Sevgili dostlar Bildiğiniz üzere yaklaşık üç haftadır rapor yazamıyorum. İş yoğunluğundan dolayı zaten çabuk sıkılan ruhumu biraz olsun rahatlatmak için çoluk çocuğuda alıp memleketime giderek kraliçe hasretime son vermeye çalıştım. Ancak limit altı birkaç prensesten başkasını kandıramadım. Bu kadar ufak balıkların 2 numara meppsime yapışmaları da ilginçti tabii. Ancak suya iade ederek randevuyu ileri bir tarihe aldım. Memleketimden döner dönmez de yakın bölgelerden istihbarat topladım. Yaklaşık 2 yıldır gitmediğim bir dereden iyi haberler aldım sağlam trofeler olduğunu duydum ve bugün gitmeye karar verdim. Ancak yakın bölgedeki en zor parkur bu deredeydi yaklaşık 30 kadar şelaleyi tırmanmak gerekiyordu yani tehlikeliydi. Akşamdan hazırlıklarımı yapıp uzun süredir beni de götür diyen bir öğretmen arkadaşımı da alarak sabah 4:30 da yola çıktık 5:30 gibi derenin kenarındaydık. Ona da bir at-çek kamışı hazırlayıp girdik dereye İlk vuran 4 tane limit üstü balık kıyılayamadan meppsi kusmuştu. Moraller bozulmuştu ama pes etmek yoktu. ilk bir km lik kısımdaki 5-6 şelaleden sonra öğretmen arkadaşım pes etmişti. Ama bu arada bir tane kraliçe yakalamış bir tane de kaçırmıştı. Arkadaşımı arabanın yakınında bıraktıktan sonra ben zorlu parkura devam ettim. Alabalık yakalarken en sevdiğim şeylerden birisi de şelale tırmanmaktır, Ancak bugün o kadar fazla tırmandım ki tam anlamıyle doydum hatta sonuna doğru bıkkınlık bile geldi. Çünkü derenin her iki tarafı kayalık olduğundan bazı şelalelerin içinden her şeyimle ıslanarak çıkmak zorunda kaldım. Kraliçelere gelince onlar bugün bir başka nazlılardı. Sanırım yem çokluğundan bazıları meppsi sadece takiple yetindiler. Birkaç değişik mepps denememe rağmen sonuç değişmedi. Parkur sonuna doğru üç tane trofe kaçırdım hele birisi meppsi yuttuktan sonra deliye döndü sudan sıçrayıp o kadar fazla takla attı ki kaçmaması mucize olurdu. Sonun da meppsten kendini kurtardı ama gösteriş yapar gibi bir tane de fazladan takla attı. Neticede yine limitlerimizi dolduramadan dereden ayrılmak zorunda kaldık. İşte size önce memleketimdeki daha sonra da ve bugünkü avımdaki manzaralar Kullanılan malzemeler: Kamış:ron thomson 1.80 2-20 gr Makine: daiwa sweepfire 1000x Misina:0:18 Kaşık: mepps aglia tw 1 numara, alba gümüş üzeri mavi benek 1 numara
Birol abi, Muhteşem görsellerle sabah sabah içim açıldı. Akarsu avcılığı başka bir dünya sanki. Her daim bereketli avlar dilerim. Rast gele..
Birol abi çektiğin foto avlandığın mekan insanın dertlerini bir nebzede olsa unutturuyor Fatih kardeşime canıgönülden katılıyorum . raporlarından bizleri mahrum bırakma abim . herşey gönlünce olsun Rastgele
Daha güzelleri rastgelsin. Bu arada fotoğraflar çok güzel.Özellikle mor renkli hayıt çalısı ve papatya çok güzel çıkmış insanı alıp götürüyor.
Çok teşekkür ederim Fatih kardeşim Daha güzel avlara sizin imza atmanız dileğiyle oltanız boş kalmasın...
Çok teşekkürler Kamuran kardeşim eskiden daha çok doğa fotoğrafı çekerdim ama cep telefonuyla bu kadar oluyor...