Köroğlu Doğa ve Amatör Olta Balıkçıları Derneği Kurulmuştur.

Konu, 'Genel Konular' kısmında Soundcraft tarafından paylaşıldı.

1. Yakamoz

Yakamoz MUSTAFA

Favori Kamış:
    LINEAEFFE OYSTER CAST KAMIŞ 3.90
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TR55 MAKİNE
    En İyi Avı:
    DOSTLARIM
    Sayın Ömer Bey gösterdiğiniz bu içten ilgi ve alakanız ile yapmış olduğunuz çaba çalışmalarınız için teşekkür ederim :D :D :D :D
    İnanın bu tip alanların sırf ticari amaç için katletilmesine aklım ermiyor Adamlar işinyolunu bulmuş kur kooparatifi orada bulunan balıkların kökünü kazı buna bağlı olarak diğer canlı popilasyonunuda yok et :mad: :mad: :mad: :mad:
    eeee sonra bunun hesabını kimse soramasın niye resmi olarak katliyam yapılıyorda ondan. :mad: :mad: :mad: :mad:
    Artık birilerinin bu tip katliyamlara dur demesi lazım :eek: :eek: :eek: :eek:
    Tekrar gösterdiğiniz ilgi için teşekkür eder çalışmalarınızda başarılar dilerim

2. mhakanbasar

mhakanbasar Mustafa Hakan BAŞAR

Favori Kamış:
    SHIMANO VENGEANCE SPIN 2,10
    Favori Makine:
    Spro Red Arc Tuff Bady
    En İyi Avı:
    turna 102 cm 8,5 kg
    Duyarlı Dernekçilik anlayışı bu olsa gerek.
    Sevgili Ömer ilgin için teşekkürler..

3. Soundcraft

Soundcraft Ömer Fatin

Mustafa bey tekrar merhabalar.

Bizler Amatör Olta balıkçılarıyız. Bu işi hobi olarak zevk için yapıyor ve sürdürülebilirliğini sağlamaya çalışıyoruz. Ancak bu işten ekmek yiyen, geçimini bu yolla sağlayan (ticari balıkçılık) insanlarda olduğu gerçektir. Özellikle üretimi kolay olup salındıkları ortama rahatlıkla uyum sağlayan ve populasyon durumu araştırılan balıklar için resmi olarak ticari balıkçılığın yapılmasını katliam olarak değerlendirmemek gerekir. Bu durumun yanında asıl katliamlar doğal türlerde gerçekleşmektedir. Doğal ve endemik türlerde üretim zor olmakla beraber balığın formunu bozduğu gibi üretim yapılarak salınan balıklıklar doğal tür üzerindede baskı uygulamaktadır. Bunların başında alabalıklar gelmektedir ki HES projeleri büyük katliamlar yapmaktadır.

Konunun yeri burası olmadığı için daha fazla yazmak istemiyorum ama sizin ve bizlerin gösterdiği bu duyarlılığı sadece derneklerin değil herkesin göstermesi gerektiği inancındayım.

Sevgili Hakan güzel mesajın için teşekkür ediyorum. Şahsım adına bu yolda yürümeyi, halen cümlelerinde başkanım diye hitap eden ve örnek aldığım büyüklerimden ve bizden önce kurulmuş büyük çalışmalara imza atmış derneklerden sivil toplum kuruluşlarından öğrendim ve halen öğrenmeye devam ediyorum. Bizler yaş itibariylede, tecrübe itibariylede yolun başındayız.
    Şunu açık yüreklilikle belirtmek istiyorum ki şahıslar bireysel olarak hiçbirşey yapamadığı aşikar durumdayken, dernekleşmek ve bu oluşumlara köstek olmadan destek vermek bu camiadaki, bu hobiye gönül vermiş herkesin boynunun borcudur.

Saygı ve Muhabbetle
    Ömer Fatin YERLİKAYA

Son düzenleme: 16 Haziran 2011
  4. Yakamoz

Yakamoz MUSTAFA

Favori Kamış:
    LINEAEFFE OYSTER CAST KAMIŞ 3.90
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TR55 MAKİNE
    En İyi Avı:
    DOSTLARIM
    Ömer Bey özellikle gösterdiğiniz ilgi alaka için tekrar teşekkür etmeyi borç bilirim
    Ticari amaç çerçevesinde yazılı kanunlara ve kağıtlarda yazılı olmayan hiç bir sirküde geçmeyen vicdani kanunlara bağlı kalarak avlanma yapan herkese saygım sonsuz.
    Fakat gece demeden gündüz demeden iç sularda ağlarla avlanma yaparak limitlere dikkat etmeden avlayan herkes katliyam yapıyor demektir.
    Hele birde buaralar birilerine kiraya verilip kimse tarafından denetlenmiyorsa vay haline o gölün
    ondan sonrada burası bize ait bizden başka kimse av yapamaz denilirse iş dahada sakattır bence
    Uzun lafın kısası işini adam gibi yapan kimseye lafımız yok saygımızda sonsuz
    Size ilginiz için tekrar çok ama çok teşekkür ederim sağlıcakla kalın

5. tellakman

tellakman Engin

Haklı mücadelenizi destekliyor ve sizleri tebrik ediyorum. Derneğiniz hayırlı olmuş ama tekrar tekrar hayırlı ve uğurlu olsun.