İri elli biriyimdir ve ölçeklendirme konusunda yoğun mesai harcayan biri olarak mesleğim gereği ehil biriyimdir. Yani elinizin kavramaması onun kofana olduğunu kanıtlamaz. Çokça zaman el yetişkin bir sarıkanatı bile kavramaz. Ve bunu metreyi elinize alıp ölçerek bunu test edebilirsiniz. Maksadım da sizin tuttuğunuz ava muhalif olmak maksatlı değildir. Ama bu konuda bukadar döküman ve bilgi varkende siz buna kofana diyorsanız. Doğrudur der geçerim hocam...
Bu verdiğiniz bilgiler tezgahta sarıkanatı lüfer diye satabilmek için uydurulmuş olan aslı olmayan ölçüler olabilirmi acaba diye eklemek istedim Ömür bey... Biz bu konuda bilinçli olanlar bu konuya bu kadar ehemmiyetsiz yaklaşırsak yakın zamanda defnelerde çinekop diye adlandırılacaktır ki bu son zamanlarda görülmeye başlandı bile...
mustafa ağabeyi kutluyorum yakaladığı balıktan dolayı ama benimde vicdanım el vermiyor ona kofana demeye. yinede nekadar lezzetli olduğu gerçeğini değiştirmez. erkan karşime katılıyorum ve aslında mevzu kofana mı - lufer mi? den ziyade yayınlanan tablolardaki daha küçük hallerinde vahimleşiyor çünkü tamamen ticari amaclı planlanmış yanlış değerlendirmelerden kaynaklanıyor. özellikle marmarada gırgırlardan şikayet ederken, ben yakalıdığım lüferi bile geri bırakırken, çinekopun lüferin küçüğü oldugunu bile bile sanki başka bir balıkmış gibi çapariyle yakalayıp kovaya atan insanları anlayamıyorum. bu balığın lüfer olduğu zaman üreyebildiğini ve daha ufagının adı ne olursa olsun, isterse devlet adına ödül koysun, avlanılmaması gerekiyor. çünkü balık bitti artık.