ben ahmet. aranıza yani katılıyorum. kocaeli de balık avına gidicem bu hafta sonu (tatlı su), yasak varmı burdada? giden bilen varmı? bide nereleri önerirsiniz avlanmak için hangi göller? ben akmeşe gölüne gittim bi kaç kez, daha iyi bir yer tavsiyelerinizi bekliyorum. (daha yeniyim bu işte)
Turna avına gidebilirsiniz. Diğer türler için 1 Temmuz'a kadar yasak devam ediyor. Turna avıyla ilgili biligileri forum içerisinde bulabilirsiniz. Bölgeyi bilen arkadaşlar yardımcı olacaklardır yer konusunda. Şimdiden rastgele...
Öncelikle aramıza hoşgeldin Ahmet;1/2 Numaralı Tebliğe göre >> ================================================================== İçsularda Zaman Yasakları ( 1 Nisan - 30 Haziran ) ================================================================== Afyon, Aksaray, Amasya, Ankara, Balıkesir, Bartın, Bilecik, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Düzce, Edirne, Eskişehir, Isparta, İstanbul, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Nevşehir, Niğde, Sakarya, Samsun, Sinop, Tekirdağ, Uşak, Yalova, Zonguldak ================================================================== Avlanmanın tamamen yasak olduğu iç sular. KOCAELİ - Yuvacık göleti. Avlanmanın kısmen yasak olduğu iç sular. İzmit - Yanıkdere - Altınoluk yaylasından Karadere�ye birleştiği noktaya kadar 4 km. kısım İzmit - Serindere - Tahtalı yaylasından Yuvacık barajına kadar 15 km. kısım İzmit - Sıcakdere - Yalova-Kocaeli il sınırından soğuk dere ile birleştiği noktaya kadar 5 km. kısım İzmit - Soğukdere - İzmit Büyükşehir Belediyesi içme suyu deposundan Değirmendüzü mahallesine kadar Balıklaya Deresi - Denizli ve Mollafeneri köyünün güneyinden Dilovasına doğru Balıklayalar Piknik alanının bir km. güneyine kadar. ==============================================================- Turna - Sudak ve Tatlı su levreği yasak değil şuan... ======================== Yanlışım varsa lütfen düzeltiniz.
tşşkürler. aslında sazan tutmak istiyordum ama. gideceğim gölde jandarma falan yok. herkez tutuyor. bende öyle bütün balıkları toplamıcam yani en fazla 4-5 tane maksat muhabbet.
Niyetin sazan ise 1 Temmuzu beklemek durumundasın. Ama turnaya gitmek istersen benim şimdilik bildiğim çayırköy barajına bir uğra derim. Şansın bol olsun Rastgele
küspe yardım ??? :S ben küspe ile balık tutmayı denedim. attım küspeyi atabildiğim kadar uzağa (gölde). 1 saat sonra falan geri çektim. tabi çekerken dipten sürünerek geldiği için kancaya yakalanan bir balık parçalanmış resmen. içim acıdı. bu küspe böylemi kullanılır acaba?? başka mantıklı bir yolu yordamı varmı acaba. lütfen yardım. SAYGILAR......
Gerçi doğru söylüyorsun kardeşim gitsende olta atacak yer bulamazsın herkez kütür kütür tutuyor sazanları anlamış değilim bu nasıl yasak sevindirici tarafı havyarsız olması balık döktü havyarı heralde .yuvacık barajı hem süresiz yasak hemde balık sezonu açık değil gidin görün manzarayı adım atamazsınız herkez tutuyor bu nasıl bir iş
aynen ya bende anlamadım. yasak falan dinlemiyor kimse. bunları şikayetmi etsek napsak?? bende tutmıyacam sazan vazgeçtim. gerçi havyar dönemi atlatılmış ama yinede olsun.
Kurallara Uyalım Uymayanları Uyaralım Biraz daha sabredin arkadaşlar çok az bir zaman kaldı temmuz 1 den sonra isterseniz her gün ava gidin ama temmuz 1 den sonra lütfen
kimse küspeyle balık tutmuyormu arkadaşlar. bu şeyi nasıl kullanıcaz allahın bir kulu yokmu yardım etcek??
benim bildiğim,kuspeyi 2.5x2.5 cm gibi küp kesip,iğneleri kıbrıs olta gibi sarıp atıyorsun. sazan küspeyi emerken iğnelere takılıyor.
Ahmet kardeşim Açmış olduğun iki konuyu birleştirim, Sazan avının şu anda ysak olduğunu belirtmiş arkadaşlar, bu konuda duyarlı davranacağını umuyor keyifli paylaşımlar diliyorum
arkadaşım şu an sazan yumurta döküyor bence avlanmaman en iyisi ama bundan sonrası için tavsiyem ishakçılar göleti kirazoğlu göleti küspeli avlanmak için uygun (amatör balıkçı belgeni almayı unutma)
şimdi bana en yakın olan bölge yuvacık barajı.bir arkadaşımızın burada verdiği bilgilere göre yuvacık barajında sazan avı tamamen yasak.şimdi ben bir iki soru soracağım.. 1. Yuvacık barajında şu anda sazan varmı? 2. Varsa eğer yenilmesi uygunmudur? (belli dönemlerde yumurta dökme göz önüne alındığında) 3. SAzan avına başlamak için en uygun tarih? ( yumurta dökme konusu ne zaman biter?) yuvacık barajındaki yasak konusuna gelince..bahçecik beldesinin üst tepelerindeki bütün balık tesisleri oradan balık tutuyor.bu nasıl yasak anlamadım ben??
yahu 2 yıl oldumu balık spor una basladıgım bılmıyorum, fakat sazlıbosna saolsun bize 5-10 tane "israil" sazanı ve 1 turnadan baska bırsey vermedı. Bakalım bır ıstanbul dısı ne raporlar cıkıyor ona gore bır yol yordam belırlıyelım
merhaba arkadaslar bende aranıza yeni katıldım, forumu gezerken bu konuyu gordum , bende bi izmitli olarak eger hala ilgileniyosa arkadasımıza yardım etmek işsterim..