Köprüköy Turna Raporu

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında mkirac tarafından paylaşıldı.

1. mkirac

mkirac mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan
    Tarih:14.06.2008
    Yer: Köprüköy
    Yem: canlı çay balığı(tatlısu kefali)

14.06.2008 sabahı saat: 2.00 gibi Ankaradan yola çıktım, saat 3.00 gibi canlı balık yakalamak amacıyla karakeçilideki kum ocaklarına doğru yöneldim,yol çok bozuk ve tozlu idi. Canlı balık için uğraşırken birden Jandarmanın devriye gezdiğini gördüm ve çok sevindim. Zar zor 10-11 çay balığı yakalayıp tekrar yola devam ettim. Köprüköye vardığımda saat 4.30 gibi idi hemen botu şişirip canlı oltalarımı attım, ilk gelen balığı kepçeye alamadan ağzındaki kancayı dipteki bitkilere takarak çıkardı. Sonra birden diğer şamandıra kayboldu bu sefer balığa hiç boşluk bırakmadan tasmaladım ve kepçeye zorla aldım.Gerçekten çok heyecan verici idi.

Son düzenleme: 16 Haziran 2008
  2. gülbaharlar

gülbaharlar gulbaharlar

Favori Kamış:
    el oltası, kamış
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan
    mustafa tebrikler kardeşim

3. alikemalmetin

alikemalmetin ali kemal metin

Favori Kamış:
    2.40 kamış. markasını bilmiyom.birde mitchell makine..
    En İyi Avı:
    47 cm alabalık
    tebrikler güzel av olmuşşş...

4. Yörük Efe

Yörük Efe

Favori Kamış:
    Şimdilik Olta, Sonra Zıpkın ve Dalış takımı da olacak.
    En İyi Avı:
    Şimdilik Pek Dişe dokunur bir şey yok.
    Emeğine sağlık Mustafa , Tebrikler.

5. kovboy

kovboy MESUT

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    89cm turna 4,350kg
    tebrikler güzel av olmuş

6. mkirac

mkirac mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan
    slm

herkese teşekkür ederim
    daha iyisi sizin olsun

7. osmanaltunel

osmanaltunel

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Turna 140 cm. Gölbaşı

Tebrikler güzel av olmuş benim merakım kaç samtim olduğu heyecandan yazmamışsın yazarsan sevinirim.:)

8. KaraKurt

KaraKurt Fatih

Favori Kamış:
    Olta ve Sabırrrr
    En İyi Avı:
    Kötü av yok :)
    Tebrikler mustafa abi güzel balık...

9. mkirac

mkirac mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan
    slm

balık 57 cm

10. simendifer

simendifer Sennur

Mustafa merhaba, tebrik ederim turna gayet güzel. :) Yalnız bir şeyi merak ettim. Karakeçili ile Köprüköy birbirine bağlı yerler midir? Yoksa ayrı ayrı yerlerde midir? Benim hiç bilmediğim bir bölge olduğundan bunu soruyorum. Sormamın nedenine gelince. Tebliğde canlı yem nakli yasaklanmış durumda. Farklı bir yerden yem taşıdı isen, orada yanlış yapmışsın demektir. Tebliğ 12 cm. den küçük yemlik balıkların nakli yasaktır diyor. Eğer 12 cm. den büyük yemlik balık ise, bu defa da yasal olarak avlanabilir sayı ve boy limitinde olmalıdır diyor. Yani eğer 12 cm. den küçükse ve Karakeçili ile Köprüköy aynı suya bağlı değil ise, nakil yaparak yanlış bir şey yapmış oluyorsun. Ama yok 12 cm.den büyük ise, bu defa da kefalin boyunu da konuda beyan etmek gerekir. Tabii Karakeçiliden akarsu mu geçiyor yoksa gölden mi yakalandı kefal o da önemli. Çünkü akarsu değilse, 30 Haziran'a kadar kefal avı da Ankara'da yasak. Ben bölgeyi bilmediğim için bunlar aklıma takıldı. Bu konuda bilgi verebilirsen sevinirim. Daha da bereketli avların olur dilerim, rast gelsin. :)

İlgili tebliğ maddesi : c) Yemlik balıklar: Aşağıdaki çizelgede yer alan türler, amatör avcılıkta yemlik balık olarak kullanılabilecektir. Bir amatör balıkçı livar yada canlı yem kovası içerisinde, çizelgede yer alan türlerden, en fazla 30 adet yemlik balık bulundurulabilir. Ekolojik açıdan zararlı yada potansiyel zararlı balık türleri canlı yem olarak kullanılamaz.Yemlik balıklar, avlanması hedeflenen türün avcılığının serbest olduğu dönemde avlanabilirler. Yemlik balık boyu azami 12 cm olup, bundan büyük boylar, avlanabilir balık sınıfında değerlendirilir. Yasal sayı ve boy sınırlamaları dahilindeki deniz ve tatlı su balıkları yem amacı ile kullanılabilir. 12 cm.’den küçük yemlik balıkların nakli yasaktır.

11. mkirac

mkirac mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan
    Merhaba oncelikli olarak tesekkurler
    Sorularına gelince karakecili ve koprukoyden kızılırmak gecıyor
    ve buralar sadece bolgelerin ısımleri yani karakecilide de
    koprukoydede kızılırmak uzerınde avlanıyoruz
    ıkıncı soru da tatlısu kefalı 12 cm den buyuk olursa zaten yemlık olarak
    kullanılamaz
    kucuk olması lazım
    benım yakaladıklarım da zaten kucuktu
    bıldıgım kadarıyla da zaten ormanıcı sular harıc tatlı su kefalı avı donem boyu serbest
    ıyı geceler

12. simendifer

simendifer Sennur

Bilgiler için teşekkür ederim Mustafa. :) Bu arada 12 cm. den büyük olanları da kullanabiliyorsun yem olarak ama yasal zamanda, yasal sayı ve boyda olması gerekiyor bilgin olsun. :) Tekrar tebrik eder, avlarının bereketli olmasını dilerim. :)

13. ercanguven

ercanguven Ercan

Favori Kamış:
    Spin kamış & fly
    En İyi Avı:
    Balık
    Sennur kardeş
    Sevgili Muastafa
    Yemlik balık olarak,,tatlısu kefali ,,kullanılamazki siz neyi tartıştınız anlamadım.
    Sirkülerde böyle birşey yok.
    Sanırım gümüş balığından bahsettiniz.

Son düzenleme: 17 Haziran 2008
  14. simendifer

simendifer Sennur

Mustafa yem olarak tatlı su kefali kullandığını söylemiş, ben de buna istinaden bilgi istedim. Sağolsun Mustafa'da bilgi vermiş bu konuda. Karşılıklı anlaştık yani, tartışmadık biz. :)

15. ercanguven

ercanguven Ercan

Favori Kamış:
    Spin kamış & fly
    En İyi Avı:
    Balık
    Hayır hayır ben tartıştınız demedim.
    Tartışılan konu kefal se,yanlış anlamadıysam yanlışı düzeltelim anlamında araya girdim kusura bakma.
    Bilgi olarak yazılan tatlısu kefal balığı yemlik olarak kullanılamaz.
    Zaten kullanlısada tezatlık olur avlanma boy limiti 20 cm ken 12cm yakalanmasına nasıl izin verilir.
    Sencede öyle değilmi.

16. simendifer

simendifer Sennur

Ben şöyle düşündüm, tebliğde bu balıklar dışında yemlik balık kullanılamaz ibaresi yok ya, bunların dışında olanlar da yasal sayı ve boy limitinde olursa kullanılabilir. Şimdi atıyorum kefal akarsuda serbest ve yasal sayı ve boyda avlandı. Şimdi yasal sayı ve boyda, yasal zamanda avlandıysa, zaten o balık popülasyonunu etkilemeyecek demektir, buna izin verilmiş. Ama kişi bunu yem olarak kullanabilir gibi bir varsayım benimkisi. Yani mantığa dayalı olarak bir şey söyledim, ki Mustafa da kefali canlı yem olarak kullanmış zaten bu arada. :) Hani az önce özelden sordum ya sana Ercan ağabey, "aslında balık popülasyonu açısından yasak var" gibi bir şey söyledin bana. Ama bu balık limitli olarak avı şu anda serbest olan bir balık. Yani limit dahilinde popülasyonu etkilemeyecek anlamına geliyor. Çok mu karışık anlattım yahu? :eek:

Bu arada Mustafa sakın yanlış anlama, burada senin yanlış yapıp yapmadığını tartışmıyoruz, sadece forum yapıyoruz bir şeyleri anlamak için bilgin olsun. ;):)

17. ercanguven

ercanguven Ercan

Favori Kamış:
    Spin kamış & fly
    En İyi Avı:
    Balık
    Tebliğde yemlik balık isimlerini vermiş, buda şunu gösterir bu isimdeki balıklar dışındakileri yemlik olarak kullanılamaz
    Eskiden sınır hiç yoktu kefal için,anladılarki gidişat kötü sınır getirdiler.

Tatlısu kefal balığı orman iç suları haricinde akarsularda serbest o başka.
    Ancak, boy limiti 20 cm altı avlayamazsın,buda yemlik olarak zaten yapılamayacağını gösteriyor.
    Ben bunu demek istedimdi:)

18. simendifer

simendifer Sennur

Ercan ağabey, 20 cm. altı avlayamazsın, bu nedenle yemlik yapılamaz demişsin. Bu balığın boyutu ile avlanacak balık olmadığı için mi yemlik olarak kullanılamaz? Yoksa 12 cm. altında olmadığı için mi yemlik balık yapılamaz demek istedin? Çünkü demin de dediğim gibi, 12 üstü balıklar da yemlik olarak kullanılabiliyor. Tabii şayet yasal zamanda, yasal sayı ve boyda avlandı ise. Balığın boyutu, buradaki balıkları avlamak için büyük kalır dersen, ona bir şey diyemem. Tatlı sudan anlamam, turna o boyda kefali yer mi yemez mi onu bilemem gerçekten. :)

19. ercanguven

ercanguven Ercan

Favori Kamış:
    Spin kamış & fly
    En İyi Avı:
    Balık
    20cm üstünü istersen yemlik olarak kullanabilirsin ona kimse karışmaz, ama onada balık gelmez turna balığı çıtırı tercih (12cm gibi) eder:D
    20 cm küçüğünüde avlamak yasak,dönemi açık kapalı farketmez.

20. simendifer

simendifer Sennur

Peki yemlik olarak küçüğü yakalansa ve kullanılsa nasıl yasak diyeceğiz? Listede verilen balık türleri dışında kalan balıkları yem olarak kullanamazsınız diye bir ibare yok ki. :eek: Bu arada tabi şunu da belirtmek istiyorum. Bu sadece tatlı su ile sınırlı değil. Listede belirtilmeyen ama denizde yem olarak kullanılan, palamut, yazılı orkinos gibi balıklar da var. Ama tabii adları yemlik olarak geçtiği için kimse konunun bu tarafı ile ilgilenmiyor. :)