Yaklaşık 3 haftadır, haftada 2 defa kızılırmak'ın kenarına gitmeme rağmen hiç sudak tutamıyordum. Dün yine umutsuzca balığa gittim Aradan epey zaman geçti. Beyaz Silikon balık takıp atıyordum, bir kaç defa zokalı denedim ki hep öyle atıyordum sonra zokayı çıkarıp başka bir silikon balık(Şeffaf Kırmızı- beyaz) taktım. Üçünçü atışımda orta boy 45cm bir tane sudak takıldı. Onu aldıktan sonra epey bir süre daha attım hava kararmasına yakın tekrar oltama balık vurdu ve bu sene yakaladığım en iri sudak olan aşağıdaki balığı yakaladım. yanımda kamera olmadığı için balığın resmini evde webcam da çektim görüntü biraz kötü. Boyu 56 cm ağırlık yaklaşık 2 kg civarı. Balık tutarken karşı kıyıda adamlar tırıvırı atıyordu,içimden söylenip duruyordum, şu denetleme mekanizması bir işlese her şey yolunda olacak diye. tam o sırada jandarma ekibi geldi ve tüm tırıvırı atanları topladı balıkları serbest bıraktı ve tırıvırı atanlar hakkında işlem yaptı. Ben dün hem büyük bir balık yakalamanın sevincini hemde denetleme mekanizmasının işleyişini görmenin sevincini yaşadım.Doğal hayatı korumak hepimizin görevi,herkese iyi avlar diliyorum. [/URL][/IMG] Bu balığın sırt yüzgeçlerindeki iğnelere dikkat etmek gerekiyor.ele falan battığı zaman 2-3 gün ağrısı geçmiyor. [/URL][/IMG]
Gürcan Abi kısmeti geç bulmuşsun ama iyi bulmuşsun.Tebrik ederim,sudak gerçekten tatlı suyun en yakışıklı balıklarından biri. Tırıvırıcıların jandarmadan cevaplarını almaları da çok iyi olmuş.Suya salınan balıklar için ve gelecğimiz için çok şey ifade eden bir gün olmuş.Paylaşım için teşekkürler....
Güzel av, bayaa iri bir sudak olmuş nasibiniz. Tebrik ederim, elinize emeğinize sağlık... Jandarma denetimleri trıvırıcıların korkulu rüyası olacak inşaallah, bunada ayrıca sevindim doğrusu.
Tebrikler çok güzel balıklar. Daha büyüklri de nasip olur inşallah. Silikon sudak için en uygun yemlerden bence. Attıktan sonra dibe inmesini bekleyip, oltayı yere paralel ve misinayla aynı hat üzerinde tutup, boşluğunu aldıktan sonra makarayı iki hızlı tur sarmak, gergin misinayla silikonun tekrar dibe inmesini beklemek, dibe inince (misinanın gevçemesinden anlaşılır) tekrar iki tur sarmak şeklinde at-çek yapmak mümkün, dip ilişkenliyse oltayı kaldırarak devam etmek lazım. Bu yöntemle verimli av oluyor. Rasgele
Biraz geç oldu ama tebrikler Gürcan bey avınız çok güzel jandarmanın tırıvırı atanlar hakkında işlem yapmasını duymakta çok güzel inşallah derslerini almışlardır.
Nevşehir- gülşehir avlanma yerimiz gülşehirde kum ocaklarını sorun zaten size gösterirler, yanlız bu günlerde hava aşırı soğuk balık dipte pek oltaya gelmiyo. bol avlar.