Köyüm, canlar ve kasnalar

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında muhammer41 tarafından paylaşıldı.

1. muhammer41

muhammer41 Muhammer YILMAZ

Balık avı dosları sizlerle balıgın kıt günlerinde bu anılarımı paylaşmak istedim
    üç silahşörlerin sepetindekiler inci kefalidir daha fazla büyümezler kalın saglıcakla rasgele.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 23 Mart 2011
  2. bayalpay

bayalpay ALPAY

balıklar güzel afiyet olsun. Daha önemlisi aile bireylerinin hepsi balık avında bence engüzeli bu. mutlu bereketli avlar.

3. feridun_45

feridun_45 feridun dönmez

maşallah bütün ailenize balık avını bulaştırmışsınız.çok büyük keyif olmalı..mutluluk ve bereketli günler dilerim

4. simendifer

simendifer Sennur

Ailecek balık keyfi yaşamak çok güzel bir duygu gerçekten. Sizi de kutlarım, tüm ailenize bu güzel hobiyi aşılamışsınız. Canlar da çok tatlılarmış. Görünüşe göre iyi de balıkçılar. :) Birlikte daha nice güzel günleriniz ve keyifli avlarınız olur inşallah.

Yalnız o inci kefali dedikleriniz nerede yakalandı acaba? İnci kefali Van gölünde yaşayan endemik bir türdür, başka yerde yoktur. Bahsettiğiniz, adını bilmediğiniz ama inci kefali olarak adlandırdığınız başka bir balık olabilir mi? İnci balığıdır desek, o da 3 yerde bulunuyor (Manyas, Ulubat gölleri ve Seviş Barajı)

5. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    sazan, 13,1 kg.; gökkuşağı alası, 2 kg.
    Sanırım "inci kefali" derken sadece "üç silahşörlerin" livarındakileri (3. fotoğraf) kastetmiş. Ötekiler bana basbayağı tatlı su kefali gibi geldi.

6. simendifer

simendifer Sennur

Evet, ben de sadece miniklerin sepetindeki balıklar için söyledim. Orası Van Gölü değilse şayet, onlar da inci kefali değil demektir. Sadece o şekilde adlandırmışlardır. O nedenle bilgi almak istedim.

7. muhammer41

Alpay teşekkürler senin avlarında bereketli olsun rasgele.

Ferudun biliyorsun balık baştan kokar ama keyfini anlatamam dereyi kurutuvericekler mazalla şimdikilere bişey göstermeye gör rasgele.

Evet şennur kızım çok güzel bir duygu gerçekten onlarla balık yakalarken daha başka oluyor çok teşekkür ederim.
    balıklara gelince evet haklı olabilirsiniz izmit civarında biz dere sardalyası deriz
    fazlada büyümezler yerolarak araştırır da benide bilgilendirirsen sevinirim
    soganlı çayı olarak ismet paşa civarı sevgiyle kal rasgele.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 23 Mart 2011
  8. muhammer41

dogrudur muharem kardeş öteki resimler( kasna çaylama ve dere kefalidir)rasgele.

9. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    Teşekkürler cevap için ağabey. Bu arada tabiat da "canlar" da güzelmiş. Hoşça kalın!

10. simendifer

simendifer Sennur

Cevap için teşekkür ederim. Soğanlı Çayı'nda hangi türler var tamamını bilmiyorum ama hem türler, hem de avlaklar bazında netten bir araştırma yaparım elbette. ;):)

11. muhammer41

Bu arada resimleri araştırırken denizmi olsun tatlı sumu derken konuyu nerden
    açtıgımı unutmuşum acemilik işte kusura bakmayın herkese rasgele.

12. exselance01

exselance01 mesut adanalı

çok güzel av olmuş ellerinize sağlık ama benim merakım bu güzel balıkları neyle avladığınız bundan bizim buralarda da çok biz hamurla felan avlarız :) bilgi verirseniz sevinirim:))

13. muhammer41

Mesut kardeşim aynı balıklardanmı bilemem kasnaları soruyorsan kelebek diyede söylenir albastar 2no.meps bununla beyagı randıman aldım yanlız gün
    dogduktan sonra ve batmasına yakın saatlerde sardalyeyi 11no.sinek ignesi ve
    14no.misine 1gr.mantar taşıyacagı kadar kurşun gayet hassas rasgele.

14. alcedo

alcedo ümit

Favori Kamış:
    Abu Garcia 2.40 7-28 gr
    Favori Makine:
    Abu Garcia Cardinale 3
    En İyi Avı:
    5,5 Kg aynalı sazan, 2,250 Levrek
    Sennur Hanım inci balığının olduğu barajın tam ismi Sevişler brajıdır. Memleketim Soma'nın barajıdır :) bu balığın tadı da çok güzeldir :)

15. okyar5

okyar5 okyar kahraman

Favori Kamış:
    D.A.M ve Remixon kamış
    En İyi Avı:
    120 cm yayın ve 45 cm dağ alabalığı
    tebrikler çok keyifli bir gün geçirmişsiniz...

16. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    abi maşallah yeni ekip oluşturmuşsun:) dört koldan merayı tarıyacaksınız anlaşılan:)
    minikler ile neşeli bir gün geçtiği belli oluyor vallah:) her avınız böyle neşeli geçsin sayın abim:)

17. m-a-v-i

m-a-v-i Yasin

Muhammer abi tebrikler harika bir gün geçirmişsiniz canlarla, insanı imrendiriyorsunuz. Nice güzel günleri birlikte geçirmeniz dileklerimle, selamlar.

Not: Muhammer abi de destek verirse, ben bu araştırmanın saha kısmında gönüllü araştırma görevlisi olarak yer almak istiyorum. :) :)

18. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    Canlı çekirgeyi hiç affetmez, ama kendini balığa göstermeyeceksin, iyi gizleneceksin. Solucan ve taş böceğine (alabalığın sevdiği böceklere) de gelir. Ama benim favorim aşağıdaki linkteki üç numaralı döner kaşık. Aynı rengini bulursan, her iki at çekinden birinde balık alırsın (Balık bolsa tabii):
    Link: http://www.avmarketi.com/asp/product/4347/SPK-kasiklar-doner-SPK4-12
    Yalnız ben internetten ısmarladım, üç numaralı kaşığı farklı gönderdiler. Aynısını bulmanız lazım.
    Bol şans!

19. muhammer41

Yasin kardeşim desdek derken ben izmitte ikamet ediyorum yazları tatil zamanı
    iki veya üç ay gibi oralara giderim
    temmuz ağustos gibi konuyu biraz açarda ozamanmı demek istiyorsun yoksa net adresmi vereyim anlayamadım selamlar.

20. muhammer41

teşekkürler okyar kardeşim senin avlarında keyifli olur inşallah rasgele.