Kova ile Mazmozun birleşimi ...(Yeni bir sistem)

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında kale124 tarafından paylaşıldı.

1. Amenthalas

Amenthalas Aytaç

Favori Kamış:
    Okuma Safina X 270 10-35GR
    Favori Makine:
    Shimano Zeric 2500F
    En İyi Avı:
    Ben Onu Çoktan Kaybettim,Diğerleri Avuntu...
    dostum dark side a doğru yol alıyorsun yapma etme... Süper Balıkçı 4 lüsünü karşında bulabilirsin Kızılcık Sopalı adam,serpme ağlı deli,Jiletli Baloncu(ben),ve Kurşunlu manyak olarak yanlış balıkçılık yöntemlerini kullananlara karşı açtığımız savaşta nice fertleri yok ettik ayağını denk al idk
    Takımımızın doğuşu için ; http://balikavi.net/forum/showthread.php?t=41358&page=5

2. kale124

kale124 dursun

bnm için sorun deil . dark side one ? Yanlış balıkcılık yöntemi falan yok ortada hatta en dogrusu budur diyebilirim .Oltana takılan yavru balıklar bazen iğnede ölüyo dimi . belkide o ölen balık sen yakalamasaydın daha cok yaşayıp trofe olacaktı ve milyonlarca yavvrusu olacaktı bide denizlerimizi göllerimizi zengin bir hale getirecekti. ama şimdi bakıosunki yok kurumus nie oltayla yavru balık tutupta öldürenler yüzüne niye azalmıs o bilinçsizce ag atanlar yüzüne troller yüzünee .
    Sepeti yemle at suya gelen yavru balıkları CANLI CANLI ortamına geri sal hatta salmadan önce yem bile verebilirsin. Havyarlı balık oltana geldiğinde ölüo bırakta sepete girsin sepetle bilinçli avcıılık yapanlar geri salsın. sizin açacagınız savaş blinçsizce avlananlara karşı olmalı ;)

3. Amenthalas

Amenthalas Aytaç

Favori Kamış:
    Okuma Safina X 270 10-35GR
    Favori Makine:
    Shimano Zeric 2500F
    En İyi Avı:
    Ben Onu Çoktan Kaybettim,Diğerleri Avuntu...
    elbette sana ne yapacağını söyleyemem bahsettiğim dark side olta balıkçılığından uzaklaşma anlamındaydı (karanlık taraf ) söylediğin şey mantıklı fakat emin ol olta ile tuttuğumuz yavru balıklar %99 sağlam biçimde geri salınabilinir istenirse ,ayriyetten sepete girebilecek en büyük balığın boyu sence nedir ? , ufacık ufacık sarpa ve isparoz türü balıklar, ufacık gamitler giricek zaten çok büyük balığın sepete girme ihtimali yok , burada bulunduğum koyda 2 kişi sepet atıyor ufacık ufacık balıkları yiyorlar birşey diyemiyoruz, söylemek istediğim trollerle ağlarla olta balıkçılığını kıyaslamak sadece gülünç sepeti al ve kullan ben de zamanında kullanmış biri olarak söylüyorum (bilinçsiz zamanlarımda) tatmin olmayacaksın ...
    ve şunuda ekleyeym sepeti sabah atıp akşam alsan dahi içinde ölü ve gözleri yenmiş bir balık görme ihtimalin çok yüksek balıklar sepet içinde cok cabuk ölüyorlar ve yengeçlere yem oluyorlar 3-5 saat içinde atıp çekmiş olki balıklar haberin olmadan içeride ölüp yenmiş olmasınlar sonra alla alla ekmekler yok 3 5 balık var ne iş demezsin ve bildiğim kadarı ile sepetle avcılık yasak durumda. yanlış biliyorda olabilirim

Son düzenleme: 21 Temmuz 2011
  4. kale124

kale124 dursun

Ben sepeti denizde kullancam ve avlancagım yer iskele istavrit-sardalya-kefal-mezgit- belki izmarit bunlar cıkıo iskelede zaten bunlarında büyüğü yok hepsi standart boy .. sepeti sabah 9da atarım 1 de yada 3te cekerim tabi arada sırada kontrol etmek şartıyla.. Benim bildiğim denizde yasak deil göller vb.'lerde yasak

5. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Sorun sepetin durumuysa;

Denizlerde amatör avcılık

MADDE 17 – (2) a) Denizlerde amatör avcılık parakete , pinter ve sepet gibi tuzaklar hariç olmak üzere; her türlü olta takımı, serpme, yemlik uzatma ağı ve sualtı tüfeği ile yapılabilir.

Kırmızı renkli ifade yasal olanı ifade eder, diğeri "yasak" olanı.:)

6. kale124

kale124 dursun

herkes bi yasak yazıp duruyo bu yasakların bi sitesi falan var mı yoksa kafadan mı yazıosunuz ? eger sorun yasaksa , sepetle avcılıktada yemleyip atıosun suya fark eden tek şey balık canlı girio o kadar yavrularıda geri salıosun .. bu sepetin yasak olması kadar saçma birşey yok diyorum . pinter yasak olabilir cünkü o baya bi geniş bildiğin ağla avcılık gibi birşey. ama sepetle alabilceğin boyutlar belli miktar belli . yapacagın şeyler belli hep olta hep olta hep olta ölede avcılıktan zevk alınmazki (kişiye göre değişir) amatör balıkcılıkta zevk aldıgın şeyleri yaparsın bende amatör olarak farklı çeşitte ama yasakları pek fazla çiğnemeden boyutlara uyarak zevk alabileceğim avcılıgımı yapacam . :)

7. Candy_Man

Candy_Man Necip TEPE

Canım benim sitede 2/2 no'lu tebliğ diye aratırsan bulabilirsin neyin nerede yazdiğini. Sen şimdi yap istediğini yaşın çok genç daha. Şimdi bi fikrin var ; onay yada övgü beklentisiyle yada geliştirebilcek birkaç fikir çıkar belki düşüncesiyle burada paylaşmışsın. İnsanlar burda seni Dikkate Alarak cevap-fikir-eleştiri lerini sana iletiyorsa bu tamamen sana yardım etme zihniyetiyle yapılan bi harekettir. Çıkıp da kafandan mı yazısyosun diyememelisin. Bol bereketli avlar.

8. frado

frado fırat

suyun altındaki basınçtan dolayı kuracağın düz€n€ğin ağız kısmındaki str€ç film kovanın için€ yapışacaktır.dikkatli bir ş€kild€ suyun iç€risin€ y€rl€ştirils€ dahi ç€k€rc€n aynı sorunla t€krar karşılaşacaksındır.
    bunun y€rin€ sana ö€nrim kovanın ağız kısmını €ğ€r mümküns€ t€l örgüd€n hazırlaman olacaktır ancak ist€diğin sonucu g€n€d€ alamayacağını düşünüyorum.
    yıllar önc€ kullandığım bir yönt€mi tavsiy€ €d€bilirim ancak çok z€vkli olmadığı v€ çok vahşic€ olacağı için tahminim s€nd€ vazg€c€ksindir uzun sür€li kullanmaktan.
    80 cm uzunluğunda 3 cm €nind€ 12 ad€t tahta ayarlayacaksın 4 ad€tt€ 1 m€tr€lık g€n€ aynı €nlikt€ tahta ayarlıyacaksın bir tahtaların h€r birisin€ parmak arayla d€likl€r açtırman lazım matkapla s€nd€ açabilirsin.€lind€ki malz€m€l€rl€ dikdörtg€n prizması yaptıktan sonra artan 4 ad€t tahtaylada güz€l bir kapak yapmalısın.d€likl€rin arasından misina yada t€l g€çir€r€k yaptığın dikdörtg€n przimasını bir tarafı boş kalacak ş€kild€ kaf€s€ ç€vir€c€ksin.son olarakda kapak olarak hazırladığın parçayı bos bıraktığın bölüm€ kapı m€nt€ş€si yardımıyla sabitl€y€c€ksin m€nt€ş€ say€sind€ açıp kapatabil€c€ğin bir kapağın olmuş olacak.kapağı iyic€ açıp tam ortasına misinayı bağlayaıp misinayı kaf€sin üstünd€ kalan misinalardan birisind€n sabitl€y€r€k kaf€sin uç üst kısmındaki tahtanın dışından uzucak ş€kild€ ayarlayacaksın.hazırladığın kaf€s€ y€ml€ri d€diğin gibi poş€t için€ koyup d€likl€r açtıktan sonra ipl€ sabitl€yip kaf€si suyun altına bırakırk€n kapağa bağladığın misinayıda kaf€sin ağzı açık olacak ş€kild€ aynı uzunlukta bırakmalısın.ist€diğin zaman kaf€sin kapağını tutan misinayı ç€k€r€k kaf€sin kapağını kapatıp ç€k€bilirsin. bir müdd€t sonra sıkılman g€r€k€n bir yönt€m şay€t balık tutmaya başladığın katliam yapmaya başaladığın ana dönüşüyor oltayla saatl€rc€ uğraşmak y€rin€ bu yönt€ml€ bir saatt€n az bir sür€d€ bir kaç günlük balık yakalayabiliyorsun rastg€l€

9. berk_

berk_ Berk

Favori Kamış:
    Okuma safina x 2.40 remixon galaxy 3.00 - captain king fisher 1.65
    Favori Makine:
    Okuma safina pro spa 25 Silverstar Tiger 5000
    Hocam mesajını üstteki gibi düzeltirsen daha okunaklı olacaktır

10. frado

frado fırat

:) dün gece klavyem bozulmuştu okunabilir diye düşündüm :D