Cihanbeyli Göleti Göletin Yeri Cihanbeyli-Konya Akarsuyu İnsuyu İnşaatın (başlama-bitiş) yılı 1986 - 1992 Gövde dolgu tipi Homojen Toprak Dolgu Depolama hacmi 8,5 hm³ Aktif Hacim 7,8 hm3 Ölü Hacim 0,7 hm3 Yükseklik (talvegden) 14,8 m Yükseklik (temelden) 17,8 m Sulama Alanı 1 210 ha Proje rantabilitesi 1,66 CİHANBEYLİ GÖLETİ : Şehrin güneybatısında 1987’de tamamlanan ve 1210 hektar tarım arazisinin sulanmasını hedefleyen gölet; 14 Kasım 1985’te 1 milyar liraya ihale edilmiştir. Göletin normal depolama hacmi 8,5 milyon M3 tür. Normal göl alanı 173 hektar ve göl uzunluğu ise 3,5km’dir. Gölete gelen suyun 7,5 milyon m3’ü İnsuyu çayından, kalan kısmı da “Sığırcıközü” deresinden sağlanmaktadır. Sulama şebekesi ile birlikte dört adet yedek sulama kanalından ibarettir. AÇIKLAMA: Cihanbeylide bulunan balık çeşitleri sazan,turna,çapak,ayanalı sazan ve diğer tüm sazan çeşitleri bulunmaktadır sazan balıklarının en ufağı yaklaşık 2kg ağırlığındadır suyundan dolayı balıklar çok büyük olgunlara erişmektedir dalgıçlarım en son yaptığı açıklama da siz burada hiçmi balık tutmadınız(balıkların büyüklükğünden dolayı bu sözü demişlerdir) dediler.Ama tanınmadığı için kimse burayi bilmiyor.
Ben ilk defa duydum ama sen yinede buradan başka hiçbiryerde yayma bunu Maazallah kuruturlar orayı bilinçsiz avcılar
hemşerim ben yıllar önce yani akrabalarım için böğrüdeliğe gelmiştim orda bizi götürmekiçin davet ettiler fakat nasip olmadı . ama Güneyli kardeşimin dediği çok doğru !... ben akşehir gölünün içler halini bildiğim için söylüyorum eğer havalar iyi olsa emin ol ora gelirim yine haberleşiriz.
abı sen bahsetme boyle yerlerden .bu sıtenın uyelerınden olmayabılır ama bı suru yam yam da takıp edıyo bu sıteyı.ınsallah gormezler yazını.sen sakaryalı balıkcılar ıle ılgılı başlıgı okumadın galıba bı okuda gor.duymasınlar orayı kamp kururlar vallahı.balıgı mumla ararsınız.
burdan buyrun 2005-2006-2007 yılları cıhanbeylı yazımı okuyun http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=8284&page=2
cihanbeyli abicimcihanbeyli göletine nezaman turna balıgı salındı sürekli senede 2veya3 sefer giderim ama turna oldugunu bilmiyordum cevap yazarsan sevinirim
selam arkadaşım cihanbeyli göletine turna balıgı nezaman salındı senede 3veya 4 sefer giderim ama orda turna oldugunu bilmiyordum cevap yazarsan sevinirim
arkadaşlar malesef yukarıdaki bilgilertamamen yanlıştır cihanbeyli ag yüzünden son 4-5 yıldır balık avı yapılamıyor balık gelıyo fakat akşama kadar 2 tane anca balık alıyosun 15 tane makinaya ragmen ayrıca turna demişler ben 25 yıldır cihanbeyliye balıga giderim ne ben tuttum nede turna balıgı tutan gördüm
arkadaşlar ben geçen sene yasağın bitmesine çok az bir süre kala ordan geçerken uğradım göl kenarında bir nargile içim dedim ve oralarda birilerini görünce sorup bilgi alırım diye baraj kapaklarının dibine ağaçların altına oturdum 15 dakika sonra zabıta arbası geldi hemen yanıma geldiler suya olta atılımı diye kontrol ettiler bana sen ne yapıyorsun burda dediler balık tutmak yasak şimdi dediler dedim suda olta varmı yok bur da oturmaktamı yasak hayır dediler ozaman sorun ne dedim şu an dediler barajda beldiye jandarma çok hassas sakın suya olta atma ceza yersin dediler böyle bir durumla karşılaşınca çok sevindim demmekki burda n iyi balık çıkar dedim yasak biter bitmez hemen buraya geldim balık tutan çoktu tuttukları balıklara baktım 5-6-7 cm boylarında yağ balığı gümüş livara doldurmuşlar büyük yokmu dedim sadece lafta var3-4 saat mısır solucan ve fletoyla şansımı denedim 2 tane ot sazanı çıktı limit altı olduğu için onlarıda suya saldım bir daha oraya dönmemek üzere ordan ayrıldım ayrıca ordaki insanlar cihanbeylidendi hepsine sordum burda turna varmı diye çoğu balığı tanımıyordu o nasıl balık dediler bilenlerde bur turna yok dedi çok büyük balıklardan söz ediyorlardı ama dedim ya sadece laf
Göl kenarında nargile tüttürmek te Konyalılara mahsus. Musti de (dear-star)fena fokurdatır o mereti. Yarın-öbürgün gelir nargileyle göl sefası, eli kulağında.