Arkadaşlar dün akvaryumdaki balıkları yemlerken aklıma geldi. Akvaryum balıkları bu yemin kkokusuna bayılıyor nereden nereye algılıyo kokusunu. Bende diyorumki 1 ytl lik tane balık yemini ezip toz haline getirsem. Un +Su +Yumurta sarısı +Vanilya karışımına döksem balıların dikkatini daha iyi çekmezmi acaba?
Akvaryumundaki balıklara un,su,yumurta,vanilya karışımını versen onuda bulurlar sanırım. Akvaryum balıkları ile kıyaslama yapmak doğru değil.Fakat denemekten bir zarar gelmez tabi.
Benim akvaryum yemlerinden 7 çeşit her balık için var karıştırıp toz haline getirdim içine küspe tozu koydum 3 tanede vanilya koydum duruyo dolapta geçenlerde deneyecektim nasip olmadı inşallah denerim bir ara.
Neticeyi söylerim benim aklıma geldi dedim bir deneyeyim içindede bitkisel , etçil , dip balıkları , yavru balıklar , hepsinin yemi var yok yok 1 tanede küspeyi toz yapıp koydum 3 tanede vanilya koydum bu karışım orta boy bir mercan kadar tozun hepsi..Orana göre böyle..
arkadaşlar hepinize mehabalar bu gune kadar hep denızde balık avı yaptın ve ılk defa göle balık avlamaya gıtcem (bolu-gölcük) nasıl iğne kullanılır ne yem kullanılır kursunlamı atcam yoksa mantarmı kullancam diptenmı alcam balığı hiç bir bilgim yok bana bu konuda yardımcı olcak arkadaşların mesajlarını beklıyorum teşekkurler
Barış abi Öncelikle gideceğin gödlde hangi balıklar var ona göre bildiklerimi söylüyüm. Eğer o gölde sazan varsa Un Su Pekmez Vanilya Sıvı yağ karıştır bir hamur yap İğne en küçükten 2 büyük olsun.Misine ise 45-50 mm yeter 80 gr civarı kurşunla bir dip oltası hazırla İşte bir dip oltası Eğer gideceğin gölde Kefal felan varsa Yem olarak solucan öneririm Ama kefal sanırsam fazla derinlere inmiyo oyüzden kamışına takımı hazırla öyle tut. İğnenin fırdöndünün kurşunun markası önemli değil.İğneyi ve misinenin ölçülerini söyledim kurşun ve fırdöndü pek farketmez.
Gölcükte bildiğim kadarıyla avlanmak yasak,Siz en iyisi o güzellğin keyfini çıkarın iskeleye çıkıp bir bardak çay içip keyif yapın,benimde selamımı söyleyin karşı kıyıdaki salaş lokantalara iyi eğlenceler