Görüldüğü gibi tam bir Akdeniz karması... Bu tip avlar her zaman daha kefiyli ve balıkları daha iyi tanımlamaya yardımcı olur. Balıklar Kış mevsiminde olduğu için gayet yağlı ve lezzetli... Birazda tekniğimizden bahsedersek ilgilenen arkadaşlar için verimli olabilir... Derinliğin 5 ile 20 metre arasında değiştiği bir bölgede avlanıyordum. Su gerçekten bulanık. Akdeniz için sürekli uzun tüfek kullansamda bu avda yanıma 90 lık makaralı bir tüfek aldım. Bulanık su için ideal bir seçim. Balıkları belli noktalarda (olası geçiş yerlerinde) bekleme yaparak avladım. Lodos her zaman açıklardaki besin yüklü suları kıyıya getirdiği gibi kıyılardaki sularıda çalkalayarak organik bir çorba hazırlar. Buda balıklar için enfes bir ziyafet demek. Fırtınalı ve kapalı havalar, yağmur ve benzeri hava hareketleri her zaman iyi balık yapmıştır. Bu bakımdan benim için vazgeçilmezdir. Bulanıkmış, dalgalıymış, fırtına varmış. Eğer dalışa az da olsa imkan verdiği taktirde inanılmaz sonuçlarla evinize dönebilirsiniz... Bu avda çok daha fazla balık vurulabilirdi ama hem merayı hırpalamamak adına hemde hava şartlarının aşırıya kaçması dolayısı ile av kısa kesildi... Bu arada mercan sık karşılaştığım bir cins değil. Çok derin sularda yaşamını sürdüren bir balık. Bu palazlar ara sıra sığ sulara girebiliyor. Avı son derece kolay. Çok cesur bir balık. Rastlamanız vurmanız için yeterlidir ama rastlamak gerçektende zor bir ihtimal... Gerçek avcılara RASTGELE... [IMG] [IMG] [IMG]