Muhteşem bir balık. Kıyıya çıkarttığınızda nasıl bir rahatlama olmuştur tahmin bile edemiyorum. Tekrar tebrik ederim muhteşem...
canlı zarganayı salıyoruz,avcı balıklar zarganayı çok sever.....aynı gün 2 kez daha vurdu fakat çekerken misina boşaldı,bazen yuttuğu avı geri kusuyor,eğer 3'lü çarpma herhangi bir yerine takılmazsa balık çok rahat bi şekilde kurtuluyor.
Helal olsun abi kofana budur. Öyle 35-40 cm balıklara kofana 40-45 cm'nin üstüne sırtıkara diyorlar.. o kişiler bu balığı alsa Sanırım takacak ad bulamazlar.
TEBRİKLER... BANA BOĞAZIN ESKİ GÜNLERİNİ HATIRLATTI.....GERÇEKTEN GÜZEL BİR BALIK.....İNŞALLAH DAHA KEYİFLİLERİ GELİR.....
Bizde lüfer tutuyoruz diye sevinelim, e kofana vardida bizmi tutmadik Adam yer bu be. Masallah devamini dilerim.
gerçekten harika bir av. bileğine sağlık not: 35-40cm lik lüferi, kofana ilan edenlere ithaf olunur. ahanda KOFANA bu
Hocam tebrikler, bravo. Bu takimla bu baligi herkez alamaz. Sizden baskasi yakalamis olsa ya hic burada paylasmaz ya da bir tam sayfa yazi ile once sabah kahvaltisi, hatta birkac gun oncesinden anlatmaya baslar ve ballandirirdi. Hele baligi cekme anini herhalde yarim sayfa uzatirdi. Sanirim olayi asmisssiniz, nirvanaya dogru gidiyorsunuz. Nazar degmesin.
Tebrikler güzel balık... Daha irileri rast gelsin diyeceğim olmayacak gelmiş işte... devamı hep böyle rast gelsin....
breh breh maşallah,hakatten kofana senin işinmiş, böyle balığı kıyıdan almak hayal gibi bişey helal olsun.bide merak ettiğim buna emsal kofana alılıyomu yine kıyıdan.rastgele
mrsparkle Böyle bir balığı avlamak gerçekten büyük bir başarı ilk başta bu başarıyı ödüllendirelim Tebrikler Mehmet kardeşim...Bu av seni çok mutlu ettiği kadar şahsen beni de bu güzel avını bizlerle paylaştığın için çok mutlu etti , çok teşekkürler ellerine sağlık, inşallah devamı gelir diyorum sevgiler.mrsparkle
tebrik ederim müthiş bir balık. bu kadar büyüğünü yakalandığını uzun zamandır duymamıştım daha önce Bu arada zarganayı öldürmeden nasıl ileri atıyorsunuz. Resimli takım anlatımında bulunabilirseniz çok sevinirim. Klasik mantarlı takımlar balık az olunca iş yapmıyor. Canlı yem ile denemek gerekiyor.
Bunun daha büyüğünü çeken oldu sanırım 7,5 kg fakat bu benim çektiğim en büyük balık(6.5 kg)24 eylül tarihinde 3 akya 1 kofana çekmiştim,ilk kez bir günde 4 balık akyalara 2,5-3 kg arası kofana ise küçüktü...kendi şahsi fikrim;eylül-ekim-kasım aylarında canlı zargana ile avcı balık yakalama şansı daha fazladır.Gecen sene kasım ayında 15 balıktan sadece 2 tane balık çekebilmiştim,çoğu kepçeye sokarken kaçtı
Sistem çok basit;Zarganayı canlı yakala ve oltanızın ucuna bağladığınız iğneyi sırtından(arka kuyruğa yakın) takıp denize yavaşça bırakın,kendisi daima açığa doğru yüzer,oltanızı elinizden bırakmayın o gittikçe siz misinayı yavaş yavaş salın baktınız yeterince uzağa gitmiş o zaman makineninizin kalamasını hafifletip yere koyunuz.Eğer kalamasını kapalı tutarsanız takımınızı denizde yüzerken bulursunuz,gecen sene balık arkadaşımın koca takımı alıp gitti tekne ile peşinden açıldı yine bulamadı....işi daha garantiye almak istiyorsanız misinanın ucuna 10cm uzunluğunda zargananın taşıyabileceği çelik tel ve celik telin ucuna 3'lü çarpma veya iğne takın,yoksa kofana ve turna misinayı hemen keser.....ama çelik teli dişi ile kolay kolay kesemez.Bu tür avcılık sabır işidir bazen aylarca vurmaz.
Gel de şimdi, yaprakları, çinekopları alıkoyanlara kızma. O küçücük yavrular fırsat verilse böyle büyük canavar olacaklar. Tabi ki hepsi değil. Ama en azından lüfer boyutunu alıkoyalım. Bu arada söyleyecek söz yok bunun üstüne, tebrikler sadece... Murat