Köstek dolaşması sorunu, yardım lütfen!

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında cetinsoft tarafından paylaşıldı.

1. Hakan Kılıçkeser

Hakan Kılıçkeser Hakan Kılıçkeser

En İyi Avı:
    Yengeniz
    Bende bir kaç bir şey eklemek isterim. Öncelikle, takımı klipse mutlaka fırdöndü ile bağlarım, her zaman fırdöndülü kurşun kullanırım, bedene sarılan kösteği, iğneden tutup çekerek değil, kösteğin bedene bağlandığı yerden çekerek iğnenin beden etrafında dönerek çözülmesini sağlarım, kösteğin son düğümünü aşağıdan yukarı doğru atarım, kalın takımda bedene düğüm atmadan, kösteği bir fırdöndü ve fırdöndünün altına ve üstüne gelecek şekilde misina kalınlığında deliği olan boncuk yapıştırarak takarım, böylelikle köstek hem kendi ekseni hem de beden etrafında rahatça dönebileceği için karışma yapmaz.

Rastgele

Son düzenleme: 8 Haziran 2010
  2. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Köstek bedene dolanıyorsa;
    -Kösteklerdeki tüyler ve iğne aynı yöne bakmıyorlardır
    -Tüyler gereğinden fazla uzundur,
    -Köstekler yapılırken misinanın gamı alınmamıştır.
    -Bedene bağlarken düzgün bağlanmamıştır.
    -İstavrit kösteklerinde tek düğüm kafidir. kasa içinden geçirilerek. ne kadar fazla düğüm atarsanız o denli köstekleriniz bozulacak ve misina kederlenecektir. o yüzden köstek bağlamadan önce kösteklerin tümünü sıcak sudan geçiriniz. iğneler elinizde dipleri altta gelecek şekilde hepsi kamçı gibi duracaktır ondan sonra bedene bağlayınız....

Sevgiler.

3. cetinsoft

cetinsoft Osman

En İyi Avı:
    1200 gr levrek (46 cm)
    Söylenenlerin neredeyse tamamını denedim;
    • klips altı fırdöndü bağlıyorum
    • fırdöndülü kurşun kullanıyorum
    • köstekleri bedene ters bağlıyorum ki bedenden uzak dursunlar
    • köstek bağlamada kasa düğümü kullanıyorum
    • düğümler atılırken misinayı ıslatıyorum
    • köstekleri hazırladıktan sonra bedene bağlamadan tırnaklarımın arasında sıyırıyorum ki gam yapmasın
    sanırım benim kullandığım misinalarda sorun var... dolaşma sorunu, köstekle beden aynı kalınlıkta olan takımlarda daha az yaşanıyor ve misina kalınlığı 0,28' in altına düştüğünde karışmalar başlıyor:(

Değerli yorumlarınız için teşekkürler...

4. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Burak rubber stoper deiğimiz şey bir tel üzerine dizilmiş, stoper-boncuk-fırdöndü-boncuk-stoperden ibaret. Bunların dizili olduğu tele beden misinasını geçirip misinayı iki kat yapıyoruz, sonra misinayı kolay kayması için biraz ıslatıp tel üzerinden kaydırarak misinaya geçiriyoruz. Sonuçta stoperlerin arasında kalan fırdöndü boncukların da yardımıyla 360 derece dönme açısına sahip olduğundan, köstekler çok az dolanıyor, dolansa bile gam almadığından basitçe elinle çekerek düzeltebiliyorsun. 5-6 saatlik bir avda ortalama 4-5 takım kulanıyorsan, bu şekilde yapılmış takım sabahtan akşama kadar gider. İğneleri veya köstekleri değiştirmen gerekirse bedene hiç dokunmadan fırdöndüye bağlı olan kösteği keser yerine yenisini bağlarsın.
    Hatta rubber stoperleri bu sene mantarlı lüfer takımlarında da kullanacağım. Malum ağır kurşunla atıyoruz. Haliyle arada kurşuna kadar düğüm olmayacağından takım daha sağlam olacak.

5. despe

despe Emre

Favori Kamış:
    şeytan oltası
    En İyi Avı:
    1.216 gr karagöz
    her köstek arasına 3 lü fırdöndü bağlasak bi sakıncası olur mu ? aşağıda çizmeye çalıştım ama nasıl olur acaba ?

kaba taslak çizdim ölçülere aldanmayın :)

6. cetinsoft

cetinsoft Osman

En İyi Avı:
    1200 gr levrek (46 cm)
    Daha önce açtığım konularda 3 lü fırdöndüler ve yücel ustanın bahsettiği boncuklu stopperli takımlar derin su avlarında iş göreceği, kıyıdan yapılan avcılıkta balıkları ürkütebileceği söyleniyordu... bu sebeple almış olmama rağmen 3 lü fırdöndüleri kullanmadım... Konuyla ilgili balıkları çektiği de söyleniyor. umarım detaylı açıklama yapılacaktır !
    herkese bol bereketli avlar...