KKGM ye Yaban Tv hakkında uyarı yazısı ve cevabı

Konu, 'Genel Konular' kısmında 56561 tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. KEYF&KEDER

KEYF&KEDER ORHAN AYDAR

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    ÇARŞI EKİBİ.

arkadaşım herhalde kanımca ya senin canlılara saygın yok yada kanal yönetimi ile bir yakınlığın varki bu denli adı geçen kanala duyarlı yaklaşımın var

keşke denize atılan herşey sigara izmariti olsaydı diyorum kendimce çünkü sonuç itibariylen denize atılan izmaritler batnayıp birsüre sonra bir yelerde sahile vurmaktadır

bizim burdaki amacımız deniz canlılarına ve sirkülere uygun olmayan her türlü avın hem yasaklanmasına hemde adı geçen kanalın bohçacı bohçacı deyip durduğu kişilerin çekmiş olduğu çekimleri yayınlamamasıdır

saygılarımla:)

2. İstanbuldan

İstanbuldan İbrahim

Favori Kamış:
    D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    7 kilo istavrit+2 kilo sardalya
    Yücel abi tebrik ederim seni... Bu konuda artık etkin bir rol
    stlenmeye karar verdim, bombalama maillerime başlayayım, gerekli yerlere de 1-2 mail atmakla olmuyor demek ki.... Ben Yaban Tv'yi hiç izlemiyorum desem yeridir. Çünkü av ve yaban hayatı değil, katliam kanalı olmuş gibi... İzlesem daha çok bilgi sahibi olurum ama zehirlenmekten korkuyorum açıkcası...

3. yalnız balıkçı 45

yalnız balıkçı 45 kamil

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Aynalı -14 kg fazla
    güzel bir girişim olmuş.Bende aynı şekilde bir uyarı maili atmıştım.demirköprü barajında zamansız avlanmayla ilgili.Ama cevap bile yazmadılar.İşin başındaki kişiler bazen şahsi menfaaatlerini düşünerek hareket ediyorlar demekki.

4. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    DURUMA GORE BİLDİGİM HER TÜRLÜ YASAL MALZEME
    En İyi Avı:
    EŞKİNE 1,5 KG.,56 CM. TURNA
    arkadaşlar söz konusu bir yayın kuruluşu olduğu için şikayetler rtüğede yapılamlıdır ben aradım ilgileniyorlar ne kadar çok arasak o kadar baskı kurarız kanal için bir telefondan bir şey çıkmaz demeyin ne kadar çok tel o kadar baskı ve o kadar özlediğimiz av kanalı

alo rtük 4441178

5. hgulder

hgulder

izmariti bahane olarak kullandığımı nereden çıkardığını anlayamadım gerçekten.

benim demek istediğim "hepimiz herşeyi dört dörtlük yapmamamıza rağmen, eleştiri

konusunda mangalda kül bırakmayız."

"BU ZAMAN KADAR NEDEN BEKLEDİN" ne demek onu hiç anlayamadım zaten.

Bu yasadışı dediğiniz olaydan benim birkaç gündür haberim var. Sanki, benden

kaynaklanan ya da engelleyebileceğim bir olaymış da göz yumuyormuşum gibi

davranmanızın mantığı nedir?

Herkes zaten mail yazdık, şöyle yaptık ama cevap alamadık diyor. Ben normal

bir vatandaş gibi aradım konuştum. Yerleri Levent'teymiş kalkar oraya da gi-

derim. Ama inanın, yok izmaritler denizde kalmazmış kıyıya vururmuş gibi

yorumlar yazıldıkça, diyorum ki: bence bırakalım bu gibi konular her zamanki

gibi sadece burada tartışılsın...

Saygılarımla

Son düzenleme: 9 Mart 2008
  6. hgulder

hgulder

sorun yok:)

7. hgulder

hgulder

bugun pazar olmasına rağmen,

haberturk'te çalışan bir avukat'la konuştum. Görüntü sadece çekeni bağlar

sözünün doğru olmadığını, Yapılan yayınların kesinlikle yayıncı kuruluşu da

bağladığını belirtti. Bu sadece TV değil tüm yayın organları için geçerliymiş...

Merak etme biz lafımızın arkasındayız, sırtı çekmeye devam et sen

8. simendifer

simendifer Sennur

Aslında bu konuya hiç yazmayacaktım ama yazma gereği duyuyorum, çünkü yazılan bazı şeyler bana rahatsızlık veriyor. Özellikle de, kanalın bilgilendirilip bilgilendirilmediği konusu. Ben, amatör ve sportif amaçlı su ürünleri avcılığı hakkında kanalın bilgi sahibi olup olmadığı konusunda sizleri biraz olsun aydınlatayım.

1- Kanalın yasal olmayan av görüntülerini yayınladığı, daha onlar bu işin başında iken farkedilip, yüzlerce kişi tarafından, yasal av görüntülerini yayınlamadıkları bildirildi. Bir kanal, nasıl olur da tüm bu uyarılara rağmen, bu işin de bir yasası olduğunu akıl edip, yasaları incelemez?

2- Hadi yasalar olduğu aklına gelmedi ve bihaberler. 3 dernek, ki Türkiye'nin bu konuda adı geçen dernekleri (RASTGELE-DER, KAMADER, ve yanlış hatırlamıyorsam AMOBED) yaban tv ile bir program yapıp, programda bu işin yasalarını anlattılar. Programın akabinde, ne yazık ki yasal olmayan av görüntüleri yayınlandı. Hala da yayınlanmakta.

3- Yaban tv, bundan 1 sene önce balikavi.net'e işbirliği önerdi. Ancak site olarak, yasal av görüntüleri yayınlamadıklarından, kendileri ile işbirliği yapamayacağımızı, bizim amacımıza ters düştüklerini, ancak ve ancak yasal av görüntüleri yayınlamaya başladıklarında ve yasalar konusunda bilgilendirme istediklerinde kendileri ile işbirliği içerisinde bulunabileceğimizi, amacımıza ters düşen bir kurum ile sadece reklam için birlikte hareket edemeyeceğimizi bildirdik. (Figen hanım'dan gelen ve cevap olarak kendisine gönderilmiş olan mail hala saklıdır.)

Şimdi tüm bunlara rağmen, hala haksız yere eleştiri yapıldığı düşünülürse, afedersiniz ama ben karşı çıkarım. Bir kanal, bu kadar çok uyarıya rağmen, hala bilgi sahibi değilse, buna 3 yaşındaki çocuk bile inanmaz. Arada yazılmış ancak silinen bir mesaj var, okudum. Üye kendi sildiği için de mesajı açmak istemiyorum. Ama demiş ki, kanal görüntü bulmak konusunda sıkıntı çekiyormuş ve bizler yasal av görüntüleri gönderirsek, o zaman düzelirlermiş.

1- Yasal olmayan av görüntüsü temin eden bir kanal, yasal olan av görüntüsü bulma konusunda da, eğer isterse gereğini yapacak düzeydedir.

2- Kendi adıma ve bu site adına, yasal olmayan av görüntülerinin yayınlandığı bir kuruluşta, üzgünüm ama video göndererek, amacımıza ters düşen bir şekilde adımızı lekelemek istemeyiz.

3- Yukarıda da bahsettiğim üzere kanala, yasal av görüntüledikleri sürece kendilerine bilgilendirme ve işbirliği içinde bulunma konusunda yardımcı olabileceğimizi bildirdik. Ancak teklifi kendileri yapmış olmalarına rağmen, sanırım şartlarımız ağır gelmiş olacak ki, geri dönüş yapılmadı.

4- Keza, görüntü bulmakta yardım ediyorlarsa, yasal olmayan av görüntülerinin yayınlanmaması şartı koşulmalıdır. Amatör balıkçıyız cümlesini sarfedebilmek, bunu gerektirir.

Lütfen kimse kusura bakmasın, hal böyle iken eleştiririm, eleştiririm, eleştiririm...

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 15 Mart 2008
  9. ufukkula

ufukkula ufuk

En İyi Avı:
    Henüz yakalamamış olduğum
    Etme Namık Abi,sırtıya devam etme!

İşte kral çıplak! Bunu sen gördün,biz gördük,ya diğerleri???

Eğer katledilecekse tüm canlılar ve seyredecekse biz dışında herkes bunu,etmeyelim sırtıya devam.Bunları basit sorunlar diye görenler ne yazık ki bizlerin yıllardır süren çabalarına hakaret etmektedir.

Herkes görsün ki kral çıplak!

10. hgulder

hgulder

İşlerimin yoğunluğu nedeniyle ancak bugun girebildim foruma. Yazdıklarınızda haklılığınız tartışılamaz. Ancak hepimizin atlamış olduğu bir nokta var. Daha doğrusu varmış. Bunu da araştırdıktan sonra öğrendim. Bilgiyi nasıl edindiğimi ve tam olarak neler söylendiğini paylaşamayacağım için özür dilerim.

Durumu özetlemek gerekirse, bu görüntülerin yayınlanmasına, bizler farklı bir açıdan yaklaşmaktayız, yayıncı kuruluş ise tamamen farklı bir açıdan yaklaşmakta.

Kısaca şunu söylemek istiyorum: Gösterilen tepkiler kesinlikle haklı tepkilerdir, ama başka bir amaca hizmet etmektedirler...

Saygılarımla...

11. simendifer

simendifer Sennur

Arkadaşlar lütfen bu şekilde tartışmayalım. Burada olanı olmayanı ortaya döküp fikirlerimizi paylaşıyoruz.

Sevgili Hakan,

Sen ne öğrendin ne biliyorsun, elbetteki orasını ben bilemem. Ancak devletin koyduğu yasaklara aykırı yayın yapılıyorsa ve bu kendilerine bildiriliyorsa, üzgünüm ancak bunun sebebi ne olursa olsun kesinlikle geçerli bir sebep değildir. Söylemen sakıncalı sanıyorum ve o nedenle söyleyemiyorsun belki. Ama söylersen, o sebebi de kesinlikle çürüteceğimden eminim. Yasalar karşısında haklılık var ise, verilecek cevap da her zaman vardır. Yanılıyorsam, lütfen sen düzelt.

12. hgulder

hgulder

Kesinlikle yanılmıyorsunuz, ve ortada yapılan bariz bir yanlışlık var. Ancak siz, buradaki diğer arkadaşlarımız ve ben konuya amatör balıkçılık ruhu açısından bakmaktayız.
    Yayıncı kuruluş ise farklı bir açıdan konuya bakmakta, daha doğrusu fayda çıkarmaktadır.
    Açıkcası ulaştığım cevap sonucunda, cok şaşırdım. Ama şunu anladım ki,
    medaya sektörün de çalışan başka birisi bu tutumu gayet normal karşılayacaktır.
    Herşeyin amatör balıkçılık anlayışı açısından hayırlı olması dileğiyle...

Saygılarımla...

13. simendifer

simendifer Sennur

Hakan, dediğinde haklısın. Daha doğrusu şöyle diyeyim, medya kuruluşları, çıkarları doğrultusunda kendilerince haklılar. Herhangi bir medya kuruluşu olsa belki de dikkat çekmezdi. Arada kaynar gider, hatta belki bu tip bir program izlenmezdi bile. Ancak ne var ki, bahsettiğimiz yayın kuruluşu, belli bir konu üzerine yayın yapıyor. Bu durumda kitlesini, o konu ile ilgili olan ya da olacak kişiler oluşturuyor. Belli bir konu üzerine de yayın yapılıyorsa, bu yayın kurluşunun, konu ile ilgili yasalara dayanarak yayın yapması şarttır. Böyle bir şart aranmıyorsa, yasaların koyulmasının da zerre kadar anlamı yoktur zaten. Çünkü, hitap ettiği kitleye, "bakın bu şekilde av yapılmalıdır mesajını" veriyor. Oysa yayınlar yasal değil. E peki bu durumda, biz neden kendimizi yırtıyoruz ki yok tırıvırı kullanılmasın, küçük balıklar avlanmasın v.s. diye? Bırakalım gitsin. Avcılara hitap eden bir yayın kuruluşu, eğer bu hataya düşüyorsa, üzgünüm ama, sebepleri ister çıkar amaçlı, ister başka amaçlı olsun, kesinlikle yasalara uyanlar ve bu yönde çaba sarfedenler tarafından eleştirilecektir. Eleştiri yapılmaması mümkün değildir. Keza bizler, yani yasalara uyan ve bu yönde çaba sarfedenler, onların çıkarlarına olan davranışlarını anlayışla karşılayabilecek ya da anlayacak diğer medya kurumlarından herhangi biri değiliz.

Son düzenleme: 13 Mart 2008
  14. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    Yazılarınızı dikkatle okudum ve yorum yapma gereği hissettim kendimde :) arkadaşlar adı geçen tv kanalında bazen amatör balıkçılığa ve bunu destekleyen sirkülere aykırı avlar gösterilmektedir.

15. Suatreis

Suatreis

Blirtilen ünvanın buraya yani foruma yazılmasından bahsediyorum, dediğim gibi sadece tartışılabilir...olmaz efendim niye yazıyosunuz demedim :) Sizin hür iradeniz ile yazdıklarınıza ve Yücel arkadaşıma bu konuda başka bir şey söylemek benim ne haddime ki....:) Ayrıca can-ı gönülden kutluyorum kendisini, emeğine sağlık.

Sadece işin hukuki bir nitelik kazanmasından sonra karşımıza çıkabilecek sorunları şöyle bir aklımdan geçirdim...konu budur..

Oluşabilecek sorunlar, ve karşı dava sebepleri, önleme davası gibi konular hakkında sitemizde de uzman arkadaşlarımız var. Müsait olunca açıklık getireceklerine inanıyorum.

Sevgiyle kalınız.:)

16. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Arkadaşlar bu kanal bir kardeşimizinde dediği gibi Rahmetli Ufuk Güldemirin anısını yaşatmak amacı ile kurulmuş bir kanal ve Rahmetli araştırdıgım kadarı ile
    bayagı sıkı bir avcı imiş..
    Bu kanal başladıgından beri zaman zaman ters görüntülerini bende izledim ve defalarca yazdım hatta Sn.Ömer Borovalı ile bizzat yazıştım.
    Ancak anladıgım kadarı ile bu iş bir kadro meselesi.. kısacası bu kurum bünyesinde kara ve su avcılıgı konusunda tecrübesi olan en az 2 adet denetimci bulundurması gerekiyor..bu kişiler televizyonculuktan anlamıyacak ama sadece geçmişte balık ve av bilgisi olan yasayı takib eden insanlar olsa yeterlidir.tüm görüntüler bu denetimcilerden geçicek ve karar verilecek..
    Hem sonra yurt dışı kaynaklı av görüntüleride bizim yasalara uymayabilir.bizim ülkemizde herşeyi yalan yanlış görüp/ögrenip uygulayan çok inan var..
    tüm bunlar göz önüne alınırsa ortada bir denetim/kontrol eksikliği var..
    Benim üzüldüğüm diger bir konu daha var ki yurdumuzda yerleşik avrupalılar var çok sayıda .. bunlarda bu ekranda tutulan o ufacık alabalıkları görünce ne düşünüyorlar kimbilir..??
    Aslında işin kolayı var bu kanal örnek:
    İstanbulda bir Kısık firması . İzmirde bir Hisar firması ile anlaşabilse birde etraflarına bizim gibi forum sitelerini toplasalar..bu kurumların da reklamı ve organizasyonları ile Türkiye dogru dürüst görüntüler seyretse..toplu organizasyonlar+açık deniz balıkçılıgı+ve daha bir sürü insancıl ve doğaya dönük faaliyetler..
    işte o zaman bu kanal şenlenir..

17. feyyaz

feyyaz

Favori Kamış:
    turna fresh 3,90 okuma
    En İyi Avı:
    Lufer
    Kıymetli Mufi, bu adamlar ne söylerseniz söyleyin sizi dinlemiyor ,burunlarının doğrultusunda hareket ediyorlar.Değerli arkadaşım sonunda galiba başarılı olmuş,kendisini kutluyor,yazdıklarının altına bende imza koymak istiyorum.
    Teşekkür ederim.

18. İstanbuldan

İstanbuldan İbrahim

Favori Kamış:
    D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    7 kilo istavrit+2 kilo sardalya
    Ben defalarca mail attım hemde sadece kanala değil, ilgili birçok yere sadece birkaçından ilgileniriz dediler.Bunları bir kenara bırakıyorum ve;

Hakan beyin yazdıkalrına ve ben bazı şeyler öğrendim söyleyemem ama adamların bakış açısı farklı yazılarını her ortamda eleştiririm. Her ne açı olursa olsun, yapamazsın kardeşim o şekilde av. Tövbe haşa biz aptal mıyız hadi herkesi katmayayım ben aptal mıyım, tırıvırırı kullanmıyorum. Küçük balık çıkınca geri suya salıyorum. 2-3 saat balık tuttuktan sonra çok iyi biliyorum ki bir o kadar süre daha kalsam balık tutucam, ama ben bu bana yeter diyip geri dönüyorum. Veya tırıvırı kullananlara tartışıyorum. Banane kardeşim değil mi? Ama işte banane değil, duyarlı insan banane dememeli. Sebep ne olursa olsun, yasaksa yasaktır. Yaban Tv; kimin anısına yayın yaparsa yapsın, hata yapıyorsa yanlış yapıyorsa, uyarılmalı ve bunları yapmamalıdır. Yapıyorsa kapanmalıdır. Yaban tv'yi nereden olursa olsun ne sebepten olurs olsun en ufak savunanın karşısındayım. İzlemiyorum, izlememeyi tavsiye ediyorum.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.