Kocaeli (sazan)

Konu, 'Yemler ve Yemleme' kısmında aykkajmeran tarafından paylaşıldı.

1. aykkajmeran

aykkajmeran ahmet

ben ahmet. aranıza yani katılıyorum. kocaeli de balık avına gidicem bu hafta sonu (tatlı su), yasak varmı burdada? giden bilen varmı? bide nereleri önerirsiniz avlanmak için hangi göller? ben akmeşe gölüne gittim bi kaç kez, daha iyi bir yer tavsiyelerinizi bekliyorum.:confused: (daha yeniyim bu işte)

2. carp

carp Mehmet

Turna avına gidebilirsiniz. Diğer türler için 1 Temmuz'a kadar yasak devam ediyor. Turna avıyla ilgili biligileri forum içerisinde bulabilirsiniz. Bölgeyi bilen arkadaşlar yardımcı olacaklardır yer konusunda. Şimdiden rastgele...

3. semih91

semih91 Semih

Favori Kamış:
    Dam makina + virax kamış :)
    En İyi Avı:
    5 kg Aynalı Sazan
    Öncelikle aramıza hoşgeldin Ahmet;1/2 Numaralı Tebliğe göre >>
    ==================================================================
    İçsularda Zaman Yasakları ( 1 Nisan - 30 Haziran )
    Afyon, Aksaray, Amasya, Ankara, Balıkesir, Bartın, Bilecik, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Düzce, Edirne, Eskişehir, Isparta, İstanbul, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Nevşehir, Niğde, Sakarya, Samsun, Sinop, Tekirdağ, Uşak, Yalova, Zonguldak
    Avlanmanın tamamen yasak olduğu iç sular.
    KOCAELİ - Yuvacık göleti.
    Avlanmanın kısmen yasak olduğu iç sular.
    İzmit - Yanıkdere - Altınoluk yaylasından Karadere�ye birleştiği noktaya kadar 4 km. kısım
    İzmit - Serindere - Tahtalı yaylasından Yuvacık barajına kadar 15 km. kısım
    İzmit - Sıcakdere - Yalova-Kocaeli il sınırından soğuk dere ile birleştiği noktaya kadar 5 km. kısım
    İzmit - Soğukdere - İzmit Büyükşehir Belediyesi içme suyu deposundan Değirmendüzü mahallesine kadar
    Balıklaya Deresi - Denizli ve Mollafeneri köyünün güneyinden Dilovasına doğru Balıklayalar Piknik alanının bir km. güneyine kadar.
    ==============================================================-
    Turna - Sudak ve Tatlı su levreği yasak değil şuan...
    ========================
    Yanlışım varsa lütfen düzeltiniz.

4. aykkajmeran

aykkajmeran ahmet

tşşkürler. aslında sazan tutmak istiyordum ama:(. gideceğim gölde jandarma falan yok. herkez tutuyor. bende öyle bütün balıkları toplamıcam yani en fazla 4-5 tane maksat muhabbet.

5. murat41

murat41

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    vatoz 46,7 kg
    Tatlı suda şu anda hayat yok denize gidersen iyi olur boş dönmezsin :)

6. prestige

prestige

Niyetin sazan ise 1 Temmuzu beklemek durumundasın. Ama turnaya gitmek istersen benim şimdilik bildiğim çayırköy barajına bir uğra derim.
    Şansın bol olsun

Rastgele

7. aykkajmeran

aykkajmeran ahmet

küspe yardım ??? :S

ben küspe ile balık tutmayı denedim. attım küspeyi atabildiğim kadar uzağa (gölde). 1 saat sonra falan geri çektim. tabi çekerken dipten sürünerek geldiği için kancaya yakalanan bir balık parçalanmış resmen. içim acıdı. bu küspe böylemi kullanılır acaba?? başka mantıklı bir yolu yordamı varmı acaba. lütfen yardım.
    SAYGILAR......

8. murat41

murat41

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    vatoz 46,7 kg
    Gerçi doğru söylüyorsun kardeşim gitsende olta atacak yer bulamazsın herkez kütür kütür tutuyor sazanları anlamış değilim bu nasıl yasak sevindirici tarafı havyarsız olması balık döktü havyarı heralde .yuvacık barajı hem süresiz yasak hemde balık sezonu açık değil gidin görün manzarayı adım atamazsınız herkez tutuyor bu nasıl bir iş:)

9. aykkajmeran

aykkajmeran ahmet

aynen ya bende anlamadım. yasak falan dinlemiyor kimse. bunları şikayetmi etsek napsak?? bende tutmıyacam sazan vazgeçtim. gerçi havyar dönemi atlatılmış ama yinede olsun.

10. wolfalone

wolfalone SERDAR

Favori Kamış:
    AlbaStar Morlion kamış,Banax SX 2000 Makine
    En İyi Avı:
    İznik sazanı 5,5 kg Turna 3 kg
    Kurallara Uyalım Uymayanları Uyaralım;) Biraz daha sabredin arkadaşlar çok az bir zaman kaldı temmuz 1 den sonra isterseniz her gün ava gidin ama temmuz 1 den sonra lütfen

11. aykkajmeran

aykkajmeran ahmet

kimse küspeyle balık tutmuyormu arkadaşlar. bu şeyi nasıl kullanıcaz allahın bir kulu yokmu yardım etcek??

12. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Madem maksat muhabbet yakaladığın balıklara zarar vermeden suya iade edersin olur biter..

13. ayastafanos Balıkçısı

ayastafanos Balıkçısı İbrahim Şevki Karanlık

Favori Kamış:
    Kamış ve makina
    En İyi Avı:
    İskorpit(20cm)-sarıkanat(22cm)-gelincik(27cm)-zargana (52cm). istavrit,ispari,izmarit,kupes,kalamar.
    benim bildiğim,kuspeyi 2.5x2.5 cm gibi küp kesip,iğneleri kıbrıs olta gibi sarıp atıyorsun. sazan küspeyi emerken iğnelere takılıyor.

14. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Ahmet kardeşim

Açmış olduğun iki konuyu birleştirim, Sazan avının şu anda ysak olduğunu belirtmiş arkadaşlar, bu konuda duyarlı davranacağını umuyor keyifli paylaşımlar diliyorum;)

15. aykkajmeran

aykkajmeran ahmet

teşşekürler

16. kudret

kudret kudret

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    turna 9 kg
    arkadaşım şu an sazan yumurta döküyor bence avlanmaman en iyisi ama bundan sonrası için tavsiyem ishakçılar göleti kirazoğlu göleti küspeli avlanmak için uygun (amatör balıkçı belgeni almayı unutma):) :)

17. kocaelimerkez

kocaelimerkez Aziz

En İyi Avı:
    2 kg luk bir sazan
    şimdi bana en yakın olan bölge yuvacık barajı.bir arkadaşımızın burada verdiği bilgilere göre yuvacık barajında sazan avı tamamen yasak.şimdi ben bir iki soru soracağım..

1. Yuvacık barajında şu anda sazan varmı?
    2. Varsa eğer yenilmesi uygunmudur? (belli dönemlerde yumurta dökme göz önüne alındığında)
    3. SAzan avına başlamak için en uygun tarih? ( yumurta dökme konusu ne zaman biter?)

yuvacık barajındaki yasak konusuna gelince..bahçecik beldesinin üst tepelerindeki bütün balık tesisleri oradan balık tutuyor.bu nasıl yasak anlamadım ben??

18. aidois

aidois

Favori Kamış:
    okuma zn 65/lıneaeffe

yahu 2 yıl oldumu balık spor una basladıgım :D bılmıyorum, fakat sazlıbosna saolsun bize 5-10 tane "israil" sazanı ve 1 turnadan baska bırsey vermedı. Bakalım bır ıstanbul dısı ne raporlar cıkıyor ona gore bır yol yordam belırlıyelım

19. ibomaho

ibomaho ibrahim

merhaba arkadaslar bende aranıza yeni katıldım, forumu gezerken bu konuyu gordum , bende bi izmitli olarak eger hala ilgileniyosa arkadasımıza yardım etmek işsterim..