herkese iyi akşamlar,bugün sabah saat 05:15 de avlağa doğru kayınımla yola çıktım,önceden hiç gitmediğim için biraz aramanın sonuçunda 07:30 gibi oltalarımızı suyla buluşturabildik.reeling Avlak hakkında hiç bilgim yoktu,3 dipoltası ve 1 tane şamandıralı oltayla rastgele dedik.mrsparkle Fakat ne yaptık ettiysek de bir türlü gözlerimizle gördüğümüz aynalı sazanları tutamadık.mısırla yemlemenin ardından özel hamurla hazırlanmış boili,mısır,solucan denedik ama 10 saatin sonunda limit altında bir adet aynalı sazan yavrusu takıldı(solucana).Geri suya iade edildi.Avlak gerçekten manzarasıyla çok güzeldi,onun için sizlere sadece manzara resimleri gösterebileceğim.
Daha önce hiç yükleme yapmadınmı , http://imageshack.us/ sitesine yükle iş bittikten sonra çıkan adresi burada ki çerçevede üstte bir dag ve güneş (insert image) seçeneği var oraya tıkladıgında karşına üstte bir kutucuk çıkar o http li yere yüklediğin adresi kopyala
konya da sıkıntı her yer ya apa da balık yok beyşehirde israil sazanı bol öteki mayda japon balığı çıkmış konya da Turna çıkan yer var mı acaba?
Geçenlerde balık avına meraklı bir arkadaşla karşılaştım. Balık avı ile ilgili arkadaşın söylediği: "Hafta sonu Altınapa barajına gittim. Çok kalabalıktı. Durduğum yerin biraz ilerisinde 3 abi vardı, adamlar emekli imiş ve 3 gündür oradalarmış. Adamlar bir balık tutuyor inanmazsın, her tuttukları balık neredeyse 2-3 kiko gelir. Hem de nasıl tutuyorlar biliyor musun? Tırıvırı'yı 1 -2 metre kadar ileriye atıyorlar sonra da balıkları çekiyorlar..." Peki sen ne yaptın dediğimde, "Ben de tırıvırı ve dip oltası attım. 4 balık aldım ama benimkiler küçüktü. " Dedi. Tabi orada uzun uzun tırıvırı konusunda nasihat çekmedim. Sadece Tırıvıyı tasvip etmediğimi, zararlı etkilerinin yıllarca devam ettiğini ve onun da kullanmaması gerektiğini, şayet bir denetimde yakalanırsa çok büyük cezalar ödeyeceğini ve uzak durması gerektiğini söyledim. Diyeceğim; Bütün zararları bilinmesine rağmen, emekli olmuş koca koca insanların hala serbestçe tırıvırı kullandığı bir avlaktan bir şeyler beklemek hayalden öteye geçemez.
Adına bak tırıvırı,,, bunu kullananları önce deneme amaçlı boğazından midesinin içine salacaksın acaba birşeyler yakalayabilirmiyim diye ufak tefek te olsahook fakat bu ucubelerde ne mide vardır nede ciğer tut ki ciğerinireeling yakaladın kedilere atsan yemezidk
Arkadaşlar geçenlerde hocaya sordum tırıvırı ile yakalanan balıklar yenmezmiş murdar olurlarmış.Yav kardeşim artık diyecek birşey bulamıyorum.Yasak diyoruz olmuyor,cezası var diyoruz olmuyor,balıkların neslini kurutuyor diyoruz olmuyor bari birde bu yoldan gideyim dedim belki etkili olur. Arkadaşlar hala tırıvırı ile balık avlandığına inanmak istemiyorum.Bu iğrenç aleti kullanmak nasıl bir vicdan işidir onuda anlamıyorum.Toplum olarak bu melun alete karşı daha duyarlı olalım,asla kullanmayalım kullananlarıda uyarmayalım (çünkü faydası yok) direk jandarmaya şikayet edelim..rastgele.
Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us <script src='http://imageshack.us/shareable/?i=sl271729.jpg&s=827&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript></noscript> geçte olsa resimleri yükliyebildim,kusura bakmayın... Uploaded with ImageShack.us