Kocaoğlan

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında marmarasinariti tarafından paylaşıldı.

1. yunusemreklk

yunusemreklk yunus emre

Favori Kamış:
    Procatch Carbospin
    Favori Makine:
    Okuma Avenger
    En İyi Avı:
    3kg Bıyıklı- 4 KG TURNA 10+kg-Aynalıı
    tebrikler. biz de kendi çapımızda kıyıdan levrek kovalıyoruz :) hoş ne zamandır dek te gelmiyor ama. yemli lüfer-çinekop a yönelsemmi ne yapsam

2. marmarasinariti

marmarasinariti Tuncay Kuşcu

teşekkür ederim..beğenmenize sevindim daha büyükleri size rastgelsin

3. marmarasinariti

Zaten balık tutmayı heyecanlı ve güzel bir macera yapanda bu olsa gerek:) teşekkür ederim

4. achills

achills Murat Tunalı

Favori Kamış:
    El oltası
    En İyi Avı:
    Kofana,kalkan,kırlangıçlar
    Tebrikler.Hakikaten raporun başlığı gibi kocaoğlanmış.Gerçekten güzel balık.Bizim burada tutmak için binbir takla attığımız Lüferleri yem yapmanız konuyu daha ilginç hale getiriyor :)İnşallah hedeflediğiniz balıkları da yakalarsınız.Rastgelsin..

5. marmarasinariti

Yoo asla öğle düşünmeyin levrek bana göre denizde tutulması en zor balıklardan bir tanesidir.Ama ben sizin yerinizde olsam dönemin balığı olan lüferin peşinde olurdum.Lakin şuan geceden şafağa kadar olan vakitte daha yoğun görünen levrek bir buçuk iki ay sonra dev levrekler yumurtlamak için gün içinde dahi kıyı şeridinde bulunacaklar ben olsam levrek için o tarihleri beklerim..Rastgele

6. marmarasinariti

Teşekkür ederim..Beğenmenize mutlu oldum inşallah daha iyileri size rast gelir

7. hakankarahan

hakankarahan Hakan Karahan

Favori Kamış:
    Okuma v system
    Favori Makine:
    Daiwa Regal ,Shimano Exage, Okuma Safina Noir
    En İyi Avı:
    Yazılı Orkinos 3 kg.
    Raporunuzu keyifle okudum.Lüferin yem olarak kullanıldığı farklı bir av olmuş.
    Kullandığınız takım hakkında biraz daha detay verebilir misiniz? Çok güzel bir balık, daha büyükleri rastgelsin.

8. marmarasinariti

Teşekkür ediyorum. Takım klasik uzun olta sistemi. Ben tercihen ağırlıktan sonra 8 kulaç 100 LB mono misina kullanıyorum. Misinam Yo-Zuri H.D. Carbon Fluorocarbon Leader pembe olanı. Tabi örgü misina, halka ve fırdöndülerde 100 lb çekerli. İğne olarak da 7/0 numara Owner Jobu Big Game Hooks siyah krom iğne kullanıyorum. Yalnız şartlar değiştikçe sistemde buna bağlı olarak değişmek zorunda kalıyor! Mesela 700 gram ağırlık yeterli kalmayıp 2 kg ağırlığa geçilince blue rose kamış bu ağırlıkta yetersiz kalıyor! Bizde ağırlığı takımdan çıkartıp elektrikli çıkrığa bağlıyoruz, onuda güçlü bir downrigger mandalıyla takımın fırdöndüsünün olduğu yere tutturuyoruz. Bu şekilde mükemmel bir şekilde ağırlık kamışı hiç zorlamadan takıma hakim olup istediğimiz derinliklerde dolaştırabiliyoruz tabi bazen akıntılar o ağırlığı bile uçurabiliyor, tıpkı bu hikayede olduğu gibi! Balık vurunca mandal misinayı bırakıyor ve takımda hiç ağırlık olmadığından dolayı balığın mücadelesini çok daha fazla hissedebiliyorsunuz! Buda heyecanı ikiye katlıyor :) Daha iyilerinin sizin oltanıza gelmesi dileğiyle, umarım açıkladıklarım yardımcı olmuştur, sağlıcakla kalın..

9. hakankarahan

hakankarahan Hakan Karahan

Favori Kamış:
    Okuma v system
    Favori Makine:
    Daiwa Regal ,Shimano Exage, Okuma Safina Noir
    En İyi Avı:
    Yazılı Orkinos 3 kg.
    Bilgilendirmeniz için çok teşekkürler.Açıklamalarınızı okuduktan sonra biraz down rigger tekniğini araştırdım ve bu linkteki videoyu buldum.

http://www.youtube.com/watch?v=2WacQ4oAXjk

Özellikle derin balık avcılığı için olmazsa olmaz bir sistem ve de çok etkili olduğu
    bir gerçek. Sizi de bu güzel avınız için tekrar tebrik ederim.Daha büyük balık raporlarınızı bekliyorum.Şimdiden rastgelsin.

10. marmarasinariti

İnşallah diyelim :) Yüksek ağırlıklar sözkonusu olunca downrigger gerçekten çok yardımcı oluyor. Biz çok derinlemesine araştırmadık, internetten araştırdığım kadarıyla bunlar çelik tel ile ağırlığı indiriyor, belki çok daha ağır ağırlıklar kullanmak için! Durum böyle olunca sarılan teller en fazla 100 küsür metre olabiliyor. Biz o yüzden onun yerine elektrikli çıkrık almayı tercih ettik. Çünkü daha ince örgü misina akıntıdan daha az etkileniyor ( belki diğerinede sarılabilir bilemiyorum ) Ayrıca deep drop avcılık içinde rahatlıkla kullanılabilir hatta otomatik jig bile çektirelebilinir! Biz bunun için Shimano Dendou maru 9000 elektrikli çıkrık aldık, çünkü diğerlerine göre misina hacmi ve gücü biraz daha fazla, üzerine powerpro deep hunter 80 lb örgü misinadan 1200 metre alabiliyor. Bu bizim işimizi farlasıyla görüyor. Piyasada büyük kurşun bulamadık ve kendimiz döktük, oldukça eğlenceliydi :) en büyüğü 3,5 kilo geldi. İnşallah daha büyük balıklar tutup burada paylaşmak nasip olur, iyi dilerleriniz için teşekkür ediyorum.