Köprüköy Organizasyonu

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında HAKAN TAN tarafından paylaşıldı.

1. HAKAN TAN

HAKAN TAN

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    102 CM TURNA
    ARKADAŞLAR HERKESE MERHABA , YAKLAŞIK 15 SENEDİR HER HAFTA O BÖLGEDE AVLANAN,(SEZON DAHİLİNDE) YÖREYİ,AVCILARI VE BALIKLARI ÇOK İYİ TANIYAN BİRİ OLARAK YAZIŞMALARINIZI TAKTİR VE MERAKLA TAKİP EDİYORUM. ETİK DEĞERLERİNİZ DOSTÇA PAYLAŞIMLARINIZ HARİKA ANCAK BİRAZ GERÇEKLERİ GÖRMEYEREK KURALCI OLMAYA ÇALIŞIYORSUNUZ. BEN SON İKİ HAFTA SONU OLTAMI VE TEKNEMİ ALMADAN ORADAYDIM,ABRTMIYORUM 500'ÜN ÜZERİNDE BALIKÇI AV YAPIYORDU BU HAFTA YAKLAŞIK 30 ADET CANLI YEM İLE BIRAKMA YAPAN BİR SÖZDE AVCIYLA KONUŞTUM İKİ HAFTADIR 100 ADET'İN ALTINDA BALIK ALMADIK ZATEN SEZON BAŞLAYINCA YAVRU BALIKLAR SUDA OLACAĞINDAN BALIKLAR İŞTAHLI OLMUYORLAR DEDİ..... HEM BAHŞİLİ HEMDE KESİKKÖPRÜ JANDARMALARINA İHBARDA BULUNDUĞUM HALDE GELEN GİDEN YOK..BENİM İKİ ZAMANLI 5hp honda motorum ve 4.25 lik KUMSAL'IN GEMİSİ İSİMLİ TEKNEM VAR PEK ÇOĞUNUZ GÖRMÜŞSÜNÜZDÜR.ANCAK TÜM KURALLARA UYDUĞUMUZ 40 CM VE 8 ADETTEN FAZLA BALIĞI ASLA ALMADIĞIMIZ HALDE SIK SIK İHBAR EDİLİYORUZ SUÇUMUZ TEKNE..... BU ARKADAŞLAR İHBAR EDİNCE TATLISULARIMIZI KURTARDIKLARINA İNANIYORLAR AMA GERÇEKLER MAALESEF YUKARIDA..... YAKALANINCA NEOLUYR DERSENİZ JANDARMA TUTANAK TUTUYOR, TEKNEYİ BİZE YEDDİEMİN YAZIYOR 1 HAFTA SONRADA ARAYIP SUÇ TEŞKİL EDEN BİRŞEYE RASTLANAMADI DİYORLAR. KAPULUKAYADA NEREDEN İÇME SUYU ALINIYOR BİLEN VARMI? MAALESEF 3 SENE ÖNCE PLANLANMIŞ BİR PROJEYDİ AMA UYGULANMADI....

HERKESE SEVGİLER.

2. ArtofDragon

ArtofDragon Cenk

hakan bey acaba elektrikli motorada yasak varmı?
    bu arada tekneyle kesikköprü nasıl iş yaparmı?

3. simendifer

simendifer Sennur

Tam yerini bilmiyorum ama bir yerlerde tekne yasaklanmıştı, bu nedenle olmasın ?? Oraya giden arkadaşlar daha net cevap vereceklerdir tabi ama teknenin yasak olması olasılığı var, söylentiler vardı geçen sezon, uygulamaya konulmuş olabilir bu konu hakkında bilgim yok. Ama eğer bu dönemde turna avlayanlar varsa, bence siz de avlananları jandarmaya ihbar etmelisiniz. Çünkü şu anda turna sezonu kapalı.

Bunun yanısıra imza ayarlarınızı yapmanız gerekiyor. Bizi takip ediyorsanız bunun bir kural olduğunun da farkına varmışsınızdır sanırım. Profilinizden imza ayarlarınızı yaparak isim, doğum tarihi, bulunduğunuz şehir ve kan grubunuzu belirtirseniz seviniriz. Konuyu yanlış bölüme açtığınız için, ilgili bölüme taşınmıştır. Ve sizden bir ricam daha olacak, forum kurallarına göre büyük harfle yazı yazmak bağırmak anlamına geldiğinden, yazışmalarımızda sürekli olarak küçük harf kullanıyoruz. Dikkat ederseniz seviniriz.

Ben de size bir soru sormak istiyorum. O bölgeyi iyi biliyorsanız doğru cevabı alacağımı umuyorum. Köprüköy ile Kapulukaya barajı aynı yer midir acaba ? Bu çok önemli, bilgilendirirseniz sevinirim.

4. kykh

kykh

Kapulu kaya da o yasak her türlü av tekne bot vs. ve hatta yüzmek suya girmek kesinlikle yasak.

kesik köprüdede tekne kati suretle iş yapar hatta tekne olmazsa av potansiyelin bence %60 geriliyo

5. RAUGH

RAUGH Can Özçiçek

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    70 cm turna
    tekne alsan bi dert almasan ayrı bi dert! nedir bu oltacıların çektiği yahu :confused:

6. HAKAN TAN

HAKAN TAN

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    102 CM TURNA
    imza ayarlarımı yaptım.ancak sorun var galiba.büyük harf kuralını unutmayacağım.köprüköyle kapulukaya barajı arasında yaklaşık 3 km lik bir boğaz var.yer bilgisi bu şekilde.elektrikli motora geçen sene herhangi bir yasak yoktu.

saygılarımla

7. simendifer

simendifer Sennur

Kısaca ikisi aynı yer değil sanırım. Teşekkür ederim, benim için önemliydi. İmza ayarlarınız olmamış ne yazık ki. Dilerseniz özel mesajla gerekli bilgileri gönderin, sizin yerinize imza ayarınızı yapabilirim. Teşekkürler,

8. kemalyaman34

kemalyaman34 Kemal

Favori Kamış:
    Muhtelif çap ve markalarda makina ve kamış
    En İyi Avı:
    Turna : 72 cm.
    arkadaşlar göllerde elektrikli motora izin veriliyor. zira sessiz ve çevreyi kirletmiyor. o yüzden elektrikli motor kullanmanız gerekli. ben de yakında 3 hp lik bi tane alıcam kısmetse.

9. HAKAN TAN

HAKAN TAN

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    102 CM TURNA
    Arada herhangi bir set olmadığı için Köprüköy kapulukaya barajı sularında kabul ediliyor. köprüköyde jandarma birliği olduğu halde balık avıyla ilgileri yok .Kontrolleri Kırıkkale jandarma alayına bağlı Bahşili jandarma karakolu yapıyor ama yasağın neden olduğunu bilmeden yapıyorlar. bizi geçen sene ihpar üzerine yakaladılar. suçumuzu sorduğumuzda Tarım il müdürlüğünün talimatı olduğunu söylediler. Orayı aradık , biraz üstüne gidince ismi bende saklı şahıs cep telefonumu vereyim sorun olursa beni arayın dedi.Trajıkomik bir yasak var ve benim bu form daki çabam bir sinerji yaratılarak bu asılsız yasağın gerçek sahibini bulabilirmiyiz ?......

10. simendifer

simendifer Sennur

Bakın eğer Köprüköy, Kapulukaya ile aynı yer ise, olta ya da tekneyle farketmez, avlanma yasağı var demektir. Çünkü, 37/2 nolu sirkülere bakarsanız, Kırıkkale - Kapulukaya avlanmanın tamamen yasaklandığı bölgeler arasında geçiyor. Şimdi, ben orayı gidip de görmediğim için ikisi aynı yer midir ? Aralarındaki mesafe nedir ? bilemiyorum, o nedenle sizlere soruyorum. Aralarında uzun bir mesafe varsa sirküler için Kapulukaya ve Köprüköy ayrı iki yer olarak kullanılmış ve Kapulukaya yasak, Köprüköy serbest olabilir. Ama yok mesafe az ve ikisi arasındaki bağlantı geniş ise ikisinde de yasak demektir. Benim sormaktaki amacım bunu açıklığa kavuşturmak istiyor olmam sadece.

11. simendifer

simendifer Sennur

Daha önce Atilla Beşiroğlu bu şekilde açıklamıştı. Ve dilekçeler gönderildi. Devamında gelişen olayları da aşağıdaki linkten takip edebilirsiniz.

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=5507

12. HAKAN TAN

HAKAN TAN

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    102 CM TURNA
    Sirkülere göre haklısınız,avlanmak yasak. Ancak neden yasak olduğunu anlatmaya çalıştım.Kırıkkalenin içme suyu kapulukayadan alınacaktı o dönemde yasaklandı ama proje gerçekleşmedi NEDEN yasak hala geçerli ? ayrıca motorlu tekne olmadan yüzlerce insan avlanıyor hiç karışan yok. kapulu ile kesikköprü arası 3-3,5 km lik genişliği 100 ila 150 mt arasında bir boğaz.

13. simendifer

simendifer Sennur

Kesikköprü değil, Köprüköy demek istediniz sanırım.

Yasak bildiğim kadarı ile hala kalkmadı ama bunun için çalışma yapılıyor sanırım. Verdiğim linkde değişikliğe gitme kararı için çalışmalara başlandığını göreceksiniz. Ama şu an itibari ile hala yasak. Neden avlanmaya izin veriliyor, neden denetlenmiyor derseniz, size söyleyeceğim "neresi denetleniyor ki ?" olacaktır. Ama bu yasakları çiğnememiz gerektiği anlamına gelmez elbette.

14. HAKAN TAN

HAKAN TAN

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    102 CM TURNA
    Sanırım cevap hakkı doğdu. amacım asla tartışma ortamı yaratmak değil sadece, biraz önce belirttiğiniz gibi 'birileri madem yasak koymuş o zaman çiğnemeyelim' gibi bir düşünce tarzını kabul etmek istemiyorum.Bir yetkili şu sebepten , şuraya zarar veriliyor dese ilk takipçilerinden biri inanın ben olurum ama beni yetkili yasak çerçevesinde yakalayıp 1 hafta sonra suç teşkil eden bir durum bulunamadı diyor ise ve tekrar oraya gittiğimizde jandarmayla köşe kapmaca oynuyorsak bu uygulanması gerekmeyen bir yasaktır.....

15. simendifer

simendifer Sennur

Estağfurullah, tartışma ortamı yaratmak istemediğinizin farkındayım. Tartışmıyoruz da zaten, sadece fikir alışverişinde bulunuyoruz. Özellikle o bölgeyi iyi biliyorum dediğiniz için, sizden birşeyler öğrenmeye çalışıyorum. Ben orayı hiç bilmiyorum çünkü. Size yapılan uygulamayı da tasvip etmiyorum zaten, yanlış anlaşılmasın. Daha önce de dediğim gibi, bölge yasaksa size yapılan uygulamanın tüm tekne sahiplerine ve orada kıyıdan avlanan tüm amatör balıkçılara da yapılması gerekiyor. Yani orada hiç avlanılmaması gerekiyor. Gerekçe verilmediğinden dolayı revizyona gidiliyor zaten, ancak revizyon yapılana kadar o bölge ne yazık ki yasak kapsamında. O nedenle de ben size diyorum ki, kim avlanırsa avlansın siz bilinçli biri olarak o bölgede avlanmayın ve siz avlananları şikayet edin. Bazı balık türleri de gerekçe belirtilmeden yasak kapsamına alındı ama gerekçe gösterilmedi diye avlamak olmaz bana sorarsanız. Yasak, gerekçeleri açıklanmamış olsa da yasaktır. Sizden ricam buna uymanız ve uymayanları da uyarmanızdır. Gerekçe isteme hakkımız var ve istiyoruz da yasal yollardan. Ama yasak dönemde yasaklara uyalım, bize bu yakışır çünkü. Yasayı çiğnemeden, yasal olarak hakkımızı arayacağız her zaman ;)

16. hobbytime

hobbytime

köprüköy

1. Ankara ili sınırları içerisinde bulunan Kesikköprü Baraj Göletinde 2006-2008 av dönemine ait sirküler doğrultusunda herhangi bir yasaklamanın olmadığı,
    2. Kırıkkale ili sınırları içerisinde bulunan Kapulukaya Baraj Göletinde, 24 Ağustos 2006 gün ve 26269 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Denizlerde ve İçsularda Amatör (sportif) Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını düzenleyen 2006-2008 av dönemine ait 37/2 numaralı sirkülerin 17nci maddesi ve "Avlanmanın tamamen yasaklandığı içsular" başlıklı EK-1 çizelgede dönem boyunca (2006-2008 av dönemi) amatör balık avcılığının tamamen yasaklandığını.

jandarma genel komutanlığının cevabıdır.bu dilekçede köprüköy için arazide gps ile tespit edilecek şekilde yasak sınırları da istenmiştir ancak cevapta bunlara yer verilmemiştir.
    köprüköyde akaryakıtlı tekne yasak tekne belgelerin tamsa elektrikli motor varsa sorun olmaz.. (restorantın kuzeyine geçmezseniz) benim görüşmelerden edindiğim bilgidir.

tekne ile ilgili tamamlanması gereken belgeler burada var
    ayrıca kullanında bir belge alması uygulama açısından soru işareti halinde hala

21 Ekim 2006 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 26326
    YÖNETMELİK
    Ulaştırma Bakanlığından:
    İÇ SU ARAÇLARI YÖNETMELİĞİ

Madde 2:2 : Seferi kısmen de olsa denizde geçen araçlar ile sportif faaliyetler amacıyla kullanılan tekneler bu Yönetmeliğin kapsamı dışındadır.

Madde 49 : Boyları 10 metreden küçük balıkçı tekneleri, amatör denizci yeterlik belgesine sahip kişiler tarafından da sevk ve idare edilebilir

.hakan bey;tekne sahibi olmak gerçekten ciddi sorun haline geldi.küvetten bozma araç için bile bir çok belge gerekiyor.ben satmayı düşünmeye başladım.madde 2:2 de bizi bu kapsam dışına çıkartıyorlar ama uygulamada bu böyle olmuyor.

hakan bey dilerim tanışır bu konuda yardımlaşırız rasgelsin......

Son düzenleme: 23 Mart 2007
  17. simendifer

simendifer Sennur

İlhan bey, peki Köprüköy de Kapulukaya'nın devamı sayılarak tam olarak yasak kapsamına giriyor mu ? Şimdi burada konuşuyoruz ama, mesela özelden de yanıtlar geliyor, Kapulukaya ile Köprüköy birleşik olmasına rağmen Köprüköy mevki bakımından ayrı bir yerdir, o nedenle yasak değildir gibi mesajlar da geliyor. Google Earthden de bakıyorum ama çok net değil açıkçası. O tarafları hiç bilmiyorum ben mesela, sizin Köprüköy'le ilgili yasak düşünceniz nedir ? Kapulukaya tarafında avlanılamaz ama Köprüköy mevkiinde avlanılabilir denilebilir mi ? Bu konu çok karıştı çünkü, kimi bulsam soruyorum o nedenle.

18. hobbytime

hobbytime

köprüköy

köprüköy kapulukaya devamı niteliğinde değildir.kapulukaya için fiziki olarak net bir yasak sınırı koymaları tarafımdan istenmiştir.ancak jandarma bu sınırı bildirememiştir.
    (ne sınır olması gerektiğini kendileride zikretmek istemiyorlar.diye düşünüyorum)

ancak köprüköyde zaten av yapılabilen alan taş ve beton köprülerin güney istikametidir.
    bilenler bilir restorantın kuzey istikametine geçilmediği sürece kimse yasal olarak dokunamaz. kapulukaya nın sınırı eski köprüdür oysa uygulamada çok ciddi bir bezdirme olduğunuda biliyoruz.her kafadan bir ses çıkıyor

hal böyle iken
    restoran civarındaki 2 tekne sahibine toplamda 10000 ytl ceza yazıldı
    sebep kaçak yöntem ve mevsim.tekne sahipleri tekneleri sattılar.şimdi köylüler önüne gelen tekneyi ihbar ediyor.bi anlamda bize yasak onlara nasıl serbest mantığı harekete geçti....bölgede garip bir dinamik var yakında arabaların camı cercevesi indirilirse sasırmayın
    büyük camilide bunlar yaşandı sıra inşallah köprüköyde olmaz
    restorana ceza yazılmış sebep mevsim dışı balık satışı ve bulundurulması....

öte yandan savcılı istikametinde hiç sorun yok herkes her istediğini yapıyor

işin en garip tarafı biz bunları konuşurken hala köprüköy ve kapulu kayada ağla av yapılıyor ve cıkan turnanın ankara halinde satılıyor olması etiketi aynen şöyle DENİZ TURNASI çıldırmak işten bile değil......

arkadaşlar şikayetlerinizi karakoa değil direk jandarma genel komutanlığına yapın bu çok önemli lütfen bunu hep beraber uygulayalım.genel komutanlık çok ciddi ele alıyor. işi sıkı tutun lütfen

19. hobbytime

hobbytime

köprüköy

köprüköy konusunda jandarma bilgi edimeye mail atın cevabın cıktısını alın bir sorun olursa ilgiliye gösterirsiniz.
    şimdi ;

belge üzerinden konuşabilmek için bunu ilgisi olan herkes lütfen yapsın.kulaktan dolma iş yapmayalım jandarmaay mail atıldığı takdirde cevap veriliyor.
    köprüköy sınırı konusunda ben yine yazdım cevabı buraya da yazarım.istediğim şey aynen;

arazide herkes tarafından kolayca anlaşılabilecek fiziki noktalarla yasak kapsamının ve sınırlarının belirtilmesini......

diye sordum eski ve yeni köprü bence sınır insallah cevapta böyle olur..

uygulamadaki boşluk nedeniyle amatörle köylü birbirine girecek o bölgede cevre timleri ayrı karakeçili ayrı bahşılı ayrı anlıyor olayı

en temizi dilekçe cevabını alıp yanınızda bulundurmak.teknede eksik bırakmayın bundan da çok sıkıntı yaşarsınız bu mevsim.

sanırım karışık oldu biraz ama sonuç şu
    benim karakol ile yaptığım sözlü görüşmede köprü güneyi için sorun yok.akaryakıtlı tekneye sorun çıkarıyorlar.ama laf uçar yazı kalır ben dileçe yazdım sonucu bekliyorum

20. simendifer

simendifer Sennur

Ben de bugün Köprüköy ve Kapulukaya ile ilgili bilgi edinmeye çalışırken, Kırıkkale valiliğinin sitesine denk geldim. Orada da bir vatandaşın, Köprüköy'de ağla avcılık yapıldığına dair şikayette bulunduğuna değinilmiş. Sanırım bunu yapan çok kişi var ama denetlenmiyor. Sizin de dediğiniz gibi denetimlerin sıklaştırılması ve bu durumun ortadan kaldırılması için, sürekli ihbarda bulunmak gerekiyor. Cevap geldiğinde paylaşırsanız seviniriz tabi. En azından sınırlar tam olarak bilinirse biz de yapılan avlarda ona göre değerlendirme yapabiliriz. Bu konu gerçekten kafamı çok karıştırdı çünkü benim. Bilgilendirme için teşekkürler,