Tüm grup üyelerine selamlar. Bayram tatilini biraz uzatarak Sharm El Sheikh/Mısır’da ailecek 3 gece 4 gündüz bir tatil yapma fırsatı bulduk. Baştan belirteyim çok istememe rağmen programımızın yoğunluğu nedeniyle balık avına çıkamadım. Ama gene de glass boat denilen tekneler ile (teknelerin altı cam ile kaplı ve resifleri, balıkları izleyebiliyorsunuz) Kızıldeniz’in billur gibi berrak suyunun neleri barındırdığını görebildim. Ve tabiki de sizlerle paylaşmak istedim. Fotolar çok net değil ama (zira tekne dursa da hafif hareket ediyor, balık maalesef sabit durmuyor vs gibi bahaneler (aslında biraz da acemilik)) gene de çok güzeller. Balıkların tür sayısı 5500 civarında imiş ve biz sanki akvaryum seyreder gibi onlarca balık türünü (o renkleri maalesef sizler çok az görebileceksiniz fotoğraf kareleri o detayda değil) izledik. Av değeri olan türlerden 3-5 farklı tür ise konumuz gereği en çok dikkatimi çekenlerdi. Ayrıca sadece Kızıldeniz’de bulunan beyin mercanları da yanılmıyorsam bu karelerde var. Sanırım en kısa zamanda balık avı için tekrar gitmek gerekecek. Son kareye dikkatli bakarsanız oldukça zehirli olan aslan balıklarının sürü halinde olduklarını görebilirsiniz. Saygılarımla… [IMG] [IMG] [IMG] [IMG] [IMG] [IMG] [IMG] [IMG] [IMG] [IMG]