dostlar bu gece eşkinaya çıkıyorum ve beden ve köstek yaptıktan sonra çok kaybım oluyor.köstekte kullandığım mustad ayaka spincast 0.26 mm (yeşil) onu da acemilikten aldım sanırım spincast demek alabalık için oluyor randıman düşermi yeşil olunca?beden olarakta asso double strenght 0.30 kullanıyorum.iğne ise mustad 505 6 numara.özellikle köstek için tavsiyeniz olursa faydalı olacak.teşekkürler. aşağıda kanca köstek ve beden fotoları mevcut. 16.5 kilo çekerli iğne nosu 6 numara spincast(yeşil)
Merhaba, spincast misina kıyıdan uzağa atışlar için daha çok surf tipi makinelerde kullanılan,hızlı sağılan bir misina alabalık ile alakası yok ama köstek yapılacak bir misina değil,olmaz mı ? olur,yeşil olmasıda engel teşkil etmez içiniz rahat olsun.Asso nun 0.30 eşkina avı için kalın daha ince aynı marka kullanabilirsiniz.Eşkinalara görede iğneyi büyültür veya küçültürsünüz.
teşekkürler cevat abi.köstek tutmuyor misina.ya da ben beceremiyorum.takılmalarda köstekler kopuyor.verdiğiniz bilgilere göre malzeme sipariş edeceğim.asso 0.25 beden alırım.köstek için misine ve iğne tavsiyesiniz olur mu?
Kullandığın takım nedir,şamandıralımı,dip oltasımı?Asso d.s. çekri yüksek olan bir misina,dip oltası kullanıyorsan 0.30 elinde var 0.20 köstek yap yeterlidir.Assonun ultrasınıda kullanırsan 0.25 beden-0.20 köstek kullan iyi düğüm tutar, iğne için çapraz ve bronz 6-8 no arası.Şamandıralı takımda en alta 10-20 gr akıntıya göre kurşun15 cm.üstüne 20 cm köstek ,iki tanede olabilir,fıdöndü ,olta misinana stopper şamandıra ışıklı.Dip oltası 30-50 arası kurşun 15 cm yukarı kıstırma küçük, 25 cm köstek fırdöndüye bağlı bedende kayar tek iğne.
========================================================== Kullandığın takım nedir,şamandıralımı,dip oltasımı?Asso d.s. çekri yüksek olan bir misina,dip oltası kullanıyorsan 0.30 elinde var 0.20 köstek yap yeterlidir.Assonun ultrasınıda kullanırsan 0.25 beden-0.20 köstek kullan iyi düğüm tutar, iğne için çapraz ve bronz 6-8 no arası.Şamandıralı takımda en alta 10-20 gr akıntıya göre kurşun15 cm.üstüne 20 cm köstek ,iki tanede olabilir,fıdöndü ,olta misinana stopper şamandıra ışıklı.Dip oltası 30-50 arası kurşun 15 cm yukarı kıstırma küçük, 25 cm köstek fırdöndüye bağlı bedende kayar tek iğne. ======================================================== dip oltası.en alta kurşun üste 3lü köstek.ve fırdöndü.sanırım ilk icat edilen takımdır.basit ama etkili...eldekilerle 10 a yakın takım yaptım şu an.assodan şaşmıyorum o zaman.teşekkürler.
Emrecim 3 köstek eşkina avı için fazla.Bence iki köstek yeterlidir.Düğümleri de iki defa atarsan atma sorunu yaşamazsın.
yine hüsran yine hüsran.balık kopardı kösteği.yeni geldim.iki vuruş oldu zaten.mustad spincast düğüm yerinden kopuyor pat pat.yarın asso almaya
O misinanın 0.295 ini kullanıyorum makinalardan birine sarılı olarak. son derece yumuşak ve gam yapmayan,rahat boşalan bir misina. yeşil olmasıda bir sorun çıkartmadı. Köstekte pek randıman vermiyor,ben de kopma yapmadı (belki farklı bir bağlama tekniği kullanıyoruzdur) ama bedene çok sarıyor. Asso misinalarda da çok fazla gam yapma problemi var. Ben beden ve kösteklerde başka marka misinalar kullanıyorum. Assoları da yeni sezonda değiştirip makinalara başka marka misina takacağım.
Canım arkadaşım kösteklerinin kopmasının sebebini araştıralım bence. Anladığım kadarıyla köstekleri sen yapıyorsun. Misinalara düğümleri atmadan önce tükürükle ıslatıp kolayca kaymasını aynı zamanda da düğüm oluşurken misinanın yanmasını engelliyormusun. Bu benim için önemli bi ayrıntı. Her düğümden önce misinayı ağzında iyi bi ıslat öyle düğümü sıkılaştır ki misina yanmasın. Yanan bi misina orada sertleşme yapar ve çok kolay hemde çat diye ses çıkararak kopar. Tavsiyemi bi değerlendir istersen. Rast gelsin.
Kösteklerin kopması bencede bağlama problemi sanıyorum.Köstek ucuna 3 kere üst üste çevirerek düğüm at,sonra bedenide hazırlarken kösteği bağlayacağın halkayı 2 kere çevir,sıktıktan sonrada ilk önce kurşun tarafına sonra yukarıya puntala,kullandığın misinalar kaliteli bu şekilde hedef balık kesinlikle koparamaz.Rastgelsin.
kösteği bedene takarken dediğiniz çok oluyor.özellikle tepe tarafı kıvır kıvır oluyor ancak başka teknik bilmiyorum.sitede bir konu vardı düğümsüz köstek bağlama diye pek gözüm kesmedi kayma yapar diye.neyse bu ıslama işini ben yapayım.eğer malzeme tavsiyeniz olursa göz ardı etmem.tşkkrler... ==================== O misinanın 0.295 ini kullanıyorum makinalardan birine sarılı olarak. son derece yumuşak ve gam yapmayan,rahat boşalan bir misina. yeşil olmasıda bir sorun çıkartmadı. Köstekte pek randıman vermiyor,ben de kopma yapmadı (belki farklı bir bağlama tekniği kullanıyoruzdur) ama bedene çok sarıyor. Asso misinalarda da çok fazla gam yapma problemi var. Ben beden ve kösteklerde başka marka misinalar kullanıyorum. Assoları da yeni sezonda değiştirip makinalara başka marka misina takacağım. __________________ İbrahim - 1954 Yeşilköy/İSTANBUL Yeşilköy'lü Robinson Crouse ibrahim abi sakıncası yoksa marka verirsen sevinirim.internetten sipariş vereceğim sağlam bir listem olsun diye.teşekkürler.
Benim kullandıklarım ve önereceklerim alba ultra 16 çapari bedeni Alba ultra 10 çapari kösteği Alba ultra 30 Çinekop-eşkina-iskorpit vb. 3lü tk bedeni alba take veya alba abyss 3lü tk mın kösteklerinde kullanıyorum ve bir sorunla karşılaşmadım. makinalarda ise şu anda asso 0.35- 0.22 -0.18 ve ayaka mustad 0.295 var.ama yeni sene assoları Berkley trilene veya ayaka mustad ile değiştireceğim. daha evvel onları kullanıyordum zaten assoyu çok met ettiler diye alıp değiştirdim ama ben memnun kalmadım. Birde mustad DYN ultra yı bir araştır ama biraz pahalıdır.