Köprünün havası çok değişik dün köprüdeydim , insanların birbirine saygısı 3-5 kişi hariç hiç yok. Suda misina karışsa birbirlerini suçlamalar ve içten içe söylenmeler başlıyor acemi arkadaşlara kimsenin hoşgörüyle baktığı yok. Ufak balıkların geri gönderilmesi diye birşey görmedim balık tutup satarak hayatını kazanan arkadaşlara saygı duyarım ancak köpüklerinde mini mini kıraçaları gördükten sonra bakış şeklim değişti. Yemlik almanında bir sayısı sınırı olur ama sonuçta pazarlık usülü satıldı onlarda. Tezgahlara kızarız alan kaplayıp yer satıyorlar diye ancak öyle insanlar geliyorki 2 kamış 3 kamış salarak komple bir alanı işgal edip terbiyesizliği ortamı geriyorlar. 4 seferlik köprtü maceramdan benim izlenimlerim bunlar...
Anladığım kadarı ile köprüde ne kanun var, ne kural var, ne ahlak var. Birkaç iyiniyetli direniş olsa da, genel görüntüyü güzelleştirmeye yetmiyor, yetmez. Amatör balıkçının yeri değil, sanki ekmek kavgası yapılan bir yer olmuş. Malzemecilerin isgali için toplanan imzaları da anlamsız görüyorum bu minvalde. Kökten çözüm gerek. Otopark görevlisi gibi görevlilerin, belediye adına yer kiralayıp, asayisi sağması gerek belki.
Aret abi yine genellemişin yine bombalamışın köprüyü.Abi bende bogaz aşıgıyım her yerınde olta atmışlığım vardır.Özellikle tenha bölgfelerinde, tam anlamıyla mutlu olarak dönüyor insan.10 avımdan 9 u koprude oluyor.kopruye gıdınce balıga doyuyorum ama depresif biri oldugumu fark edıyorum orda.balık var huzur yok. Ama ne olur genelleme yapma. gel bir gün ben senı mısafır edeyım koprude güzel yanlarınıda gostereyım sende kendı meranda mısafır et paylaşım yapalım.
Hocam mesele orda zaten. Hadi suyu kokuyu pisligi koy bi kenara. En önemlisi huzur. Ben avda balik degil huzur istiyorum. Eminim aret de öyledir. Eski galata köprüsünü hatirlarmisin? Simdi yasak galiba evvelden alt kattada av yapilirdi. Biz takim almaya gittigimizde görürdük yakalayabildikleri üsttekilerin takimlarina makas atarlardi. Senelerin birikimidir ordaki hoyratlik. Senin gibi bilinçli avlanan nadirdir orda.
Yavuz abi, Biz köprüdeki bu sıkıntılardan dolayı sadece cuma geceleri 24:00 gibi gideriz,sabah köprü dolmaya başladığındada döneriz.Bize oradaki gece sakinliği yetiyor.ısınmak için tüplü mangalımızıda götürüp çayımızı,kahvemizi yapıyoruz.Yapacağımız ilk organizasyonda eğer gelmek istersen senide yanımızda görmek isteriz.
Emin kardeşim genelleme yapma diyorsun ama ben de yazımın altında köprüde avlanan bilinçli avcıları tenzih ederim yazdım zaten. Sen sirküler dahilinde av yapıyorsan üzerine alınman gereken hiç bir şey yok.
Merhaba; Yorumunuzu okuyunca yazma ihtiyacı hissettim. Sanırım burada düzenlemiş olduğum imza kampanyasına atıfta bulunuluyor. Herşeyden önce yapmaya çalıştığımız işin bu şekilde algılanmış olmasına üzülmedim dersem yalan olur. Biraz daha incelenirse bu kadar yüzeysel bir kampanya olmadığı anlaşılacaktır. Aslında hepimiz aynı fikirdeyiz. Açmış olduğum konuyu okursanız, imza kampanyamız Galata Köprüsü konusunda nihai bir çözüm için düzenlenmektedir. Sadece bir dilekçe ve imzaları vermekle kalmayacağız. Şu anda tüm yönleri ile bir sunum dosyası hazırlıyorum. Dosyada durumu açıklayıcı bilgiler, çözüm önerileri de olacak. Israrla, kendi önerileri olanları ve valiliğe birlikte gelmek isteyenleri de davet ediyorum. Hatta basın'a bile haber vereceğiz o gün. İnşallah gelirler. Bu sebeple sizlerinde konuyu değerlendirerek katkısını bekliyorum. Neticede birlik olduğumuzda başarabiliriz ancak bu işi. Saygılarımla.
Kampanyanızın ilk gününde imza verenlerdenim hatırlarsanız. Lakin sonraki onlarca mesajı okumadan atıfta bulunduğum için hata ettim anlaşılan. "Az bilen akıl verir" kusura bakma. Saygı bizden...
Heh! iste o zaman tam olur. Koprude bir otopark mafyasi eksikti, o da olunca tadindan yenmez. Istanbul'un her yeri koluna yalandan bir bez baglayip "belediyenin degnekcisiyim" diyerek harac kesen tiplerle dolu. Kopruye bir de onlari buyur edelim, bakarsiniz olta malzemesi satiyorum diyerek kopruyu kapatanlarin hakkindan gelirler.
Desteğiniz için gerçekten teşekkür ederim Sizin gibi değerli büyüklerimizin önerilerine de ihtiyacımız var emin olun. Bu konu çözülene kadar peşini bırakmayalım. Yeter ki İstanbul'un en verimli meralarından biri gerçekten amatör balıkçılar için zevkli bir avlak haline gelsin. Nezih olsun.
Hatırlamaz olurmuyum hey gidi günler acemiliğimi attığım köprü. Takımları hep uzakta tutarsın kesmesinler diye. Köprüye has bisey değil kalabalık olan bütün meralarda böyle zibidilik yapan kendini bilmezler çıkıyor, köprünün bütün kötü yönlerini söylüyorum zaten inkar yok,ama yapılan genelleme bizde orda avlandigimiz için güzide kapsıyor, benim tepkim iste buna,
güzel fikir ben antalya dayım .bir haftadır istanbuldaydım.tabi ki özellikle galata köprüsünüde ziyaret ettim .etrafın manzarası güzel.balık olayına gelince benim gördüğüm kadarıyla 3 türlü balık tutuluyor çarpma , çapari birde çinekop için mantar köstekli.ziyarte amacıyla gtmeme rağmen en iyi yerlerin sürekli tutulduğu belli zaten.ben de sizin gibi galatadan olta atmanın hevesiyle duramadım ve balık marketten birkaç günlüğüne bir hazır takım aldım.balık marketten bir tanede almak istediğim rapala vardı onuda aldım.marketteki satış elemanı nereden avlandığımı sordu bende antalya dedim bana verdiği cevap aynen şu '' siz orada bunlarla balık yakalayacağım diye uğraşıyorsunuz biz burda çıplak iğneyle balığın gözüne vuruyoruz.'' bende evet öyle görünüyor dedim .takımı aldım.galataya çinekop avlamay gittim.yer konusuna gelince ben o kadar abartılacak bir durum olduğunu düşünmüyorum.ben kolay yer buldum yada ben şanslıydım.birde anladığım kadarıyla orada sürekli olan balıkçılardan bi kaç kişiye rastladım.yer konusunda da yardımcı oldular.hatta işin doğrusunu söylemek gerekirse .ben biraz köprünün başlangıç kısmına yakındım ve sürekli feribotlar kalkıyordu.tabi ki feribotların etkisini bilmediğim için feribot kalkarken oltayı denize attım ve yan tarafımdaki balıkçının oltasına karıştırdım ) meğer feribot kalkarker suyu karıştırdığı için beklemek gerekiyormuş ben heyecan ile düşünemedim.adam oltayı karıştırmama rağmen çok olgunukla karşıladı .kusura bakmayın dedim ,olurmu arkadaşım hepimiz balık tutmaya geldik olur böyle kazalar dedi ,inanın ben de çok şaşırdım.balık tutarken karıştırmak ne demek bilirsiniz.bani uyarırsanız sevinirim dedim sorun yok sadece feribot dikkat et dedi devam ettim 1.5 -2 saate 1 kilo olgun çinekop yakaldım.şanslıydım öğleden sonra 17:00 19:00 arasında falan gitmiştim balığın iyi olduğu zamanda geldiğimi söylediler.son günümdü benim hoşuma gitti açıkçası .balığın boy kısmına gelince ben forumdan okuduklarımdan dolayı bay olayını biliyordum 2 adet küçüğü bıraktım.bence içinizde kalmasın bi ara gidin.gitmiş olursunuz .ben antalyadan gelip gittim .2 saatlik te güzel vakit geçirdim..saygılar..
İzzet bey; O yazdıklarım, gelen cevaplardan yaptığım abartılı bir çıkarımdı. Sizin gibi ben de köprüyü tecrübe etmek istiyorum. Bu hafta (cumayı c.tesiye bağlayan gece) forumdan epey sayıda arkadaşın orada olacağı anlaşılıyor. Malum çinekop için son günler. Bir dahaki İstanbul ziyaretinizden haberimiz olursa birlikte program da yapabiliriz. Sağlıcakla kalın.
onur duyarım,şubat sonunda yine gelicem büyük ihtimalle ,kısmet artık diyelim.sizde sağlıcakla kalın..