Maaşallah, daha niceleri nasip olsun. Böyle irisini de ilk defa gördüm. Yanlış anlamadıysam geceleri gitmemek için bir arayış içindesiniz Tecrübeli olduğunuzu düşünüyorum. Tüm denediklerinizle bir sonuç alamadığıysanız bence nasıl yakalıyorsanız öyle devam etmeniz daha mantıklı gibi.
tebrikler abi güzel bir balık. 2 seneye kadar bizde akbükde geceleri zarganayla sırtı çekerek kofana avlardık çook verimli avlar yapıyorduk denemenizi tavsiye ederim rastgelsin...
Tebirkler gerçekten fevkaladenin fevkinde bir kofana.Biz sarıkanat zor bulurken siz dedesinin babasını tutmuşsunuz
Şimdilik öyle devam ediyor. Darısı seninde başına arkadaşım. Teşekkürler, Sırtı çekme imkanım yok ancak ölü zarganaya bakmıyor bile onuda geçenlerde denedim Muhtemelen iki sene önce kaçırdığın çinekoptu o Teşekkürler
Aydın abi maşallah çok güzel balık geçen hafta kollejinin altında arkadaş güzel bir baraküda almış kofanaların cirt attığından bahsediyor
Aydın bey tebrikler. Gerçekten harika bir balık almışsınız. Arkadaşlarımızın da dediği gibi, artık kofana görmek pek mümkün olmuyor. Lüfer, her daim sürüler halinde gezen bir balık. Aynı durum üreme dönemleri için de geçerli. Muhtemelen bu balıklar şu anda üreme için orada bulunuyorlar. Henüz havyarlı olmayabilirler ama yakında olacaklardır, zira Temmuz ayına kadar süren bir üreme dönemleri var. Sadece lüfer değil, hiçbir balık üreme döneminde kolay kolay av vermez. Değil sizin kullandıklarınız, denizin içinde salınan canlı yemlere dahi şu anda pek sıcak baktıklarını düşünmüyorum. Kaldı ki böyle bir durumda, muhtemelen kupes, ilarya gibi balıkları etrafınızda görme olasılığınız çok zayıf olurdu diye düşünüyorum. Lüfer merayı birbirine katar, etrafta, lüferden kaçan balıkların şapırtılarına, aynalamalarına sürekli şahit olurdunuz. Sanırım balık, şu an etrafında bolca bulunan türlerden ziyade, daha fazla ilgisini çeken avlara rağbet ediyor. Yani, popper gibi baloncuklar çıkararak dikkat çeken bir sahtenin, balığın ilgisini çekme olasılığı daha yüksek. Bunu istisna bir av olarak gördüğü için sahteye saldırıyor olabilir. Sorunun başka bir şey olduğunu düşünmüyorum. Şayet bir kupes ya da ilaryaya popperın yaptığını yaptırabilirseniz, canlı yemle de alabilirsiniz kanımca.