Pek kıymetli abilerim ve kardeşlerim.Konya'da nadir av sahalarımızın biri olan barajda yaptığımız iki günlük avdan elimize geçen tek balık, yazın okullar kapandığı zaman en büyük eğlencem bu barajdaki sazanlarla sudaklarla cebelleşmek olurdu , büyük küçük demeden %99'unu kaçırırdık falan ama at-çekle aldığım vuruşlar , o dip oltalarına bağlı zilin sesi ,kaçan balığın suyu köpürtmesi , anlayamazsınız Bu sene onuncu gidişim falan oldu baraja , başhüyük kestel vs. avlaklarda israil sazanı harici bişey zaten kalmamıs , ama güzelim avlağımızda da malesef bişey kalmamış , iki gün boyu etrafımda da kimse balık tutamadı.Kurban bayramına kadar burdayım , bi de beyşehire akburun mevkiine gitcem , inşallah ordan güzel sudaklar alıp burdan sizinle paylaşıcam , avlağımızda çektiğimiz bi kaç resmi sizinle paylaşıyorum. eldiven o sırada tavuk terbiyesiyle ugraştığım için elimdeydi , yanlış anlaşılmasın
Ahmet Tebrikler inşallah akburunda daha güzel avlar yaparsın balık olmasada aç kalmıyacakmışsın eldivenler sayesinde balığıda terbiye etmişsin Rastgelsin
Mehmet abi teşekkürler , valla umudumuz o yönde, bi arkadaşımız da askerden geldi onun nasibine gitcez , aç kalmayız tavuğumuz her daim vardır , alıştık balığa gidip tavuk yemeye zaten Zafer abi el kadar sudaklara çivi balığı deniyomuş dün öğrendim , şamandıralı takımla tutuyolardı küçücük sudakları , tutan abiler ısrarlar '' çivi balığı bunun tadı bi ayrı'' diyolardı sudak olduğuna ikna edemedim.Yakında bişey kalmıyacak o barajda israil sazanından başka.
Bu balık tatlısı kefali mi ? Buna benzer balıklar görüyorum bu aralar fakat ağız yapıları sivri. Kasnadan farklica. Ağzı daha çok sis balığına benziyor. Oysa kefalde daha yuvarlak , topluca olur kafa ve ağız. Bu arada avlaginizin tekrar senlenmesi dileğiyle tebrik ederim.
Teşekkür ederim , ben balığı çekerken ilk başta turna sanmıştım suyun içinde öyle bi hali vardı ama sonra yanımızdaki abiler Konya yöresinin meşhur balığı olan akbalık olduğunu söylediler , tatlı su kefaline benzetemedim bende.Avlağın durumuna gelirsek , sanırım avlağın geleceğini bize yer tarif eden tahmini altmış yaşlarındaki amcanın şu sözleri özetliyo ''kırk yıldır buraya gelirim , o hanın ora varya oraya gidin orada belki yer bulursunuz, ben giderdim ammaa 28 tane olta attım toplaması gitmesi uzun sürer.''Amca tek başınaydı maşallah ne tebliğ kalmış ne düşünce.
Kaynaklarda akbalık kasnanin diğer ismi gibi lanse edilmiş fakat bende simdi farkettim bu balığın farklı bir tur olduğunu.
Dün yaklaşık iki saatimi kaynaklara bakarak geçirdim ama bu balığın ismini bulamadım.Kasna olmadığına iyice emin oldum ağız yapısı çok farklı.
Tebrikler Ahmet. Güzel bir Akbalık almışsın. Dahasına rasgele. Bildiğim kadarıyla Akbalık, Kasna, Tatlı su kefali aynı balıktır.
Teşekkürler Mustafa abi ,senin yolunda ilerliyorum Kasnaya vücut yapısı benziyo ama ağız yapısı daha çok turnanınkine benziyo sanki , acep melez bi balık olabilir mi? Bu arada balıgı bildiğimiz ekmek hamuruyla tuttum sadece vanilya kattım içine.