Zargana bazı kitaplarda oltaya zor atlar gibilerinden yazılar göryorum. Zargana avında genellikle ben yemli kullanıyorum.yem olarak zargananın kendi kuyruğunu kesiyorum.Kestiğim kuyruğu flato şeklinde iki parçaya ayırıyorum.Bu iki parçayıda ortadan ikiye kesiyoruz.elimizde 4 parça flato kalıyor.İşte yemimizi hazırladık. takımın malzemeleri: İlk olarak çok ince bir misinanız (benim hep kullandığım 0.18) olacak.Butakım için 8 numara ideal.şimdi birde zargana topunuz olacak.Benim kullandığım zargana topu biraz büyükve ağır oluncada epey bi uzağa gidiyor.kü,k kullanmanızı tavsiye etmem.birde 2.5-3 cmlik klipsiniz olsun. Takımın hazırlanışı: Kipsinizi elinize alın zargana topuna geçirin.klipsin diğer ucuna 2.5-3 metrelik misina bağlıyalım ve son olarak misinanın ucuna 8numara iğnemizi bağlayalım. takımın kullanılışı: Hazırladığımız takımı oltaya takarak atalım (uzağa atmaya bak).Attıktan sonra oltaı bir kere çevir ve sonra topu takip et.Atada bir oltayı toplayalım. İki hafta önce gittiğim zargana avında 10 tane zargana 1 tanede küpese bezer bir balık yakaladım. not:yemi olmayan arkadaşlar başka parlak bir balık flatosuda kollanabilirler.yemi iğmiye takarken büy,k olan tarafından başlayıp bir üst tarafınndan(derisinden) daha sonra bir kerede altan gecirip kullanabilirler. ________________________ TEKİRDAĞ MALKARA`DAN EGEMEN