Merhaba arkadaslar. 3 Vardiye sisteminde calistigim icin,gece vardiyasina denk gelen ve sabah mesayi biter bitmez yatagima degil dogru baliga gideyim dedim. Avlanacagim balik turu Sudak idi. Iki oltami hazirladim birini 10 metre kadar yakina digerini biraz sol tarafima 20 ila 30 metre ileri attim. Yem olarak canli kizilkanat kullandim,boyu 10 santim civarinda. oltalarimi attiktan yarim saat sonra sol tarafima attigim oltadaki misine makinadan adeta ucuyor zilin sesi zaten halen kulagimda. Baligin misineyi dogrudan diger oltaya goturmesine sadece seyirci oluyorum. Makinami hafifce misine goturmesini engelleyip baligi vuruyorum. Muhtesem bir cekis gucu ve kuvvete sahip bir Kocaagiz takiliyor oltaya. Bu arada balik tamamen cildiriyor,oyle bir cekiyor misineyi kopacak diye korku saliyor beni. Tekrardan motoru hafifletip baligi 15 ile 20 dakika arasi sonunda kenara cikariyorum. Sudak derken oltaya Kocaagiz takiliyor. Tam tamina 72 santim. ikinci resimin karanlik olmasi fotoyu ceken kisinin baliktan korkmasindan dolayi ileri gelmistir arkadaslar. kadincagiz tesaduf ordan geciyordu sabah sabah kopegini gezdiriyormus. Bende calilarin arasindan aniden cikip yardimci olurmusunuz deyince baya bir korkmustu kadin. neyseki ricami kabul edip iyi kotu resimi cekti. Baligi suya saldiktan sonra sabah isden cikip geldigim icin uyku bastiriyor,malzemeleri toplayip dogruca evin yolunu tutuyorum. Foto cekindikten sonra balik tekrardan suya birakilmistir.
gürbüz abi tebrikler...çok güzel bir balık...sayende değişik bir balık daha gördüm...herhalde buda avcı bir balık...boyu da bayağı güzelmiş...tekrar tebrikler...
ben goremedım balıgı ama yorulmlardan guzellıgı anlasılıyor , emeğinize sağlık bakalım pazar günü benim rapor nasıl olecek
Gürbüz abicim tebrikler. Şöyle güzel bir kocaağız bize de nasip olur inşallah. Ama midemi düşünmekten bırakmak çok zor olur.
Tesekkur ederim Turgay kardes. Ve evet buda bir avci hemde cok guzel bir avci cok ugras isteyen ve genelde zor yakalanan bir balik. Darisi senin oltana gelmesi kardes.
Eyvallah Mustafa. Senin midene helal olsun kardes bu balik. Bunu birakmamin sebebi fotoda gordugun gibi vucudunda birkac pul yitirmis. Bunun yani sira agiz kisminda yaralar vardi sanirim ya ciflesmekle meskuldu yada iyi bir kavgadan cikmis.. Onun icin dayanamadim geri saldim.
Sehzadem arkadasim resimler acilmadimi sizde? Pazar gunu icin rastgele diyorum umarim guzel bir av olur.
Gürbüz ağabey Senden öğreneceğim çok şeyler var anlaşılan. Tebrik ederim , avlarının devamını dilerim.
Is den sonra av !? Helal olsun! Fanatiksin abicim sen Allahim ne güzel yaratmisin Sende yakisani yapmisin, taktir ettim Eeee bu ara avlak da cok sahane bir yere benziyor Nerden atlamam, ve nereye yüzmem gerekiyor ?
Evet Ömer avlak yerim gizli bir yer cok guzeldir Bir gun nasip olurda tanisir gorusursek gideriz berabe.
tebrikler gerçkten güzel balık ayrıca merhametinize ve düşünceliliğinize hayran kaldım takdir ediyorum sizi abicim...