kızılırmağın kalecik tarafına dün gitmiştim kızılırmak çok şiddetli akıyor orda bir çobana ne kadar zamandır böyle aktığını sorduğumda 5-6 gündür aktığını söyledi bu kuraklıkta o kadar suyun niye bırakıldığını anlıyamadım Bulunduğumuz yerin az ilerisinde terkedilmiş eski kum ocağı vardı oraya gittim birde ne görüyüm bir kaç kişi tırıvırı ile balık avlıyor yaklaşık 10-15 tane karnıkara yakalamışlar uyarılarıma rağmen bir kaç defa daha attılar ve sonra benim sert tepkimi görünce tırıvırıları topladılar. Arkadaşlar böyle kişileri her zaman uyaralım ve lütfen tepkimizi açıkça ortaya koyalım.
insanlar neden bu kadar bilincsiz davraniyor hala vede ne zevk aliyorlar bu tiriviridan??adin da bile megmenet yok..balik oltaya vurup cekerken kacirmadiktan sonra bu isin ne zevki var...sadece dogaya ve baliklara zarari var...en iyi avci avina kacma sansi veren avcidir... saygilarimla
keşke herkes senin kadar duyarlı olsa Selo... adamların üzerine fazla gitme dayak yersin walla.. sonra demedi deme...
arkadaşlar şakamaka eğer yasaklara uymayan arkadaşları görürseniz uyarınız eğer uyarınıza sert tepki verirlerse ve yasaklara uymamaya devam ederlerse yetkililere lütfen bildirelim
Sevgili Dostlar Lutfen profil bolumunu tiklayarak, imza ayaralarinizi yaparmisiniz. Isim ,istenirse soyad, dogum tarihi, katilinan bolge ve kan gurubu bilgilerinizi imzaniz icersinde bulundurmaya ozen gosterin lutfen. Henuz yapmamissaniz, tanisalim bolumune gidip , kendinizi ve balikciliginizi ifade eden bir konu acarak, tum site dostlarina size sicak bir hosgeldin diyebilmesine firsat tanirsiniz. Saygilarla...
kardeş hafta sonu bende ırmaktaydım kaleciği bayağı bi geçince hamzalı köyü var oradaydım bende suyun bu kadar bırakılmasına bir anlam veremedim su çok olunca balıkta çıkmıyor nedeni bence balık doyuyor diye düşünüyorum çünkü durgun yerlere bile atsak oltaları hiç balık alamadık birde sudan aşırı ot ve pislik geliyor suyu biraz kesselerde artık boş dönmesek Bu arada yeni yayın yatakları öğrendim ileride hepinizle paylaşacağım tabi resimleriyle
Kuraklık nedeniyle müthiş bir elektrik açığımız var, eğer bahsettiğiniz yerin hemen yukarısındaki baraj sulamada yada içme suyu olarak kullanılmıyorsa tam gaz elektrik üretilerek ihtiyaç sağlanmaya çalışılıyor. Yani su bolluğu ondandır. Aynı durum Altınkaya ve Derbent de de mevcut. Altınkayada su seviyesi 15-20 metre düşük ve kızılırmaktan bolca su salınırken sulama barajı olan onun altındaki Derbent barajı ağzına kadar su dolu. Sadece fazla su salınıyor ama Bafradan bakanlar bile hiç kızılırmaktan bu kadar su salınmadı, bu kuraklıkta bu ne su bolluğu diyor.
Yasklaşık 15 gündür kapuluda su tutulduğundan doluluk oranı bayagı yüksekti bildiğim kadarıyla fazla dolulukta iyi değil Bunların üzerlerinde kesik ve hirfanlı barajları var. buralardan da az miktarda da olsa elektrik üretildiğini biliyoruz. Bu hafta biz karakeçilli gavur degirmeninin yanında avlandık akar az olmasına rağmen su çok yüksekti. Yani kesik ve kapulu arasında akar hiç yok kadar azdı.
110 km merkez Bu hafta balıklarımızla geliyoruz konusu açmıştım oradan çıkan balıklar Sen Çubukta olduğundan .Sana biraz daha uzak olabilir
Kızılırmak benim için bambaşka bir yer nedenini bilmiyorum ama orayı çok seviyorum bi gün benide alıp götürecek galiba Bide umduğumu bulabilsem
abi levrekle hiç ilgilenmediğim için bilmiyorum ama olabilir bu konuda sitemizin duyarlı ustaları yardım edebilir