Arkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkürler..Amacım balıkçıları kötülemek değildi.Ben sadece kural dışı avlanan ve yarını düşünmeyen balıkçıları tenkit ederim.Bu mekandaki balıkçıların sürekli dinamitle avlandıklarını ben ve herkez bilmektedir.Bu olayın ardından muhabbet esnasında onların dinamitçi oldukları zaten tarafıma söylenmiştir.Arkadaşlar..sahil kenarlarında kayıkta ağ olmadan tepeden sürekli denizi gözleyerek (kayığın üzerinden sağa sola bakarak)gezen kayıklar yüzde 99 dinamitçidir.Kahvelerde içtiği çayı bile veresiye içen bazı balıkçılar vardırki denizde boşu boşuna mazotmu yaksın.Benim yaşadığım Biga kıyılarında bu işi yapan birçok dinamitçi vardır ve kendi limanlarında diğer balıkçılar bile bunlara birşey yapamamaktadır.Ben Biga ya bağlı bir liman köyünde daha önce o köyde muhtarlık yapan bir kişinin dinamit atışını çok net bir şekilde görüntüledim.Balıklar uzun kepçelerle toplandı.Yanına kamerayla gidince tanesi 5 6 kg gelen 4 adet levrek kayıkta hala canlıydı.Adam acele bir şekilde balıkları çuvala koydu ve ilerdeki kayalıklara yanaşan bir kayığa verdi.Daha sonra dinamiti atan adamın yanına gittim ve bunları yapmayın diye uyardığımda adam benle kavga etti ve eline taş alarak taşı yüzüme vurmaya kalktı.Aramızda sadece bir tel örgü vardı.Olayı Jandarmaya söyledim.Jandarma hemen köye giderek gerekli soruşturmayı yapt.Ertesi sabah başka bir köydeki dinamitçi evinde baskın yapıldı ve adamın birtanesi cezaevine girdi.Ben ne kazandım..Sadece düşman..Ama ben görevimi yaptım.Sadece 3 5 gün dinamitçiler ortadan kalktı ama sonra yine herkez devam etti.Kazancımız ne oldu..Sadece geçişyapan balıklar birkaçgün nefes aldı..
Daha oncede soylemistim bir konuda : " bu is ile hangi mevkii,makam ilgileniyorsa onlari Allah'a havale ediyor ve nefretle kiniyorum" Baska soylenecek gercekten bisey bulamiyorum simdi.Bunlar bohcacilar krali.Bakalim nereye kadar gidecekler.Allah islah etsin,yaziklar olsun