KÖTÜ KOSULLARDA KISIR BIR AV;

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında roy tarafından paylaşıldı.

1. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    selam balik avi net ailesinin degerli sakinleri;

biz dört gözle baharin bir an önce tedavüle girmesini bekledikce kendisi sanki bize inat saklanmakta kararli. kis buralarda sert geçti. soguk, rüzgar,yagmur, kar derken artik sicak havalara hasret son saffaya ulasti. bugün de hava sabah 6-7 derece parçali bulutlu olmasina ragmen esen sert rüzgar bizi oldukca hirpaladi :( :mad:

bugunku avi gurubumuzdan 5 arkadas gerçeklestirdik. gerçi 1 abimiz isleri dolayisi ile biraz erken kaçmak durumunda kaldi.

sabah telefonun alarmini 5.40a ayarlamistim. bilmiyorum sizlere de oluyor mu fakat gözümü açtigimda saat 5.39 idi. bu bir degil iki degil, baliga gidecegim günler birçok seferler ayni sekilde alarmdan bir dakika evvel uyanmaktayim :)

aksamdan hazirladigim karisimin suyunu ve cezbedicisi ekledikten sonra yola koyuldum. 3 gündur yagan yagmur nehrin hizini 650m3/h yükseltti. hafta içi baska bir avlakta karar kilsakta dün aksamki kontroller sonucu daha müsait olan bizim avlaktayiz.

malzeme hazirliklari, muhabbet ve kahve faslinin ardindan avimiza basladik. genelde 40 gramlik kafeslerin yettigi avlakta 80 gramlik kafesler suda dans ediyor. uzak avlanmayi tercih eden arkadaslar 120 gram, yakin avlanmayi tercih eden arkadaslar 80 gram ile avlandik.

bugün diger seferlerden farkli olarak kurtlara fosfor rengi ve aroma veren Korda booster goo bait smoke kullandim. son derece etkili bir ürün. suda baliklarin yogun ilgisini çeken bir sis perdesi yaratmakta. bugun çok çok zor ve kesat bir av yapilmasina ragmen etkisi kendisini açik ara gösterdi. tek kötü yani parmaklari sariya boyamasi. sabahtan beri elimi yikiyorum hala tam anlami ile çikartamadim. bu ürünün özellikle eskina, karagöz, çupra avlarinda dehset bir etki gösterecegini zannediyorum.

Uploaded with ImageShack.us

vuruslar oldukca zayif, balik çekingen. ve iste bekledigim vurus geldi. fotografta kamis daha düz çikmis olsa da bu baligi çekerken daha kavisli bir hal almakta.

bu benim adima günün ilk baligi. 2kilo 2gram.

öglene yakin yapilan yemek faslinin ardindan saat 12 gibi havanin da iyice sertlesmesi ile avimizi sonlandirdik. günün skoru 7si bana ait olmak üzere 16 parça.

toplu fotograf çekiminin ardindan baliklar teker teker suya geri salindi.

1 mayista sahte ile av yasaginin bitmesi ile spin avlarina tekrar dönüs yapacagim. 15-20 gün içerisinde de yine yemli yayin avinin pesine düsecegim. takimlar hazir, yemler alindi, istiflendi :thumb: :thumb:
    bu sene özellikle yayin açisindan çok umutluyum. tüm heyecanim o yöne kaymis durumda. gece rüyamda sert mücadelelere girmekteyim :D :laughing:

okudugunuz için tesekkür eder hepinize iyi bir hafta dilerim. rastgelsin mrsparkle

2. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Ne çektin sen be yavrum be, şu gurbet ellerde ne çektin... Balık balık diye paraladın kendini de ne oldu. Hepsini suya geri saldın. :)

3. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Tebrikler Roy.Anladığım kadarıyla yayında av yasağı söz konusu değil.Bizde oltacıya yasak var(ağcıya,pinterciye,serpmeciye de var da...) ama yayın yok(diyor yetkililer),orada yasak yok,balık çok .Nası oluyo bu durum çık. çık...

4. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler Roy, gene keyifli ve bol ayrıntılı bir rapor. Bu kafes yöntemiyle avlanmak acaba denizde ne derece etkin olur diye düşünmekteyim. Lakin ben hiç görmedim o şekilde avlanan ama denemek te lazım bence.

Birde o sis bulutu yaratan meteryal nasıl bişey ben kavrayamadım. Karagöz ve çipurada etkin olur demişsin ya ilgimi çekti. Nasıl kullanılıyor nerden temin ediliyor falan... :)

Birde balığa giderken kalkacağın saatten bir dakika önce uyanıyorsun ya bence sebep Kiramen Kâ^tibin. (Sağımızda ve solumuzda bulunan melekler)

- Ne dersin kaldıralım mı?
    - Daha saat çalmadı.
    - Canım sıkıldı 6 saattir uyuyo horul horul. :D Kaldıralım da sevap mı işleyecek günay mı bizde işimize bakalım.
    - Peki kaldıralım o zaman, zaten bu kalkana kadar saat te çalar. :D

(İslamiyetle dalga geçmek olarak yorumlanmasın lütfen. Bende Müslümanım.)

5. 4443

4443

Tebrikler abi harika görüntüler ve sonuç , bütün avdaşlarını kutlarım ..

Yayın avındada gönlünce güzellikler diliyorum sevgiler:p

6. gençbalıkçı

gençbalıkçı Erdogan

sen buna kısır diyosan demekki biz hiç gitmiyelim balığa :D :D kepçe balık dolmuş . paylaşım ıcın teşekkurler abi :)

7. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Süper görüntüler Roy.Özlemle beklediğin yayınlar yakındır artık:thumb:
    En babasından koyarsın şöyle önüne doğru ama güzel fotoğrafla bu sefer:D :D :D
    tebrikler...

8. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    cefasini çekmeyen sefasini sürebilir mi be Aret can... kimini salarik, kimini alikoyarik, kimi zaman hiç tutamazik ama her seferinde kafayi sifirlar eve dönerik :)

9. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    av yasagi dönemi boili ve pelet yemler hariç diger kandiricilar ile yayin avi da yasak Fatih abi. benim sahsi fikrim tatlisu baliklarinin iyi bir popülasyona erismelerinin en önemli sebebi ticari degerlerinin yaskalar ile sifira indirilmis olmasi. hadi bugün bir yayin avladin, 10 kilo geldi, sen yedin, ese dosta dagittin, haftaya bir adet de 25kg avladin daha avladin... akabinde 30 kg vs... bir yerden sonra illaki geri saliyorsun. balik bol olunca seçici davraniyorsun. en lezzetli dönemini ve boyunu koavaliyorsun.

burda balikçi tezgahinda tatlisu baligi olarak sadece çiftlik üretimi aynali sazan ve alabalik bulunabilir.

amatör avciligin izne tabi olmasi, halkin bir nebze refah ve alimgücü seviyesinin yüksek olmasi, sularin balikcilik bölgelerine ayrilip dërneklerin sorumluluguna verilmesi vs.. diger etkenler diye düsünüyorum.

10. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    ben gavurum abicim belki melek yoktur :D :D :D :laughing: :laughing:

bu ürünü nerden bulursun bilmem ama kullanimi su sekilde sevgili Volkan.

mesela ne kullaniyorsun yem: teke
    bir kabin içine 5-6 damla bu üründen damlatip tekeleri iyice buluyorsun. suda dagilmaya basliyor bu ürün ve baligi en yogun oldugu noktaya dogru çekiyor. fosforlu birsey. mesela boru kurdu çok etkindir deriz niye? suda parlar :) fosforludur. buda suni bir nevi fosfor.

11. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    sagol Hüseyincim :) aramizdaki en ustasi diye gördügümüz arkadas sifir çekti hepimiz çok sasirdik :)

12. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    bu kadar ugrasa yatirima materyele kisir bence :) insallah bir dahaki sefere telafi ederiz :) mesajin için ben tesekkür edrim.

13. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    :D:D:D

Anladım Roy'cum teşekkür ederim. Sanırım buralarda bulmak imkansızdır onu. Ebaydan da tövbe ettim bi daha almam bişey.
    Bulunsa denemek test etmek isterdim, bence de işe yarayabilir. Hatta berrak su için sahteleri bile batırır çıkarırdık icabında. :D

14. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    ilk hedef bir yayin , ikinci hedef +100cm ücüncü hedef +150cm sezonu da +2metre ile bitirirsen kendimi basarili sayicam Can. fotograf konusu aklimda :)

15. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Roy dostum, bu guzel rapor icin tesekkurler. Hava kotu de olsa, cok ve iri balik olmasa da keyifli bir av gunu oldugu belli. :thumb:

Uzaktan pek secilmiyor ama siyah govdeli bir makina oldugu icin sormadan edemedim, Compact Gold 7000 mi o? :)

Uzun sapli kepcene de bayildim. :thumb:

Bir de su fosforlu balik cezbedici maddeyi sormak istiyorum. Bu madde organik icerikli mi yoksa kimyasal iceriyorsa dogaya zararli gerekcesiyle kullaniminda bir yasaklama/sinirlama var mi?

Nicesine dostum.. :)

16. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    valla sahtelerde denemek de aklimda aslinda :D silikonlari bi daldirir çikaririm ama suya 3-5 kez girip çikinca ilk girdigindeki etkiyi vermez diye düsünüyorum.

linkini atiyorum

http://www.pecheur.com/achat-additif-liquide-korda-goo-74880.html

tl ile 42lira falan yapiyor galiba.

17. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    sagol Ibrahim abim :)

evet abi makina Mitchel compact gold 7000 lc. ustam dün sabah ve aksam hafif bir yemleme yapmis yayin için. daha zamani degil ama bir deneyelim dedik. bir kamis yatirmistim öyle. vurus olmadi malesef.

kepçe sapi 4 metre cormoran. saglamligina lafim yokda az biraz agir sanki. kepçenin kamis tarafina strafor köpük takmak lazim daha az yorulmak için.

cezbedici tamamen doga dostu. kimyasal içermiyor diye biliyorum. carpe frendly. kullaniminda herhangi bir sinirlama ve yasak yok. olsa kullanmam zaten :D

18. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Anladim Royum, sagolasin.

Alkislarim :clap2: bu detayci titizligine. :thumb: :)

19. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Evet ama arada bir eve balık da getirmek gerekli, senin elin yakında bir Okyanus kıyısı yapar gibime geliyor :)

20. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Parası mühim değil de, bu yurt dışı alış verişleri ürküttü beni.
    Keşke bizim ülkede de olsaydı. :(

Surf makinem, p.tesi eğer engelleyemezsem geri gidiyor. İyice canım sıkıldı.
    Satıcı, alıcı adını nasıl yazmaz ya, deli olacam. banghead

Perşembe işyerime gelmiş makinayı göz göre göre kaçırdık. Nasıl moralim pert anlatamam şu an. cyrr P.tesi yetişebilirsek ülkeden çıkmadan faks falan atacam da, dikkate alınırsa duracak. :(

Nasıl da hızlı çıkıyor makinam ülkeden, anlatılmaz yaşanır. :(

O yüzden bana göre değil yurt dışı alışveriş.