arkadaşlar ben uzun süredir akçayda tatildeydim güzel kefaller tuttum ve karagöz,isparozlar.Tekirdağın hayrabolu ilçesine geldim 4-5 gün önce güzel kızıl kanat yakaladım burada (tatlı su tabiki) fakat benim pek bilgim yoktur ben şamandıralı tek iğneli makaralı bi olta kullandım yem olarak ekmek taktım acaba en iyi verim alabileceğim olta takımı ve yem hangisi??? hadi herkeze rasgele
zaten kızılkanat için farketmez ekmek ,solcan ,hamur,mısır bunlara gelir. sazana atacaksan dip oltası yap(3 iğneli şamandırasız ) rastgele
Valla ben küçükken gidiyordum kızıl kanat avına abilerle o zamanda biz şamandıra kullanıyorduk kızıl kanat için ama sazan avlıcaksan dip yapman gerekiyor.Ama biz solucan kullanıyorduk kızıl kanat için tabi ekmeğede geliyor pek fark etmiyor bildiğim kadarıyla.
yay ve 3 lü kanca al mısır pastası ve mısır tak daha cok şansın olur bence ama kızıl kanatta ve sazan avında (israil sazanı )haric boyları 30 cm olmalı diye biliyorum bol şanslar
ekmek ile böyle bereketli geçen bir avın sonucu bende süper. diğer ustalarımızın tavsiyeleri ile yapacağın avlardada verimli sonuç alacağınıza eminim. ellerinize sağlık.
selam noyan ben tayfun , hayrabolu nun köylerindenim,yazları oralarda çok ava çıktım,sayısız kere hayrabolu barajına gittim,senin uyguladığın takım doğru bnde ekmekle kızılkanat yakalıyordum orada .benim kul.takım tekli sinek iğneli 0,08 yada 0.10 misina ve şamandıra , iğnenin 15 20 cm gerisine kıstırma kurşun takıyorum ,bedenin boyunuda atıcağım derinliğe göre ayarlıyorum.5 10 metre uzaklığa atman yeterli zaten ,ekmeği minik top yapıp iğnenin ucuna tutturuyorum.sabah gün ağarmaya basladımı öğlen 11 12 ye kadar at çek yapabilirsin gercekten cok iyi balık yapar tutması keyif veren bir balıktır ama yemesi pek değil iyi avlar
Zaten kızılkanat tutmuşsun ekstra bir ilaveye gerek yok. Şamandıralı, yaprak kurşunlu tek iğneli ince takım ve solucan, yada ekmek içi. Ben Beyşehir Gölü'nde, bağlı derelerde bu şekilde tuttum hep. Ama çok kılçıklı olduğundan hiç yemedim.
Sazan için limit 40 cm en fazla 10 adet. kızılkanat içinse önceden araştırmıştım limite rastlayamadım. Ama en önemlisi bizim limitimiz,tebliğimiz : VİCDAN
Kızılkanat, 2/2 nolu Tebliğde, İçsu Balıkları (tatlısu) başlığında, "Diğer Türler" içerisinde değerlendirilmiş olup, boy limiti olmamakla birlikte, günlük kişi başına 5 kg avlanılabilir. .
Abi ben kızılkanat tutuyorum Sapanca gölünde . takımına 2 li kanca tak istersen bir ama 2 li balık çekme şansın var. takımına 4 gr kurşun 5 ila 6 gramlık mantar tak hassas olur mantar oynayınca çek rastgele