Resimlerdede görüldüğü gibi kanalda dip oltası ve şamandıralı takımla yapmış olduğumuz avdan birkaç kare paylaşmak istedim.Av haziran ayı içerisinde yapıldı(tahmini 19'u).Sabah 6,00 dan 12,00 a kadar sürdü.Amaç büyük balık tutmaktı ama bol bol çin sazanı tuttuk.Napalım kısmet ama bugüne kadar yediğim en lezzetli çin sazanlarıydı. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us
abi b çin sazamımı israilmi çin sazanı varmı yav sonunda israil neslini tüketecek bir karhaman çıktııı şaka bir yana güzel av olmuş tbrikler abi
teşekkür ederim.Daha iyi avlar size olsun. Öncelikle teşekkür ederim kardeşim.Bu balığın benim duyduğum birsürü adı var daha bende ne olduğunu çözemedim.Çin Sazanı-İsrail Sazanı-Çin Çapağı-Çapak vs vs vs.
Tebrikler Kerim. Keşke kökünü kurutsaydın şu balıkların. Tuttuğun yer yanılmıyorsam çarşamba kanalı değil mi?
Teşekürler Mustafa abi.Keşke kurutsak ama biz onun kökünü kurutalım derken o bizim solucanların kökünü kuruttu öğleye kadar.Evet çarşamba kanalının suğla gölüne döküldüğü yer.
Keşke kanalın yanlarında biraz doğal ortam yaratsalarmış.Böyle tatlı su raporu deyince insan çiçek,böcek,ağaç bekliyor.
Evet insan öyle bekliyor ama bilirsiniz Konya düzlük ve tarım arazisi olduğu için bu kanallar tarlaların ortasından geçer genelde Konyadaki tarlalardada ağaç pek olmaz.Birde bu kanal Beyşehir gölünden Konya ovasına su tahliye ettiği için ve çok büyük bir kanal.Kanalın patlamaması için çevresine taş dökülmüş ve hatta 1 kaç km gerisi betondan yapılmış.
Tebrikler Kerim.Balık tutma zevkinizi almışsınız.Balığın adına gelice çim sazanı.Göllerdeki otlanmayı önlemek için güya tarım il müdürlüklerince salınmış.Fakat bazı sivri zekalılar gölden göle taşımışlar ve bütün gölleri istila etmiş.2-3 yıl önce altınapada yoktu.Şimdi kum gibi.Oraya da Beyşehirden getirip salmışlar.
Nevzat abi teşekürler.Altınapada çim sazanı var mı bana hiç denk gelmedi.Oraya da saldılarsa vay halimize ne diyeyim.