Arkadaşlar, Kızılkanat için en iyi sonuç cırcır böceğidir. Şaka değil, siyah renkte çekirgeye benzeyen, arkasınca 2 tane kalın - kısa uzantısı olan, antenli böcek kızılkanatları nizami sıraya sokabiliyor. 1999 yılında öğrenciyken Kırşehir - Çuhun barajında avlanırdık. Orada rastladığım bölgenin yerlisi bir abimiz, pet şişeye biriktirdiği cırcır böcekleriyle harikalar yarattı. nazlanarak verdiği birkaç böcek, akşam yemeğimizi çıkartacak kızılkanatı çıkartmamıza yetti. Eğer temin edebilirseniz, bu çirkin böceğin neler yaptığına inanamayacaksınız. Boş tarlalarda keseklerin(toprak yığınları) altında bulunabiliyor..
kızılkanat tutmadım daha önce ama bende geçen senelerde o barajda avlanıyordum ama kızılkanat yoktu (sazan var) balıklar küçücük çıkıyordu (10 kişiden 9 u da bunları alıyordu.) bu sene de kiralanmış göl av yasak
Bahsettiğim gibi 1999 yılında temmuz - eylül ayları arası her haftasonu oradaydım. Gölün Boztepe, Çicekdağ yolu tarafından girdiğinizde ücretli giriş kulübesi var. kulübenin hemen arka tarafında büyük kayalarla oluşturulmuş küçük bir koy var. kayalar neredeyse insan boyunda. Biz oraya balığa gittiğimizde kayalardan aşağı inerken, kıyıya yaklaşmış kızılkanatları izlerdik. yaklaştıkça açığa giderlerdi. Balık çokluğuna Çuhunlular tarafından yapılan yorum, eskiden üretim çiftliklerinin olduğu, iflas etmeleriyle kaderine terkettikleri kafeslerin zamanla dolup patlamasından dolayı bol miktarda balık olmasıydı. O yıldan beri de imkan bulup gidemedim. Kiralanmıştır, doğrudur..