Böyle kısmete ne denir ki; şen ola sevgili hocam şen ola. Rekor yenilenmişte, vaktiyle 0.15'in avladığı balığın dengi değil gibi geldi bana. 0.30 luk misina şöyle bir 10 kg getirmeliydi. Ha o zaman da güzel mavruş limit fazlası olacaktı? Hımmm, tam uygununda olmuş. Sıcak kareler için yüreğinize sağlık, 10 saatin ödülü de güzel gönlünüze denk olmuş. Dahasına, günlünüzce rastgelsin inşallah.
Çok fazla detay istiyorsun ey dost Bileydim közlediğimiz kırmızı biberlere, biten dökme çay nedeniyle ikinci çayın bardak poşetleryle demlenmesine... Geri planda bir iskorpit, bir levrek, bir eşkina ve iki ıspari daha olduğuna kadar detay ile av raporları bölümüne tefrika açardım. Sürdürülebilir balıkçılığın moderatörü olmak öyle her yiğidin karı değil. İyi ki varsın. Evet rakam görüntü olarak limit aşımı. Görüntünün arka planında önceki iki minekop raporunda türe özgü ünvanla onur(sınır)landırılmış bir ekibin varlığı işimi kolaylaştırıyor. Hani bir gıdı gıdı oyunu vardır, bebeklerle oynanır. Buraya bir kuş konmuuuş.... Bu yakalamış Bu pişirmiş Bu yemiş... Bu da hani bana, hani bana... demiiiiş. Oltanın sahibi, bakıcısı ve çekicisi ayrı insanlar olunca, "balık kimin olur" sorusunun cevabını biz; Adam başı bir trofe düşmediğinden, 150 km ötedeki seyirci ihtiyaçları (Kolbaşı Av Market II müşterilerinin görme ihtiyacı) doğrultusunda belirledik. Toplamda ne 7800 gram yük ve iki kişi ile Bafra yönünde giden kırmızı araba ne de son avda 5.5 luk köteği taşırken yorulmuş Sinop yönünde giden beyaz araba "sıfır" yük ile limiti aşmış olmadı. Bilerek karışık yazdığım için beni affet Avlak deşifre olmasın, bir günde gece dalıcıları yada arabasının arkasında 100 litrelik soğuk depo taşıyan spin ustaları tarafından yok edilmesin telaşındayız. Not: Aşağıdaki gündüz görüntüsünde arka plandaki arazi deseni bilerek manipüle edilmiştir.
Musa merhaba; kaç yıldır bunların peşindeyiz, en iyi bilenlerden biri sensin. Samsunda da artık gizli saklı da olsa bu balık çıkarılıyor. İnşallah sen de hedefine ulaşırsın. (bilmiyorum belki de ulaştın bile ) Sabah saat 8 den sonra ve durgun havalarda levrek arayan zor bulur fakat en geç sabah ezanıyla avlakta olunca bir şeyler yapılabiliyor.
Yakup abi çok şükür 11 mayısta 66 cm lik bir paşayı alıkoyma şerefine nail oldum,hedefimi tutturdum. Fakat levreğin en güzel çıktığı kayalık kısmı maalesef valilik ve belediye aldığı ortak kararla kapattı,neymiş millet boğuluyormuş. Şimdilerde daha verimli meralar bakınıyorum ve bu balığı sabah hava ışımadan başlayıp güneş yükselene kadar ve akşam güneş batarken arıyorum. Geçensene Discovery marka sahteler iyi çalıştı,bakalım devam edecekmi.
Hocam Ellerinize sağlık müthiş görünüyor.sabah sabah gözlerim açıldı Daha güzel av günlerinde daha iyilerinin rasgelmesi tüm dileğimdir. Sağolunuz...
Gece avcıları konusunda çekinmeniz çok yerinde olmuş. Balıkadam elbisesi ve zıpkın fiyatları çok ucuzladı, herkes alıyor, herkes dalıyor. Trofe mekanlarını gizlemek en akıllıcası..
Hocam tebrikler,ellerinize sağlık.Çok güzel av olmuş,hedef kofana da olsa levrek nasipmiş.İnşallah bir dahaki sefere trofe kofana lar ziyaret eder oltanızı...
Ustasınada bu yakışır zaten,tebrikler hocam. Şu denizden birde ben balık yakalayabilsem. sizlerin bu harika av görüntüleri denize yönelmemizi sağlayacak gibi, birdahakine gönlünüzdeki kofana olur inşallah
Sevgili Yakup kardeşim, seninle tekrar karşılaşmamıza vesile olan bu güzel levreğini tebrik ederim sevgiler hoşçakal.
Değerli Hocam Bu forumlara bende bazen ara vermiştim.Hatta dahada ileri giderek birdaha yazmayacağım iddiasında dahi bulunmuştum. Zira hemen her platformda illaki kendini bilmezin biri çıkıyor,güdük bilgi ve tecrübesine hiç bakmaksızın,üstelik insanın yaşına,başınada,konumunada aldırmaksızın,nahoş,insanı kıran,hevesini söndüren ifadelerde bulunabiliyor. Neticede, ya iyice kaşarlandık,ya hoşgörü seviyemiz yükseldi,yada yazmadan,paylaşmadan duramadık ve nihayetinde forumlara dönüp devam ettik. Sizin ayrılığınız ise çok daha uzun sürmüştür. Oysa akademik kariyerinizin size yüklediği yol gösterici,öğretici hüviyetiniz sanki tarafınıza bu durumu bir görev olarak yüklemiştir. Sonuçta tekrar aramızda olmanız çok sevindiriciidir. Muhteşem avlarınızı ise tebrik ediyorum Sevgi ve saygımla kalınız.
Şükür kavuşturana Yakup hocam.Öncelikle levreğin ve paylaşım için tebrik ve teşekkürlerimi iletirim.Avlarını daha sık görmek dileği ile esenkal.
Nihat abi ben kalkıp gelip Samsundan babişkoyu alıp Sinop'a dönüyorum. Samsunlu arkadaşlardan ise hiç ses çıkmıyor. tamam biz de Samsunluyuz ama yedirmeyin Sinoplulara memleketin balıklarını Çok selam.