Kızıldeniz balıkları

Konu, 'Denizdeki Canlılar' kısmında mufi tarafından paylaşıldı.

1. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Helede önümüz bayram ...daha fazla karıştırıp konuyu dağıtmayayım Muvaffak abi kızmasın sonra :)

2. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    hayırlı olsun, saglıklı günlerde kazasız belasız kullan kardeşim artık av mahalline kestirmeden daglardan inersin..:D :D arazi arabası alan ilk testleri daglardaki orman yangın yollarında yapıyor..yasakmı bilmem ama birden fazla kez şahit oldum..sormak lazım..:)

3. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Canım ağabeyim güzel dileklerin için çok teşekkür ederim:) aldığım araç zaten dünyada 1938 yılından beri üretime başlamış olup yanılmıyorsam 1989 yılına kadar seri 1-2-3 diye üretilmiş o zamandan bu zamana kadar alüminyum kasa olarak üretilmiş 89 yılından sonra da günümüze hatta 2012 yılına kadar kasasında hibir değişiklik yapmadan fazla fazla kabuk değiştirmeden gelebilen ender araçlardan biridir son modellerde kasa ve yürür aksamı diğer eski modellere göre hemen hemen aynı olup ön konsola teknolojiyi gprs navigasyon ıvır zıvır bir dolu benim tabirimle çöplük ilave etmişlerdir ne olacak bir navigasyon cihazı 300-500 lira,burada arabaların ucuzluğuyla bilinen Bulgaristanda bile 2012 model Land Rover Defenderin sıfır satış fiyatı 67.000 euro benim aracım son model olmasada İtalyan polislerinden CARABİNİERİ'lerden emekli orijinal telsizi olan bütün periyodik bakımları vaktinde yapılmış korkunç temiz bir araç alana kadar zaten uyku uyumadım benim bmw'den direksiyonu daha hafif zaten bunu alınca garajda buna meraktan onu unuttum olduğu yerde az çalıştırmam lazım ki akü boşalmasın,hastalık abi işte ne yaparsın hani o havalı güncel plastik jiplerden de alabilirim araziye başka bir tabirle makyajlı metroseksüel plastik jiple araziye girsem hem istediğimi veremeyecek bana hemde tampondur ıvırdır zıvırdır koparıp tarlada bırakacak ve bir dünya masraf açacak her seferinde beni üzecek en iyisi bu kıyma makinesi mi desem traktör mü desem bunu aldım ki kafam rahat etsin askeriye,polis ve arama kurtarma aynı aracı kullanıyor dünyada demekki bir bildikleri var:) ama bu 1996 model içinde görünmeyen zincire vurulmuş canavarı barındıran bir araç:)abi yangın yollarında ispata gerek yok bu kıyma makinesi zamanında yağmur ormanlarını bir ucundan girip öbür tarafından çıkan tek araçtır ayrıca Camel trophy de kullanılan aracın aynısı
    abi amma ettim konunun içine kusura bakma ve de konuyu dağıttığıma kızma :)vatana selamlar:):)

4. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    çok güzel nazar değmesin.. keyifle kullan.. :)

5. 29519

29519

iyi de abi bu balıkların hangilerinin ızgara ya rakının yanına gideceğini belirtmemişsin eksik bilgi cık cık.
    :) :)

6. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Vallahi ben olsam, arkasına birde karavan takar, aydan aya gelirim eve. O da bankamatikten para çekmek için.hihi hihi

Güle güle, zevkle, kazasız belasız günlerde kullanmanı dilerim. Hayırlı uğurlu olsun.

7. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:

Ephinephelus ve Caranax ile başlıyanları tavsiye ederim.. :D :D :D

8. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Abi baliklar küresel isinmayla kuzeye hareket ediyorsa istavrit lüfer palamut izmarit bizim buralara gelir mi acaba dört gözle bekliyorum vallaha... Uskumru kadar istavrit oluyo açikta ama kiyida yok garip.. Nerde bunlarin ufaklari diyorum hep. Akdeniz kiyisinda çapari yapmistim bön bön bakmisti bolognais kamis sinek igne kullananlar. 1er 2ser geliyordu istavrit. Lüfer orda da görmedim. bizim kiyilarda lüfer ailesi yok halbuki atlantik okyanusunun diger kiyisinda var.

9. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Olsun Roy dostum, Atlantigin diger kiyisinda da bu kiyida olan istavrit yok. ;) Bir de dedigin gibi ufak boyda olsaymis, citir citir tavasi nefis olurmus. :) Buradakilere "horse mackerel" diyorlar. Gercekten de at gibi mubarek. :) Bir veya iki tanesiyle adam doyuyor. Marmara'nin Karadeniz'in istavriti gibi lezzetli degilse de gozunu doyuruyor insanin.

Bu da yayilis haritasi: http://fishbase.org/summary/Trachurus-trachurus.html

Kanalin karsi kiyisina selamlar. :)

10. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Ibrahim abi cidden o azmanin azmani istavritler çok tatsiz yagsiz kupkuru birsey oluyor. Ama haksizmiyim abi nerde bunlarin ufaklari :)

11. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Hic sorma dostum... kac gundur sayikliyorum zaten "soyle istavrit (bu kazik gibi olanlardan degil, kiracanin buyugu) olsa da kizartsak, citir citir yesek, mirmir olsa da izgara yapsak, kayinvalide burada olsa da hamsili pilav yapsa :)" filan diye. Gel gor ki hakikat baska. Sofrada ancak yagsiz, saman gibi alabalik olabiliyor, yagda kizartinca biraz birseye benziyor, veya en iyi ihtimalle somon, onda da balik kokusu yok. :( Buna da sukur diyoruz tabi. "Karnimiz doyuyor neticede, isin keyif tarafi da gurbetlik bitince olur artik" diyerek avutuyoruz kendimizi...

Bir de dedigin gibi, "nerede bunlarin ufaklari?" meselesi var. Yani o boya geldiyse bu hayvan, elbet bir zamanlar yavruydu. Yavru boyundayken hic oltaya gelmez mi bu meret? Millete yavru balik avlamayin diyoruz bir yandan, bir yandan da soyledigimiz lafa bak :)

12. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Abi benim dedigim istavrit yavrusu kraça degil normal 13-14cm olanlari. Üreme boyutunda olanlar. 35 cm istavriti lüfer görse kaçar :) somon fume idare eder alabalik dedigin gibi karin doyurmalik. Ama balik deyince ben muhabbetiyle birlikte anlarim ;)

13. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Aynen dedigin gibi. Zaten onun icin buradayiz ya hepimiz. :)

Bir de Spanish mackerel dedikleri var ki Allah muhafaza. :eek: Takim kopariyor, 3 - 5 kilo geliyor hayvan. ona da istavrit diyor bunlar. :)

14. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    söylediğin kamıştan 2 tane var bende 4-5 m tatlısu şamandralı sistemler için aldım memlekette pek bilmezler bunu..kullanmazlarda..

bencede haklısın.. ırı istavrit yavan oluyor

15. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Muhabbetlik balik yok, karin doyurmalik var... Sende hic degilse oltacilik var, balikla hasir nesir oluyorsun, bende o da yok... denizin kiyisindayiz ama av yaptigimiz yok.. ancak boyle sanal alemden bakip bakip hasret gideriyoruz iste... bir de arada bir tavasini yapip yedigimiz oluyor, o kadar... yoksa gonul istemez mi soyle oturalim dostlarla, yakalim mangali, atalim ustune cipuralari, rokasiyla da sizma zeytinyagli bir salata... haliyle bir de acalim kuzuyu ;) , buzu da yaninda...

16. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Abi Ephinephelus,Caranax ile başlayanları diyorsunda bunlar ilk dublelerdeki sıralama mı,4 dubleden sonra görüntüde hepisi tereyağ gibi gider görünüyor:)

17. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Çoğu sadece görsel güzelliği olan, tadı madı, balıkçılıkta ekonomik değeri olmayan türler. Ama akvaryum dünyasındaki değerlerini, hiç söylemiyim daha iyi :D

Tabii bu türler Akdeniz'e gelirse yerel balıklarımız gidecek demektir. O zaman da büyük ihtimal Kızıldeniz değil Akdeniz biyotopu kurmak moda olacaktır. Sonra bir mırmırı akvaryumunda görmek isteyen gider 120 $ verir alır akvaryumcudan, aman ölmesin diye ilk bir hafta akvaryumun başında nöbet tutar. Allah o günleri göstermesin, ne bana ne çocuklarıma. :(

Diğer yandan tablodaki balıklardan bazıları çoktan geldiler bile. Fistularia Commersonii artık zarganadan bol bulunuyor Antalya kıyılarında, hatta ben de konusunu açıp tanıtmıştım o balığı. Balon balıkları malum. Hatta tabloda triggerfish varyeteleri var ki akvaryum dünyasında tercih edilen, ama akvaryuma koyduktan sonra elinizi her soktuğunuzda iki kere düşünmenizi gerektirecek türlerdir. Bu türü de Kaş dalış okullarının vieolarında gördüm. Bir akvarist denize mi saldı bilinmez ama eğer toplu olarak gelirlerse çok hoş olmaz. Giant Trevally Serdar abinin dediği gibi sportif balıkçılık için çok öneme sahip bir türdür, ama sağlam ekipman gerektirir. :)

Yok arkadaş ben memnunum mırmırımdan mercanımdan barbunumdan! İnşallah bizden uzak olurlar diye temenni belirterek bitirmek istiyorum. Ama bunu yazdığım şu anlarda bazılarının yukarılara doğru yüzdüğünü de görür gibiyim. :(

18. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    bence levrekler kızıldenize kaçtı
    ingilizlerde nerde bu levrekler diye sorup dursun!