Konya-Sarayönü-Beşgöz göleti turna av raporu

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında nevzat42 tarafından paylaşıldı.

1. nevzat42

nevzat42

Arkadaşımla cuma günden cumartesi erkenden turnaya gitmek için sözleştik.Cumartesi erkenden malzemeleri hazırlayıp düştük yola.Geçen yıl şamandıralı oltaya canlı yem takarak turna almıştık.Yine canlı yemle avlanacaktık.Konyada canlı yem bulamadık.Gölden sinek iğneyle gümüş yakalarız dedik.Ben buzdolanıdan geçen seneden filetoluk ayırdığım çim sazanınıda aldım.Göletin yakınında Konuklar tarım üretme çiftliğindeki karacalardanda bir kare foto çektim ve gölete geldik.Hemen gümüş yakalamak için oltaları salladık ama çok rüzgar vardı ve şamandıra hemen kenara geliyodu.Gümüş yakalayamadık.Hemen filetoları hazırlayıp şamandıralı ve dip oltalarını salladık.Oltaları attıktan sonra yemek işine başladık.Ben mangalın başındayım arkadaş ta arabaya gitmişti.Oltalara bir döndüm dip eğilmiş nerdeyse suya gidecek.Aceleden zil takmayı unutmuşuz.Hemen oltayı aldım başladım sarmaya 3-4 tur çevirdim ama gelmiyor.Balık sazlarda.Osırada arkadaş geldi.Ben suya gireceğim diyor.Suyun dibi batak.Arkadaşı zor bela girmemeye ikna ettim.Birazda arkadaş uğraştı gelmiyor.En sonunda kopardık.Moral sıfıra inmişti.Biraz daha kaldık ama başka vuruş olmadı.Ve avı sonlandırdık.Oltalar boş kalmasın.[​IMG] Yukleresim.com[​IMG] Yukleresim.com[​IMG] Yukleresim.com[​IMG] Yukleresim.com

2. omerergin

omerergin ÖMER

..

aman abi göl sakat yapıştımı çamur bırakmaz :(

3. Corydorass

Corydorass Hakan Benli

En İyi Avı:
    73 cm Turna, 61 cm deniz levreği
    8 yaşımdayken bilek hizasındaki bir suya girmiştim .. En son hatırladığım belime kadar çamura battığımdı ..

Bu işlerin şakası olmuyor .. İyi ki girmemişsiniz ...

Saygılarımla

4. Vtec

Vtec Furkan

Favori Kamış:
    Shimano Catana Bx Telespin 2.40 --- Silverstar Elegance Full Carbon 3.90
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 FB --- Ryobi Ecusima 6000 Vİ --- Banax SX 3000
    En İyi Avı:
    5.5 kg Oklama --- 8 kg. Kara Sazan --- 5 kg Rus Kefali
    Aynı şekilde bende bilek seviyesindeki suya girdim ve bir anda belime kadar kuma gömüldüm.

Bence balık için asla değmez risk almaya.

5. zafer42

zafer42 zafer semih

Favori Kamış:
    alba star
    Favori Makine:
    remixson
    En İyi Avı:
    sazan 2 kğ
    anlatımın için teşekkürler bide suya girmediğiniz iyi olmuş abartmıyorum orada bir yerin zamanında öküz ve kagnıyı yuttugunu duymuştum gerçekten gerek yok kopan kopar gelen bizimdir hayatı riske etmemek gerekir saygılarımla (sonradan o arkadaş bile sevinmiştir girmediğine umarım)

6. yakup

yakup Yakup

Favori Kamış:
    Elime hangisi gelmişse
    Favori Makine:
    Hangisi takılmışsa
    En İyi Avı:
    Daha değil
    Katılıyorum.

Avınız için ise; Başlığı görünce Turna(lar) göreceğimi ummuştum ama maalesef olmadı. İnşallah en kısa zamanda resimlerini de görürüz.

7. nevzat42

nevzat42

Arkadaşlar yorumlarınıza teşekkürler.Balık için tehlikeye girilmez biliyorum.Ama abartısız söylüyorum turna çok büyüktü.Arkadaş onun heyecanına geldi.Makinayı sardığımızda sudaki balığın oluşturduğu dalgalanmadan anladım.Balığı göremedim ama 8-10 kg vardı heralde.Kaçan balık büyük olur derler ya.Bir dahakine ne olursa olsun canlı yemle gideceğim.Nasibimide varsa yakalarız.Bir de oltaların başından ayrılmayacağım.Bu olay bana ders oldu.Daha irileri livarınıza dolsun.

8. simendifer

simendifer Sennur

Nevzat bey merhaba. Dilerim bundan sonraki avlarınızda dilediğiniz balığı yakalamak nasip olur. Aman diyeyim, tatlısuya da ne olursa olsun girmemeye bakın, hiçbirimiz üzülmeyelim. ;)

Bu arada canlı yemle ilgili olarak, 2/2 nolu tebliğde "canlı yem naklinin" yasaklanmış olduğunu da söylemek isterim. Bir yerden bir yere canlı balık nakli yaptığınızda, o bölge için uygun olmayan bir balıksa ve kaçırırsanız, zarar vermesi muhtemeldir. Bu nedenle canlı yem nakli yasaklanmıştır. Siz de bu konuda hassasiyet gösterirseniz seviniriz. Ama elbette ki, bulunduğunuz yerden yemlik balık çıkarabilirsiniz.

9. nevzat42

nevzat42

Merhaba Sennur hanım.İyi dieklerinize teşekkürler.Ben hiçbir zaman suya girmedim girmem de.Ama arkadaş bir anlık heyecana kapıldı.Zaten onu da kesinlikle suya sokmazdım.

10. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Şimdi kaçan o balık hala orada he mi? Ve belki abileri de.:eek:

Yakalama şansın olmasa bile yıllarca peşinden gitmene sebep bir tecrübe olmuş. İnşallah gönlünce avların olur Nevzatcım.:)

11. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    7.000 sazan - 2.785 Sudak - 1.370 Akbalık - 3.100 Turna
    Nevzat abi turna bi dahaki sefere olur inşallah.

Beşgözde suya girmek bir yana kenarda durmak bile tehlikelidir. Geçen su kenarında hafif çamurumsu bir yere bastım. sağ ayağım kalçaya kadar battı. Tatlı sular tehlike, beşgöz ölüm demektir, Aman dikkat.

12. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Hele Sen nerelerdesin birader, sesini duyan cennetlik?:)

13. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:

Buralardayım nuri abi. Hele şu nisan bi çıksın sesimi çok duyacaksın inşallah. :D

14. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    İnşallah, bekliyoruz kardeşim.;)

15. nevzat42

nevzat42

Nuri abi kaçan balık da orada abileri de.İnşallah şöyyle bir trofe turna yakalarız.Yalnız gittiğimiz göletin kenarı hep saz olta atacak düzgün yer bulmak mesele.Trofe boyutunda sazan,sudak yakaladım ama turna da yakalarsam tamam olacak.Oltalar boş kalmasın.

16. barakuda42

barakuda42 MURAT

En İyi Avı:
    4,5 kg sazan
    Hemşerim keyifli bir gün geçirmişsin. Senin yerime kendimi koydum bir an
    Şu anda beşgöz nasıldır bilmiyorum. Ben beşgöz de çok av yaptım. Bildiğim birşey varsa bastığın yer saz mantarı.
    Aman diyeyim asla güvenmediğin yere basma ve sudan uzak dur.:(
    Eğer imkanın varsa botla av yapabilirsin. Saygılar

17. nevzat42

nevzat42

Mustafa ben beşgözü pek sevmiyorum.Ama sudak,sazan kapalı biz deaçık olan turnaya gidelim dedik.Ben daha önceden gittiğim için beşgözün tehlikesini bildiğim için arkadaşı kesinlikle suya sokmadım.O ilk geldiği için bilmiyor.Haftaya bu sefer canlı deneyeceğiz.Oltalar boş kalmasın.
    Hemşerim beşgöze her yıl sudak açılıncaya kadar birkaç kez giderim.Biraz tehlikeli bir yer.Ama çok büyük sazan ve turnalar var.Yalnız sazan oltaya hiç vurmuyor.Çok denedik ama hiç sazan yakalayamadık.Ben beşgözün tehlikesini çok iyi biliyorum.Ama arkadaş ilk defa geldiği için bilmiyordu.Şimdi o da öğrendi.Oltalar boş kalmasın.

18. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    Nevzat abi havalar müsait olursa yarın kaçırdığın balığın peşinde olacam inşallah.:)

19. nevzat42

nevzat42

İnşallah yakalarsın Mustafa ağzından üçlü kanca çıkarsa bil ki benim kaçırdığımdır.sabırsızlıkla bekliyorum raporunu.Oltalar boş kalmasın.

20. korkuttt

korkuttt mevlüt koçer

nevzat abe bende gittim beşgöze bende elim boş döndüm yaklaşık 1ay felan oldu bende kadınhanı ilcesindenim