Eşimle birlikte motosikletimizle çıktığımız yaz tatilimizde Köyceğizdeki Yayla köyüne çıkılıp oradan biraz daha tırmanılarak ulaşılan Gökçeova gölü tesislerinde bir gece konakladık ve akşamüstü bir olta kiralayıp akşam yemeği için biraz dere balığı tuttuk. (Eşimde 3 tane tuttu yani ) Sanırım bu hayatımızdaki 5. yada 6. balık tutuşumuz. Yavaş yavaş öğrenmeye çalışıyorum. Yem olarak mısır kullandım ve çok da işe yaradı doğrusu. Gölde sazan da vardı. Ama sazanlar turizm amaçlı göle bırakılmış ve her tutulan balık için yüklü ücretler ödeniyor. Göl ve çevresini işletme hakkı alınmış çünkü. Neyse işte resimler; Akşam beş kişi afiyetle götürdük balıkları
Yasal boylarını bilmiyorum ama tuttuğum balıklarda küçük gördüklerimi direk suya geri bıraktım. Yakınımda tutan gençleride bu konuda telkin ettim. Dere balığı için olması gereken en kısa boyu bilen varsa paylaşsın lütfen.
Bu balıklar inci kefaliyse boyları ideal en fazla bu kadar büyüyebiliyorlar. Memleketin elden gittiğinin resmidir
ara sıra izine mersine giderken kayınbabamlar adana pozantı da onlarda da bir kaç gün geçiriyorum. alman pınarı diye bir yer var burda ve sizin yakalamış olduğunuz dere balığı diyelim ki yöresel isimler farklılık kazanıyor. kasna da diyenler var neyse sadete geleyim. ben bunların yaklaşık 30 cm. olanlarını da yakaladım. dolayısıyla 30 cm ve üstleri de var bilginiz olsun.
Bu şekilde balık tutulduğunu tatil dönüşü levrek hakkında araştırma yaparken öğrendim. Yavru kefal takarak levrek avlanıyormuş. Ama yavru kefal nasıl yakalanır onu bulamadım bir türlü. Normal kefal yakalamadan tek farkı çapari yerine tek küçük bir iğneye ekmek sarmakmıdır acaba?
Tamam burada bazı bilgiler buldum sanırım yavru kefal ve levrek avı hakkında. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=21983 http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=11779&highlight=tencere+t%FCl
Niz o balıkları sudak avında oltaya takıyoruz yazık olmuş hamsi kadar balıkları tutmuşsunuz. Et yoktur zaten onlarda