur ve yem, solucanlar boşa gitmemeliydi. günümüzü daha da zor hale getiren şey ise KIZILDAMLAR köyünden geçerek zor bela ulaştığımız kızıldamlar göletinin o kalabalık , bir o kadarda görgüsüz,aptal,vahşi, adam müsvettesi ök...zlerle dolu olması idi. sabahlamış yurdum ök..zleri en büyüğü bir karıştan küçük olan sazanlarla doldurmuşlar filelerini. 20 tanesi en fazla 2kg geliyor. uyardık ve cevap geldi "bunlar tavalık...." beyinsiz kardeşim tava yada mangal yada tavalık değilde havalık(youtube ye eklemek için) olsun ne farkeder ki seneye 1 kg olacak balığı katlettin bir de yurdum ök..zü tüfek getirmiş ama görememiş büyük balıkları yoksa tepeden denk getircekmiş... kötü bir gündü 200 km yol katettik ama bomboş geçen hafta çerkeşli de fos çıktı demek ki sezon sonu balık azalıyor yada biz bu işi yeterince iyi bilmiyoruz balık azalıyor sanırım çünkü 8-10 bin tane yavru atılıyor hiçbirine üremek nasip olamıyor daha büyümeden hepsi tavalık 100 balıkçı günde 15 adet tutsa 2 ayda hepsi tamtakır Herkese iyi ve insan gibi avlar
Tezcan abicim dedıgın baraja bende bu yazın gıttım.Senın gordugun tablonun aynısı ıle karsılastım.herkes hapıslerı doldurma derdınde kımse yasakmıs teblıgmıs hıc bır sey dınlemeden hepsı lımıt altı olan balıkları hapse atıyor.Sıddetle o guzelım barajlara bır cagre bulunması gerekıyor.O guzelım kucuk aynalılara pullulara nasıl kıyabılıyorlar anlamak mumkun deyıl.zaten o barajlarda en buyuk cıkan 1 kılo ya var ya yok.Bır kac sene av yasagı getırılmelı o barajlara
kızıldamlar gerçekten ölmüş 1 kiloluk balıkalra bile eskişehirde muhtaç kalır olduk bayramın 2. günü akşamı kızıldamlarda sabahladık adapazarından bi grup gelmiş ağ atmışlar ağın şamandıraları belli oluyordu ağı fark ettik ama insanlar o derece rahat söylyerek bareketa olduğuna ikna etmeye çalışyorlardı.bizde 4 kişilik olan ekibimzde limit altı balıkları at cek yaparak yaklaşık 20 kadar limit altı sazanı geri suya iade ettik.giderkende söyledik bunların anne ve babalarının bize bayramlaşmak için gelmelerini.fakar koca göletle tuttuğumuz balık sayısı 2 tane 1 kilo kara sazan ve 1 adet 30 cm civarı dargın oldu...yani kısacası kızıldamlar bilinçsiz avcılara yenildi bnm görüşüm 1 sene yasaklanması zaten ben o dönemde askerde olacağımdan benimde işime gelir herkese rast gele.iğneniz keskin olsun.....
slm eskişehirli dostlar aynı görüntüyle bu sezon başlarında bende karşılaştım. malesef hatta daha kötüsü oturacak yer bulamadım kızıldamlarda çok saçma bi yer olmuş bir an önce cözüm bulunması gerekiyor o bölgeye birde dikkat ettiyseniz hep yabancı insnlar (plakalar)eskişehirden bilecikten insan yok ordan kurtköye gectik allahtan orda yer bulabildik oda sanırım oranın üçretli olmasından bazen kızarız üçret alınıyor diye demek kızmamak gerekiyormuş. görüşmek üzere kızıldamlar için yapılacak her türlü resmi işlemlere katılırım haberim olsun.hoşçakalın