köpek sorunu üzerine

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında bornovalı_emre tarafından paylaşıldı.

1. blackboy55

blackboy55 Musa Karaoğlan

Favori Kamış:
    Okuma Salina Seaspin 2.85
    Favori Makine:
    Okuma Salina 40
    En İyi Avı:
    2410gr Gökala -3000 gr levrek
    Vedat abiye katılıyorum,köpek kaçana daha fazla saldırır.
    İşin kötüsü köpeğin saldırmasından sonraki hastane olayında insanı canından bezdiriyorlar,aşı,ifade, tutanak mahkeme derken bir dünya sıkıntıyıda almış oluyorsun.

Yanına sapan gibi bişey almış olsan ilk gördüğünde uzaktan taş atmakla kaçacaklarını düşünüyorum.
    Ama önce sukunet lazım.

2. bornovalı_emre

bornovalı_emre emre

En İyi Avı:
    400gr mercan
    tavsiyeleriniz için cidden çok teşekkür ediyorum...
    tek tek oldukları zaman pek sorun olmuyor taş atarmış gibi yapıp kaçmalarını sağlıyorum fakat bunlar kış gelip de yazlıkçılar dağılınca çete usülü kalabalık gruplar halinde geziyor...o zaman da korkusuz oluyorlar...

olmaz sa oolmaz avlağı geçtim bunlar yüzünden kıyı şeridine dahi ulaşamıyorum ki dediğim gibi yürümem gereken mesafe 200m civarında yada limana çıkarsam en fazla 500m ama dediğim gibi çete olarak dolaşaları büyük sorun teşkil ediyor...

sanırım en iyiysi belediye aramak...

3. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Musa abi bizde bir söz vardır: Yatan it gel paçamı yırt" Ona taş atarsan O da sana diş atmak ister.:hungry:

4. tellakman

tellakman Engin

Emre kardeşim. Genelde üzerinde hangi renk kıyafet oluyor?

5. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    yapmanız gereken şu dur,

köpeklerden kat misli kükremeniz :D ben hep böyle yapıyorum üsteik üstlerine koşuyorum:D

onlarla içli dışlı olduğum için,hiç korkmuyorum,o ısırırsa bende ısırırım:D

öyle hoşşt hoştt demeyin,tuhaf sesler çıkarın:D anlamsız ama ürkütücü:D

6. bornovalı_emre

bornovalı_emre emre

En İyi Avı:
    400gr mercan
    vallahi kıyafet pek fark etmiyor köpekler beni nerde görseler saldırıyorlar...
    sanırım korktuğumu anladıkları için oluyor bu....

7. kaşıkçı

kaşıkçı FARUK

Favori Kamış:
    Hafif olsun kolum ağrıyor sonra. Reklama gerek yok.
    Favori Makine:
    O da hafif olsun. Çok dandik olmasın.
    En İyi Avı:
    Dardanel ton 3'lü paket
    Söz konusu sokak köpeği olunca genelde yerden taş alıpta atıyormuş gibi yaparım kesinlikle kaçar ama eğitimli bekçi köpeğine denedim (bağlıydı :) ) adeta çıldırdı :)

8. shatin

shatin mErt

En İyi Avı:
    :)
    Bu cihazlar etkili oluyor ama bizim Türkiyedeki köpeklerde olucağını pek sanmıyorum :) Biber gazı kullanmanı tavsiye ediyorum. Eminimki kullandıktan sonra 2. karşılaşmanızda hayvan seni gördüğünde yolunu değiştiricektir :) Biraz gaddarca ama ciddi anlamda insanı koruyor. Bizim buralardada çok fazla çoban köpekleri var mecbur kendimizi korumamız lazım ;)

9. OMMG

OMMG OKAN

Bende aynı taktiği uygularım,defalarca üzerime havlayıp koşarak gelen köpek sürülerine oğlum gel bakayım gel deyip hafifçe eğilerek el çırparım ve herzaman etkili olmuştur.En öndeki köpek kuyruk sallamaya başlayınca hepsi gelip kendilerini sevdirmişlerdir,kaçarsanız ( tabiiki kaçabilirseniz sorun yok ) daha kötü olabilir...

10. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    bence bir sopa al boyo en az 1,5 metre olsun köpekler saldırırken kaçma sopayı onlara doğru uzat yeter fazla yaklaşmazlar.:)

11. emrepasa

emrepasa emre

:):):):):)

12. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Alba star 3,90 - Alba Star İstanbul 1942 4,20 cm. D.A.M 2,70 cm. telespin, Alba Star Apache 2.40cm
    Favori Makine:
    Okuma Boxter 65 , Alba Star KK 55 , Lineaeffe rapid seal fd 40 , shimano hyperloop 25
    kesinlikle bunu yap.Başka türlü kurtulamazsın. Böylece seni gördüklerinde çektikleri acıyı hatırlar ve yaklaşmazlar sana

13. tellakman

tellakman Engin

Eğer sana saldıran köpekler hep aynıysa bu yöntem kesinlikle birebir peki ya farklı köpeklerse o zaman bol bol sprey alman gerekir. Ayrıca köpekler eğer sürü halindeyse genellikle grup liderini arar ve bu esnada saldırgan olup kendini gruba kanıtlama çabası vardır. Benim sokak kedilerine bakan bir komşum yanında şok cihazı taşıyordu. Ondan duyduğuma göre köpek yaklaşırken çalıştırınca kaçıyomuş. Unutmamak gerekir ki köpekler daha önce görmediği bir nesneyi kovalamaya çalışır: motosiklette başıma çok geliyor, araba lastiklerinin peşinde koşturan binlece köpek var eğer bundan bir zarar görürse o hareketten kaçınır netekim çoğu köpek sağı solu ezildiği için araba kovalamıyor. Bu yüzden sen köpeğin canını yakarsan onlar sana yaklaşmaz. Hayvan severler beni kınamasın ben de çok severim hayvanları ancak burada bir düello var. Umarım bir daha karşılaşmazsın.

14. deepderin

deepderin ahmet

emre bende ürkmezde yaşıyorum ve avlanıyorum...maalesef doğanbeyden özdereye kadar herkezin derdi aynı...çeteler halinde dolaşıyorlar...sabah sahilde yürüyüş yapanların hepsinin elinde baston veya sopa var...bende 200 mt. için arabayla inmek durumunda kalıyorum sahile...en güzeli elektro şok cihazı elinde olsun...cebindede bisküvit...bisküvite kanmazlarsa şoklarsın...

15. feytah

feytah Ali

Sürekli doğa yürüyüşüne çıkan bir arkadaşımın babası var. O da aynı durumdan şikayetçiydi ve bir ısırığı da mevcuttur vücudunda.Kendisi de bu tür tavsiyelere uydu ve köpek kovucu aldı.Kullanmaya da başlamıştı.Artık gönlü rahattı ve ısırılmayacağını biliyordu.Isırıldığı rota üzerinde bu bahsedilen cihazı kullanmaya da başladı.Ve yine ısırıldı.Şikayet üzerine köpek mevcut yerden alındı.Sonuç;Söylediklerine göre köpek sağır çıktı.

16. bornovalı_emre

bornovalı_emre emre

En İyi Avı:
    400gr mercan
    yazın bu pek sorun olmasa da kışın büyük sorun teşkil ediyor maalesef...bayramın bitmesine müteakip belediyeyle görüşmeyi düşünüyorum...
    daha önce bornovada böyle bir sorun yaşıyordum bi kaç kez telefon etmeme rağmen köpekleri toplatmadılar en son çıldırıp "ya bugün bu köpekleri toplatırsınız yada akşam köpekleri ben zehirlerim bütün tv kanallarını da çağırırım" diye tehdit ettiğimde köpekleri toplatmışlardı....
    sanırım yine bu yöntemi kullanmak zorunda kalacağım...

17. karambol29

karambol29 AHMET KAYA

Favori Kamış:
    MİTCHELL APACHİ 4.40-RIVER FLORE 3.60 SURF,EXTREME 3.90 SURF- ALBASTAR 4.20 SURF
    Favori Makine:
    ERMA PANTHER 60-SEA MASTER R665 RATİO 4.9.1-OKUMA BOXTER BXF65
    belkı kımıne gore ılgınc bır yaklasım gıbı gelebılır ama sahsen ben sabah evden cıkarken felak ve nas surelerını okuyorum ve suana kadar cok sukur 2 metre yanıma kadar yaklasıp delı gıbı havlayan 5 lı bır cetenın arasından zerre yara almadan gectıgım zamanlar oldu :) tabı ısın farklı bır yanı bu...

18. enginköp

enginköp engin köprülü

Valla ben bu cihazdan kullandım daha önce...dazzer marka idi yanlış hatırlamıyorsam.bi arkadaşın cihazı idi.çeşme ılıca - ıldırı üzerindeki yollarda yatan ve arabaya koşan bütün köpekler camdan sıkınca dağıldı:) dediğiniz gibi ultrasonic ses dalgaları yayıyor.Dikkat ederseniz.üzerinize gelen köpek bu sesi duyunca kafayı yere eğe eğe kaçıyor.Aldığımız yer saldıran köpeklerde özellikle daha etkili olacağını söylemişti.

19. koate

koate Baybora TUĞRUL

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 240
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500FB, Okuma Octana OT-30
    En İyi Avı:
    gümüş balığı, 4 cm
    2 hafta önce evimin önünde 9 köpek birden saldırdı, elimde ipad çantam vardı, birkaç tanesinin burnuna denk getirdim, yanımda yürüyen bir bayandan cesaret aldım(onu koruma içgüdüsü, yoksa kaçacaktım). Eşim aklıma geldi, 4,5 aylık hamile, bu olay onun başına gelse sonu felaket olabilirdi, hemen avmarketi nden dazer II marka köpek kovucu aldım 90 tl. aleti aldım, tam bir hafta köpek aradım. Arkadaş aleti deniyeceğim ortada köpek yok. Sonunda çöpte eşelenen bir tanesini buldum, yaklaşıp çalıştırmamla kuyruğunu kıstırıp kaçması bir oldu.

En son avımda da 4 ayrı çoban bir araya gelmiş dinleniyorlar, 20 civarı köpek 06TK06 Kadir'le beni kıstırmıştı. Şimdi gelsinler bakalım.. Ben tavsiye ederim, gayet işe yarayan bir alet.

Elbet piyasada ucuz muadilleri de var, denemek lazım.