Acaba Konyada sülük bulabileceğimiz bir yer varmı?Almak istemiyorum çünkü çok pahalı satıyorlar.Şimdiden bulursam av sezonu açılana kadar üretebilirim bile belkide.Yıllardır sulucan kullanırım ama güzel verim alamadım bu yıl sülük denemek istiyorum.Şimdiden teşekürler.
Pahalı mahalı birkaç tane satın al, sezon açılana kadar da üretimini yaptın mı, işlem tamam. Hani bulamazsan diye diyorum.
Sorun şu ki üretimi konusunda hiç bilgiye sahip değilim.Birde bizim burada satılanlar sağlık amacıyla kullanılan sülükler bunlar kullanılabilir mi avda bilmiyorum.Ben sülüğü sazan için kullanmayı düşünüyorum.
bu mevsimde kolay bulacağını sanmıyorum.. sıcaklarda çıkar benim bildiğim.. köylerden tanıdıkların var ise çobanlık yabanlardan öğrenirsin hayvanların su içtiği, otlandığı meralarda ufak gölcüklerde var bizim buralarda, yazın epey toplamıştım.. tulum çizme ile girip ayaklarımla dibi çamuru eşeliyordum hepsi çıkıyor birde akvaryumcudan ufak kepçe alırsan çok rahat yakalarsın.. ele alırken su ile akıp gidiyor uğraştırıyor
Bu seneki yayın avlarımda sülüğü yediremedim.Hep yavru balıkla yakaladık.Ondada belirli cinslerdeki balığa rağbet etmekte,diğerlerine gelmemekteydi. Sevgiler
Konyada havalar epey ısındı nisan ayı içerisinde beyşehir taraflarından araştırıp bulmaya çalışacağım.
Doğrudur olabilir balığın yetişme tarzıyla alakalı birşey. Yöresel olarak yemlenme alışkanlıklarının değiştiğine bir örnek daha işte Vedat abicim. Genelde Meriç nehirinde danaburnu ve sülükle avlanıyorlar. Bende yayın oltalarımı şimdiden hazırladım kenarda asker gibi beni bekliyorlar. Bu sene güzel yayın yapıcak meriç.
ketenli kasabasına yakın sülüklü göl var var orda sülük çok sen suya topuklarına kadar gir onlar senin ayağına hücum ediyor ordan tedarik edersin fazla zahmet çekmeden istediğin kadar toplarsın bu arada 1-2 tanesine musaade et ayağına yapışsın biraz kan emer faydalıdır