Körfezde Trol

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında AHMET ELBİRLİLER tarafından paylaşıldı.

1. AHMET ELBİRLİLER

AHMET ELBİRLİLER

En İyi Avı:
    AKYA 16,7KG
    Sevgili dostlar 10-01-2007 tarih saat 7.20 arabalı vapur ile Bostanlıdan Üçkuyulara geçerken tam yolun ortasında bir trol ağlarını topluyordu.İnanılmaz bir şekilde koca gemi rotasını değiştirerek yanından geçip gitmek zorunda kaldı.Acaba benmi yanlış biliyorum,bu iş yasak değilmi.Eğer yasaksa ne yapılması gerekir.Benle lütfen paylaşırmısınız.Forumlarda herkezin hassasiyetini görüyorum ve bu çok hoşuma gidiyor.Şimdiden herkeze teşekkürler.

2. fotoğraf çekebilseydin keşke..:(

3. Mehmet PEKMEZCİ

Mehmet PEKMEZCİ

Favori Kamış:
    olta
    Üçkuyular vapur iskelsei ile Bostanlı vapur iskelesinin doğusu amatörlere oduğu kadar ticari balıkçılığa da yasaklanmış durumda. Trol olduğunu sanmıyorum. Mesela kaç direk vardı teknede. Bunu bilmek lazım. Yanlız şu var. Bazen İnciraltında tamirleri ypılan tekneler oralarda deneme yaparlar. Olmuş mu olmamış mı diye. Yani ağ topluyor olması orada avlandığı anlamına gelmez.

Bu gibi durumşlarda önce sahil güvenliği aramak ve bu bölgede bu şekilde avlanmanın yasak olup olmadığını öğrenmek ve eğer yasak cevabı gelirse müdahale etmelerini istemek, müdahale edilmezse SGK komutanlığına 4982 sayılı yasauyarınca ihbarın saati ve türü belirtilerek neden müdahale edilmediğinin sorulması gerekir.

Güpegündüz orda hemde vapurun rotasında kaçak avlanacak kadar delirmiş balıkçı olacağını sanmıyorum. Muhtemelen arıza giderilmiş ve denize açılmadan önce deneme yapılıyordur.

4. POYRAZPINAR

POYRAZPINAR

Favori Kamış:
    OLTA,SIRTI
    En İyi Avı:
    2 KG SİNARİT
    AYIP YA BİZE EVRAK BÜROKRASİ DERSİ; ADAMLARA CELLATLIK SERVİSİ:(
    TABİİ YASAKSA

5. AHMET ELBİRLİLER

AHMET ELBİRLİLER

En İyi Avı:
    AKYA 16,7KG
    Sevgili MEHMET PEKMEZCİ kardeşim,gördüğüm tekne troldü ve vinçlerinde ağları sarıyordu.Ben YENİ FOÇADA büyüdüm,çoçukluğumuz bu teknelerin üzerinde geçti.Ben sadece o bölgenin yasak olabileğini düşünerek soruyu sordum.Sirküleri okurken bende gerliyorum.Teşekkürler.

6. ZANDER

ZANDER

Favori Kamış:
    RON THOMSON HARD CORE ; Yayin icin ,Abu Garcia Cardinal 505 FR Freilauf Rolle Modell 2006 makina
    En İyi Avı:
    Sazan 17 kilo . Turna 11 kg 110 cm.
    Vurun abaliya :D