Koleksiyonuma yeni katılanlar

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında diverozcan tarafından paylaşıldı.

1. bülenttok

bülenttok BÜLENT TOK

Favori Kamış:
    amudson kudos, okuma v sistem,
    Favori Makine:
    shimano sahara ve symetre. daiwa emcast, daiwa bg ,
    En İyi Avı:
    izmit körfezinde iki kiloluk bir sinarit,
    valla ne desem az. Çok uğraştığın belli, severek yaptığında.Balık yakalama konusuna gelince hiç kimse bir şey diyemez. Çünki 60 liralık sahtelerle balık alınamazken 5 liralık sahte indir bindir balık alıyor.Daha dün çanakkaleden geldim. Elimizdeki daiwa saltigaları suya dahi değdirmeden döndük. Sebebine gelince oranın yerli halkı yıllanmış, boyası deseni gitmiş sahtelerle şahane balıklar alıyorlardı. Yani sizin el emeği göz nuru bu sahteleriniz mutlaka iş yapacaktır.Çalışmalarınıza devam etmenizi dilerim. Hatta bir gün Türk yapımı bir sahteyi vitrinlerde görürüz.

2. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Güzel çalışmalar olmuş Özcan Abim, ellerine sağlık.

Bir de sorum olacak; İlarya ve mavi uskumru için halka kullanmaksızın iğneleri sahteye eklemişsin. Bu sahtelere özel mi merak ettim.:)

3. vtecc

vtecc fatih

Favori Kamış:
    LINEAEFFE CEBOASTUR NEAH BAU KAMIŞ 4.20 LINEAEFFE SPIRIT SURF KAMIŞ 3.90M Okuma Salina SeaSpin10-40
    Favori Makine:
    OKUMA SALINA SAII 10000 DAM STELL POWER 360 SHIMANO SAHARA 3000 FD
    En İyi Avı:
    45 cm balon :)
    Bu kadar ayrıntılı bir paylaşım bizler için çok aydınlatıcı olmuş elinize emeğinize sağlık.Rastgele..

4. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    dam quick fienessa S70, Cormoran 360 cm bigfishing teleport, virax 360 kamış sualtı dalış malzemeler
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Teşekkür ederim Bilal kardeş, sana da bereketli avlar diliyorum.

Teşekkür ederim Kadir kardeş değerli yorumun için. Mavi benekli sahte güzel avlar veriyor. İki parçalı olanın arasında halka olduğundan biraz açık kaldı gözükse de aksiyonu yerinde. Sağlıcakla kal.

Eksilmeyen ilginiz ve değerli yorumunuz için teşekkür ederim üstadım. Yaptığım sahteler burada her nekadar görsellikleri ön plana çıkarak değerlendirilse de aksiyonları konusunda oldukça titiz çalışmaktayım. Neticede zamanı gelince vitrinlik olmaktan çıkıp benim için avcı olmaları da gerekiyor. Birkaçı ile Didim' e gittiğimde kıyıdan ispendek ve tekne ile iskarmoz alma şansım oldu. Yaşadığım şehirin(Kayseri) denize uzak olması sebebi ile maalesef çok sık deneme şansı bulamıyorum. Ama içlerinden özellikle ilginizi çeken biri olduysa size seve seve gönderip sonuçlarını değerlendirmenizi istiyorum.
    Saygılarımla.

Beğendiğinize sevindim arkadaşım. Genelde dış görünüşü ile değerlendirilse de yaptığım sahteleri neticede kendim kullanacağım için aksiyonlarının da doğru olmasına özen gösteriyorum. Sevgiyle kal.

5. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    dam quick fienessa S70, Cormoran 360 cm bigfishing teleport, virax 360 kamış sualtı dalış malzemeler
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    :) İlham geldikçe yapıyorum. Boyama konusunda örnek aldığım modeller de oluyor. Severek yaptığımdan olsa gerek ki sizlerin de beğenisini kazanıyorum. Sağlıcakla kalın.

Teşekkür ederim İzzet kardeş, beğendiğine sevindim.

Sevgili kardeşim, senin de yaptıkların gün geçtikçe güzelleşiyor. Bir nebze de olsa örnek olabiliyorsam ne mutlu. Her zaman bildiklerimi öğretmeye ve paylaşmaya hazırım. Gelelim sorununa; Kullandığın vernik ve benzeri spreyler içlerinde barındırdıkları incelticiler ile kaplama yaparken aynı zamanda da zemindeki sentetik bazlı kullanılan boya kalemlerini de çözüyor çoğu zaman. Bunu önlemenin yollarına gelince; bu tür kalemlerle boyadıktan sonra şeffaf oje ile kaplamayı deneyebilirsin, ya da şeffaf tutkal bulabilirsen onunla da kaplarsın. Ya da kullandığın boyaların akrilik bazlı olması sorunu çözecektir. En kesin çözüm yoluna gelince tabii ki epoksi. Yat verniği bulabiliyorsan sprey olarak değil de daldırma usulü kaplayarak daha pürüzsüz yüzey elde edersin.
    Kendine iyi bak, sevgiler.

6. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Turgay kardeş, Ülkemizde henüz yeni gelişmekte olan bir sektör ve kendi emeği ile sahtelerini üretip kullananların sayısı da çok çok azz. Ama inanıyorum ki zamanla çoğalacağız. Yurtdışında epey araştırdım ve gördüm ki gerçekten de başlıbaşına bir sektör halini almış ve bazı el yapımı sahteler çoktan koleksiyonerlerin listesine girmiş. Özellikle Amerika' da popper tarzı bazı sahte modellerinin piyasası firmalardan ziyade kendi atölyelerinde seri üretime geçen amatörlerin tekelinde :) Oldukça da iyi fiyatlarla emeğinin karşılığını da almaktalar. Sevgili kardeşim umuyorum ki zamanla burada da benzer çalışmalar hakettikleri değeri bulurlar ve balık tutmanın zevkine zevk katarlar. Değerli yorumun ve benzetmen için de canı gönülden teşekkürler. Sağlıcakla kal.

7. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Değerli kardeşim, ne güzel böyle bir hobi ile uğraşmaya başlamış olman. Keşke ben de senin yaşlarda keşfetmiş olsaydım:) Yapım aşamalarını daha önce açmış olduğum konularda oldukça detaylı anlatıyordum. diverozcan olarak aratırsan ya da ilgili konu başlığından aratırsan hepsine kolayca ulaşabilirsin. Yine de sormak istediğin olursa anlatırım tabii ki. Üzerlerini kapladığım su bazlı beyaz boya. Daldırma usulü kullanarak kaplıyorum ve kuruduktan sonra oldukça pürüzsüz parlak bir yüzey elde etmemi sağlıyor. Bu da sahte üzerine yapacağım kaplama , boya vs. gibi işlemlerin görselliğini arttırıyor.
    Sevgiyle kal.

Teşekkür ederim.

:) Teşekkür ederim sevgili kardeşim, hoş vakit geçirttiysem ne mutlu.

Teşekkürler iyi dilekleriniz için. Size de rastgelsin.

Teşekkür ederm değerli üstadım. Sizlere de bereketli avlar dilerim.

Teşekkürler sevgili kardeşim. Özelden detayını yazdım.
    6-8 mm tercihim. Tek parçadan oyarak yapacaksam da 10-12-16 mm yapacağım sahtenin kalınlıına göre değişiyor.

8. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Olduça zevkli bir uğraş ama maalesef geç başladım, keşke çok daha önce başlamış olsaydım. Gözlemleriniz çok doğru, zamanında hatırlarım da sahteye ayıramadığımız harçlıklarımızla bir iğne alır, anten kablosu ve martı tüyü ilavesiyle de 10 kuruşluk levrek avcıları yapardık :) Hey gidi günler..
    Sağlıcakla kalınız.

9. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Teşekkür ederim Nuri kardeşim. Bahsettiğin sahtelerde Owner' ın 10 numara SD-31TN ikili iğnelerini kullandım. İnce olmasına karşın oldukça kaliteli ve keskin iğneler. Bu iğneler aslında canlı yeme daha uygun olmakla beraber sahtede de iş yapacağına inanıyorum.Özellikle popper tarzı sahtelerin bazılarında yurtdışında bu tarz iğneler(lüfer ve kofana için özellikle) kullanılması ilgimi çekti. Bir de bazı kişilerin tercihi özellikle sahtenin üzerindeki iğne halkası yerine fırdöndü kullanıldığında ilave halka kullanmayıp üçlü iğnenin gözünü keserek fırdöndünün halkasına monte etmeleri. Avcılığını ve ne derece etkili olduğunu da deneyip göreceğiz artık :)
    Sağlıcakla kal.

10. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Sizlere keyifli dakikalar geçirtebildiysem ne mutlu bana. Selamlar.

11. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Özcan bey,cogu calismaniza yorum yazamasamda hepsini buradan takip etmekteyim,calismalariniz takdir edilecek düzeylere geliyor,her bir dahakinde daha olumlu görüyorum sahtelerinizi,benimde sahte calismalarin var,ben balsadan daha cok plastik dökerek yapiyorum sahteleri,daha kolay ve net oluyor tavsiye ederim...

12. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Merhaba Selim bey. İlginize ve beğeninize sevindim. Yeni teknikler katarak geliştirmeye çalışıyorum. Balsa ile çalışmak hem zevkli hem de dinlendirici oluyor benim için. Plastik sahtelerinizi görmek isterim.
    Sağlıcakla kalınız.

13. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Özcan abi yine çok ince çalışmışsın, gerçekten özlemişiz senin çalışmalarını. Tebrik ediyorum, ispendek olayına da sevindim hani :)

14. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Tesekkur ederim Ozcan Abi.Bu minik sehirden yakinda ayriliyorum :D
    Daha buyuk bir sehire yerlesecegim ve malzeme sorunum olmayacak insallah .
    Ama bu seferde zaman sorunum olacak gibi :D Hayirlisi.
    Sana basarilar dilerim Abi,kendine iyi bak ve rastgele ;)

15. canbörü

canbörü ali

Favori Kamış:
    cormoran bull fıghter
    Favori Makine:
    shımano catana 40
    En İyi Avı:
    aranıyor.
    Özcan Bey söyleyecek bişey bulamıyorum. sen bunları balık için mi bizi avlamak için mi kullanacaksın :)

16. okantokant

okantokant okan tınaztepe

emek isteyen işler bunlar sanırım yeterincede zamanınız var bu balık tutmak kadar keyiflidir sanırım

17. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Dogrudur Özcan bey,balsa ile calismak hem zevkli hemde dinlendiricidir,benim plastik calismalarim daha cok orjinal modellerin kopyasi oluyor,simdilik plastigi yüzdürme cabalarim var ve basarili oldum bu konuda,iki kompanentli plastigin icine bir toz katarak sahteye hafiflik sagliyorum ve yüzüyor,bir cok döküm isini bu kis aylarinda yapip,yazinda airbrash sistemi ile boyayacagim,sahteler bitince sizlere sunacagim elbette...

18. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Sanırım soruyu değiştirmem gerekiyor.:eek: Mazur gör abicim anlamadım ondan yani.:D

Piyasadaki ürünlerin neredeyse tamamında iğne halkası kullanılmış. Bu halka olmaksızın sahte pekala takıma monte edilebilir iken neden özellikle iğne halkası tercih edilir? Sizin ilerya ve mavi uskumru çalışmanızda ayrıca bir iğne halkası kullanmamanızın özel bir sebebi var mı, yahut sırf bir farkı deneme isteği mi?:) (acaba nasıl olur, bir bakalım gibi)

Belki de anlatamadım.:eek:

19. elinize gözünüze emeğinize sağlık eserlerinize söyleyecek söz bulamıyorum gerçekten hepsi ayrı bir sanat eseri hobinizde zirvedesiniz paylaşımınız için teşekkürler

20. ahmetertan

ahmetertan a.ertan

Favori Kamış:
    okuma salina
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima
    En İyi Avı:
    2,5 KG GÖKALA
    abi bu bildiğimiz subazlı duvar boyasımı :D