Merhabalar.Kocagöz diye bir tür var ve kimse bu adla anmıyor bu balığı...Mercanın aç gözlü ve küçük olanı...Mart sonundan sonra kıyılıyor taa ki aralık ortalarına hava soğuyana dek...at çek yapıyorsunuz...elmayla dahi yakalayan adam gördüm...balığın eti de fena değil.izmariti sollar yani güzel balık..Mercan familyasından olduğunu tahmin ediyorum..200 gr'a kadar olanlarını gördüm...Bilimsel bir fikirde bulunacak var mı kocagöz hakkında?
ege bölgesinde bu ad kullanılır sevgili hazar.. çok ta bir fikrim yok ama site raporlarından bir alıntı yapmak istedim.. sanırım bu fotoğraftaki küçük balıkların çoğu kocagöz.. ama yinede hocalar açıklama yaparlar ..
paşam aslında kuyrukları senin resimde pembe o küçüklerin....ihtimal onlar başka bir cins çünkü kuyruk yapıları tutmuyor
sevgili arkadaşım. ben sadece sana yardımcı olmaya çalışıyorum.. dediğim gibi çok ta fikrim yok.. küçük bir rica, benim için sorun değil ancak osmanlıdan kalma hitap şekilleri (paşam, sultanım,şehzadem,beyzadem gibi) çok uygun gitmemiş.. sevgiyle kal.
Hay Allah,biraz abartılı bir üslûp olmuş Değerli Bülent Bey Osmanlı'nın torunu ve Atatürk'ün çocuklarıyız..Hitap şekillerinde ölçüyü aşmadıkça isteyen istediği üslûbu kullanabilir...Herkes güzel ülkemizin birer nezih vatandaşı burada ve dilleriyle kimsenin karara varmayın lütfen,istirham ediyorum burası bir edebiyat ortamı değil,sportif faaliyet paylaşma ortamı... Paşam demeyiz madem size Bülent Bey...Sanırım böyle üye kaybına da uğrayabiliyorsunuz...Siz de sevgiyle kalın ve bırakın insanlar gönüllerince rahat olsunlar ve tıpkı 5 kilo palamutu poşedine koymuş kadar büyük bir şevkle bu sitede turlasın insanlar... Çok teşekkürler size de
göstermiş olduğunuz hassasiyete teşekkür ederim. lütfen imza ayarlarınız konusunda moderatör arkadaşlarımızdan birinden yardım isteyiniz.. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=7446
sevgili hazar bu sitede uyguladığımız sistem imzasistemi farkındaysan herkesin yazılarının altında adı soyadı yaşıve bulunduüğu yer bilgileri çıkıyor.sende bunları imzana girersen iletişim daha kolay olur. MEsela adınla hitap deriz, yaşına göre hitap ederiz falan filan. Küçük şeylerden tartışma çıkarmayalım bunlara takmayalım
ege bölgesinde bu isimle bilinir genelde. Karaburun kanlıkayada çok miktarda yakalanır ayrıca.Kocagöz ve ya mandagöz de denir.Afadersiniz ama yerli balıkçılar 'piç mercan' da diyolar bu balığa...
evet buradada balıkcılar piç mercan derler mercana çok benzer ama gözleride birhayli büyüktür geçen hafta bir kaç tane tekneden tutmuştuk bizde rengide mercandan daha açık renklidir sanırım bu balıktan bahsediyorsunuz.
hocam bu resimdeki küçük balıklar sarozda da kocagöz diye anılıyor kuyrukları ve yüzgeçleri öldükten sonra kırmızılaşıyor bu yaz erikli de mecidiye ye bağlı ibrice kasabasında limanda bol miktarda aldık aylardan temmuz du çapari şeklin de 6 lı ve 8 li izmarit iğnesiyle tuttuk yem olarak kalamar takarsan iyi sonuç alırsın kalamarı iğneden kolay alamıyor 1 yemle 4 -5 balık alırsın en güzel yagda pişirirsen olur ama pulları kazıman lazım ha unutmadan seyyar şamandıra takarsan iyi olur çünkü derinlik ayarı şart ideal derinlik 5 metre engüzel tutma saati akşam tam hava kararırken başlıyor ve sabahın ilk ışıklarına kadar sürüyor
merhabalar tuttuğum balıkların örnek olarak kullanılması çok güzel... küçük balıklar mandagöz dediğimiz balıklardır...sizin orada dediğiniz kocagözlerle sanırım aynı anlama geliyor...
geçen sene çanakkalenin kumkale beldesine koco göz avladık. 19.30 ile 21.30 arası . enaz 5 kilo tane olarak saydım 120 adet geldi. yem tavuk bacağı idi.bir kişi balıklşarı çıkardı ve yem taktı bana yateşemedi.