Konya ALTINAPA Hk. ( Gercekler )

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında sehzadem82 tarafından paylaşıldı.

1. sehzadem82

sehzadem82 H Barış KEDELEŞ

Favori Kamış:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    4 Kg Sazan
    25.07.2009 avım konusunda beni tebrik eden tüm üstadlarıma / arkadaşlara teşekkür ediyorum. Konya altınapa konusunda pazar günü bir gelişme yaşandı. Biz o gün balık almayı nasıl başardık bilmiyyoruz sanırım şanslıydık birazda abilerimin veridiği tüyolar işe yaradı. Ancak öğrendiğimiz kadarıyla altınapa barajında suyun içerisine sabitlenmiş 3000 metre ağ oldugunu , bir kaç balıkçının bu işin ticaretini yaptıgını her gece botlarla suya girip kaldır bırak yöntemiyle balıkları topladıgını öğrendik. Apaya gidenler bilir 24 saat güvenlikle tarafından kontrol ediliyor apa ? Ben bir banka da güvenliğim apa baraj güvenliklerine ulaşmam zor olmadı sordum? Ağ atılıyormu diye ? Valilik apa barajına suyun ilaçlanması ve ağların toplanması devriye vs. için tekne tahsis etmişti 2 haftadır ağ bulamamışlar ! cuma gecesi 400 metrelik bir ağ bulmuşlar bir tek balık dahi çıkmamış :confused: Balıklar çıkamıyor ya su çok yükseldi alanları bol yada bir yerde hapis kaldırlar :eek: uzun zamandır iyi av yapan sadece biz olmuşuz 48 saat kalan bile boş dönüyormuş Bu işte bir terslik var:mad: Apa ya av yapmak için plan yapan doslarım biz şikayet dilekçesi yazacağız özellikle konyada av yapan doslarımın koskiden yardım istemesi ve durumu şikayet olarak bildirmesini rica ediyorum Sadece benim gücümle olmaz Yumruk olmamız masaya vurdugumuzda ses getirmemiz lazım birileri geleceğimizle oynuyor!!!:mad:

Son düzenleme: 27 Temmuz 2009
  2. afacan

afacan engin aksakal

En İyi Avı:
    Yeni geldim daha Siftah yok
    Sazlibosna

Ne diyelim haklısın arkadaşım,Konyada böyle şeyler oluyoda İstanbulda olmuyomu sanıyosun SAZLIBOSNA barajına atılan kilometrelerce agı jandarma operasyonu ile bile toplayamadılar.Köylüler gölde hak iddaa ettikleri için.Ve kumkapı balık hali gibi oldu ŞAMLAR köyünün içi,ama ne birdaha gelen var nede siz neyapıyosunuz diyen.

3. alpi42

alpi42 alpaslan

haklısın kardeş.apa ilk göz ağrımdır benim ilk kiloluk aldığım yerdir.o fotoğrafıma hep başka bi özlemle baktım.apa gitti gider.bu sene hiç uğramadım apaya çünkü durum geçen sene de aynıydı.orada her ne olduyda oldu...çözümü de uzun sürecek gibi.dilekçe konusunu aydınlatırmısın

4. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Ve artık oltalara da ne gelen vaaar ne giden...

5. sehzadem82

Favori Kamış:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    4 Kg Sazan
    Bazı abilerimize danıştık onlarda valiliğe resmi bir dilekçe ile başvurmakta buldu çareyi iş resmiyet kazanınca mecbur kalacaklar apayı elden gecırcekler varsa ağ çıkcak ortaya. Çarşamba (Yarın) günü özel bir araştırma yapılcak güvenlikler tarafından ama bakalım sonuç çıkacak mı ? sonuç olmazsa durum Balıkçılar derneği başkanına olmadı koskiye olmadı valiliğe kadar uzanacak !:mad: Ben apada çok güzel balıklar aldım zamanında 1 tane kiloluk çektiğim zaman bizim evin ahalisi doyuyordu şimdi tık yok :(

6. sehzadem82

Favori Kamış:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    4 Kg Sazan
    Üzücü herkez okudu ama kımse konuya ortak olmadı afacan,alpi ve eozsoyeri haric :( işte bu yüzden kaybediyoruz apa ve apaları :(

7. Emili

Emili Anıl

Selamlar arkadaşlar,

Buna benzer durumlar ile çoğumuz karşılaşıyordur. Burada önemli olan, ilgili kurulmlara özellikle Jandarmaya şikayette bulunup çözüm aramak ve tabi şikayet etmekle bırakmayıp durumun ilerleyişini takip etmek. Ben ve arkadaşlarım böyle yapıyoruz. Hepimiz gördüğümüz yanlış ve kural dışı avlanma, konaklama vs gibi konuları "Teğet" geçmeyip üzerine gitmeliyiz ki doğamızı ve çevremizi koruma altına alalım ;)

8. hakansia

hakansia hakan

En İyi Avı:
    1 kg pullu sazan
    evet bilinçli balıkçı bol balık

9. fish founder

fish founder Özgür

sevgili barış,
    açmış olduğun konu ne yazık ki kanayan yaralarımızdan biri ve ne yazık ki kanamaya devam ediyor.tüm arkadaşlarımız bu tarz yaklaşımları şiddetle kınıyorlar.
    açmış olduğun konuya yorum ve veya cevap yazılmamış olması arkadaşlarımızın seninle aynı düşüncede ve aynı bakış açısına sahip olmadıkları anlamına gelmez,
    bu ve bu tip konularda her zaman olabildiğimizce ve yapabileceklerimizle yanındayız.
    belirtmek istedim,

10. Efsane42

Efsane42 Sabri

KOSKİ yi karıştırmayalım çünki koski personeli olan 3-4 kişilik bir grup var onlarda ağ serme işini yapanlar