KÖPRÜDE OLAY

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında bulut1383 tarafından paylaşıldı.

1. gacal

gacal Deniz Uzun

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 2.40 5/25
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000 SFD
    En İyi Avı:
    Levrek 4,5 kg
    hayvanlara bile bi barınak buldular bu çocuklara bulamadılar yaa.. :mad:

çok geçmiş olsun usta. büyük badire atlatmışsın. bundan 15 sene evvel ne hevesle geldik istanbul'a bir tarafta bu olaylar diğer tarafta trafik, şimdi gel gör ki içimde zerre kadar heves kalmadı.

2. neukill

neukill Volkan Erciyas

Geçenlerde bizim başımızıda böyle birşey geldi malesef. Bu akşam da galata yapmayı düşünüyorduk arkadaşlarla ama şimdi bu rehabilite ihtiyacı olan insanlardan çekinir olduk.

3. kurbagaprens

kurbagaprens Ergin DEMİROĞLU

Favori Kamış:
    Major Craft Solpara 274 up to 50.gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic C3000HGFK
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Neyin Rehabilitesinden bahsediyorsunuz. 20 Yıl boyunca hırsızlık, gasp, soygun, adam kaçırma, ot, eroyin, hap, darp... sonra "Alsın Devlet Rehabilite etsin" Nerde var öyle bir dünya. Hukuk sistemi çökmüş durumdayken -klasik- baklavaya 2 yıl gaspçıya gözaltı bile yok. Adam gasp yapsa ne olacak daha karakoldan salıverildiği anda devam ediyor. Sonra devlet alacak bu adamı senin benim cebimdeki parayla rehabilite mi edecek... Böyle hukuk sisteme insan ancak Okan Bayülgenin programında bir vtr vardı... Bilmem ne sistem diye.

Olay oluyor arıyorsun polisi adamın ilk sorduğu soru "Olay bitti mi?" Yani olay bitmeden gelmeyecek. Ama O'na da kabahat bulamıyorum. Adamın silah kullanma yetkisi yok. Ha kadının kulağındaki küpe ha polisin belindeki silah!...Aksesuardan öte birşey değil...

4. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer
    Ergincim devletin o kadar çok boş masrafı var ki emin ol riskli çocukları toplayıp rehabilite etmesi devede kulak değil kıl değil olsa olsa devenin hücresi gibi kalır:)
    zamanında istanbulda böyle bir proje başladı benim gibi gönüllüler gittik eğitim aldık lüks otellerde filan velhasılkelam olay AB üyeliği olayıymış.yani bi çeşit kandırmaca.
    konuya tekrar baktım da konu tinerci olayından çok haraç alma olayına benziyor.

5. onnik çavdar

onnik çavdar onnik çavdar

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf Rods
    Favori Makine:
    okuma spector st-65sa
    En İyi Avı:
    2013 şu ana kadar yakalanamadı
    geçmiş olsun bir keyfiniz var onunda içine etmişler geçmiş olsun

6. leventes

leventes levent

En İyi Avı:
    Resimde Gördükleriniz :)
    ilyas bu bölüm "olayı sonradan anladım kaçınca neyden kaçtığımı bile bilmiyordum sadece insanlar kaçıyor diye bende gittim" hoşuma gitti kemal abi ile bayağı güldürdün bizi olay şu sen sürü psikolojisine kapılmışsın.

yüzüne de söyledim ama gene Geçmiş olsun tekrardan.....

7. ercan_17

ercan_17 ERCAN

Favori Makine:
    ilk makinam okuma
    En İyi Avı:
    küçükken uçuna taş bağlayarak diz kadar suda göre göre yakaladığım çipuraları unutamam.
    ilyas bey geçmiş olsun. İyiki size birşey olmamış.Malzeme alınır.

8. Fatihli Okan

Fatihli Okan Okan

Geçmiş olsun, öncelikle. O tinercileri geçenlerde bende gecenin bi yarısı karaköyde denize girerlerken görmüştüm, ne yaptıklarını bilmiyorlar uçmuşlar. Uymamak en iyisi, korkmakla ilgisi yok, beladan son noktaya kadar uzak durmak lazım. Kavga en son çare olmalı, onlar ceza yemez bağımlı diye, normal adama verirler cezayı. Geceyarısı balığa kalabalık gitmek lazım. Neyse tekrar geçmiş olsun İlyas.

9. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    arkadaşlar hepiniz sağolun teşekkür ederim biber gazı almaya karar verdim okan abininde dediği gibi beladan son dakikaya kadar uzak durmak en iyisi kavga en son yapılacak şey yıllarca kavga ettim ama faydasını pek görmedim aslında kalendere gidecektim arkadaş galataya gidelim deyince bir şey demedim kalendere gisem belki oradada olay olabilirdi. kısmette bunu yaşamakta varmış ne diyelim ALLAH can sağlığı versin İNŞALLAH kimsenin başına gelmez

10. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk

En iyisi kaliteli bir biber gazı tüpü taşımak.Sıkarsın suratına kuzu gibi olur.:D :D

11. Masse

Masse KEREM

Favori Kamış:
    Discovery Fishing Team Surf Voyager - 4.20 m (100-250 gr)
    Favori Makine:
    Discovery DFT Mercury EFA 5000-Misinam Shimano Technium Surf 0,35mm
    En İyi Avı:
    39 cm Eşkina 32 cm Lüfer 23 adet Sarıkanat :)
    Geçmiş olsun arkadaşım gece geç saatlerde dışarda oluyorsun yanında sağlam bir arkadaşın olsun yada biber gazı şok cihazı olabilir ,ben doğma büyüme İstanbulluyum bağdat caddesinde oturuyorum ama malesef belli semtlerde belli saatlerde dikkatli olmak lazım , Bunları yapanlar İstanbullu değiller sonradan gelen cahil insanlar Allah hepimizi korusun inşaallah ...

12. Okan Sezer

Okan Sezer Okan Sezer

En İyi Avı:
    Henüz denizde
    Köprüde tinerci olmasa da pek normal bir yer sayılmaz. Her 3 kişiden biri kafayı çekiyor balık tutarken.Kimisi parmaklıklardan aşağı işer kimisi orası benim ileri geç der. Her an olay çıkması muhtemel bir yer. Hep öyleydi bu değişmez.

13. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4.40 ve Balzer Diabolo V, Cormoran Bullfighter 3.00 Spin
    Favori Makine:
    Shimano Titanos 5500 XSA ve Alivio 4000RB
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Köprü tam bir cehalet yuvası, 72 millet tekmili birden mevcut. Tinercisi, ayyaşı, pkklısı, hırsızı, katili. Sakın sinirinize hakim olamayıp da bulaşmayın bunlara.

14. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    Geçmiş olsun İlyas. Bu tür insanlar malesef var hatta balık tutanlar bile bazen bu tür olaylar çıkartabiliyor ve insan gerçekten soğuyor bu tür olaylardan dolayı.

15. nurcu

nurcu hüseyin

En İyi Avı:
    1500 palamut
    çok geçmıs olsun bencede en ıyısı bıber gazı. ama keske malzemelerın gıtmesıne ızın vermeseydın abı

16. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    ben kendimde sağlamım ama olayı tam olarak anlayamadığım için müdahale edemedim

17. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Biber gazı iyi güzel de, polis falan üstümüzde bulursa sorun olmasın? Durduk yerde suçlu durumuna düşmeyelim sonra..

18. seawolf41

seawolf41 murat denizeri

Favori Kamış:
    Shimano Vengeance AX 4.20 170 GR. Surf Kamış
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 5500 XSB
    En İyi Avı:
    Karamürsel, 1982 yılında tekne ile kaşık yaparak 51 cm kofana. Tekneye yardımsız alamamıştım.
    10 yıl kadar önceydi. Bir seminer için İstanbul'daydım. Otelde sıkıldım. Bagajımda her zaman olduğu gibi takımlarım var. Galata Köprüsüne gittim. Niyetim biraz zaman geçirip kafamı boşaltmak. Eğer bir şey yakalarsam yanımdakilere veririm düşüncesindeyim... Akşam saatleri... Kamışı açtım. Kıyıda köşede bir yer buldum. Omuz omuza denir ya, işte tam öyle. Takımı donattım iki üç kez salladım aşağı. Biraz sonra 2 kişi geldi yanıma. "Burası bizim ekmek teknemiz, tozol dediler" Yanımdaki kamış tahtadan bir yatak üzerinde parmaklığa bağlanmış. Ancak üstünde olta bile yok... "Siz atmaya başlayınca giderim, çok kalmayacağım" dedim. "Çek arabanı arkadaş" cevabı geldi arkasından. Bu arada 3 arkadaşları daha geldi. 2 kişi oldu 5 kişi. çevreden tepki gösteren kimse de yok... Bu durumda uzatmanın bir anlamı da yok. Kapadım kamışı çaresiz. Birinin söylediği bir cümle ruhuma işlemiştir o gün bu gündür. "Burası İstanbul lan, başka İstanbul yok" dedi.

Otele doğru yürürken bir gülmedir aldı beni. İçimdeki hüzünün dışarı vuruşu bu.. Biz aslen Sarıyer'liyiz çünkü. Dedem Türkiye'nin ilk kılavuz kaptanı. Sarıyer kılavuz iskelesine yakın oturmuşuz yıllarca. Sonrasında bölge gittikçe kalabalıklaşıp tadı kaçınca 1950'de emekli olup Karamürsel/İzmit'e yerleşmişler. Bu şartlar altında düşününce söylediği doğru adamın... "Başka İstanbul yok". Ve bizler İstanbul'lu değiliz. İstanbul onların İstanbul'u.

19. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    Köprüye gitmeyin arkadaşlar. Oranın balık tutmaya kapanması için mücadele edelim hatta. Balık tutacak çok yer var.

Bizler gibi amatör balıkçılar gitmeye devam ettikçe bu sorun devam eder.

En güzeli oraya gitmemek ve bir dilekçeyle şikayet etmek. Balık tutmanın yasaklanmasını talep etmek.

Çünkü orası dışında bir yerde bu şerefsizler balık tutamaz. Salla oltayı, al balığı. O insan müsvetteleri gelsin bir Şemsipaşa'da denesinler balık tutmayı.

Dediğim gibi gitmeyin. Gidenleri de gitmesinler diye ikna edin.

20. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Hayatımda sadece 1 dönem köprüye gittim. Geçen ocak ayı içerisinde 8-10 gece av yaptım. Başka yerde balık kalmamıştı, ben de hevesimi alamamıştım, iki arkadaş gittik gece 00 dan sabah 06 ya kadar o günlerde.

Dondurucu soğuktan herhalde, balık çok olmasına rağmen çok kalabalık değildi ve kimseyle g.t g.te avlanmak zorunda kalmadığımız için şükür pek sıkıntı yaşamadık. Tabi ki her anında sıkıntı yaşayacakmışsın havası yok değildi. Mutlaka ilişmeye çalışan oluyor ufak tefek şeylerde bile ama hadi koçum az uza deyince uzayanlar denk geldi :) Sanırım arkadaşımın ve kendimin biraz insan azmanı olmamızın da etkisi olmuştur.

İti kopuğunu, tinercisini geçtim, emekli amcası bile tipsiz, suratsız, meymenetsiz köprünün. En çok ona şaşırdım. :) Rahat vermiyorlar, sürekli bir memnuniyetsizlik, bir azarlama veya aşağılama isteğiyle yanıp tutuşuyorlar. Cehaletleri ve o cehaletten beslenen doymak bilmez ve hak edilmemiş egoları ile resmen bizi soğuttular köprüden :) Yavaşça sıtkımız sıyrıldı ve gitmez olduk. Hiç de eksikliğini hissetmedim sonrasında, varsın 40 tane sarıkanat tutamayayım ama gerginlik hissi olmadan, güzel boğazı seyredip oltamın başında uyuyakalayım... Gece sonunda 3-5 balıkla eve gidip huzur içinde uzanayım yatağıma.

Netice itibariyle; gidip balık tutmaya değecek bir yer değil. Balık avı huzurdur, zihin boşaltmak ve doğayla bütünleşmeye çalışmaktır, onu anlamaya çalışmak ve hızla uzaklaşmakta olduğumuz doğa "ana"nın arada sırada da olsa yanağına bir öpücük kondurmaktır.

Boşverin köprüyü, gitmeyin, orada sadece "baba"yı bulma şansınız var.