Evet sevgili dostlar yaklaşık 7 aylık bir ayrılıktan sonra alabalık sezonunun açılmasıyla kış sezonunda elime aldığım tüfeğimi yerine asıp oltalarımı arabama koydum. Artık ilk hedefim kraliçelerle bir buluşma ayarlamaktı. Fakat gerek iş yoğunluğu gerekse havaların müsaade etmemesi nedeniyle ancak Pazar günü derenin kenarına inebildim. Dere epeyce bulanıktı, sanki yağmur beni bekliyormuş gibi daha üzerimi değiştirirken yağmaya başladı. Hiç vazgeçmeye niyetim yoktu üzerimi sıkıca giyinip tulumumu da giyerek başladım at-çek yapmaya. Yaklaşık üç saatlik bir uğraş hiç sonuç vermemişti bir tane bile vuruş alamamıştım. Bırakın kraliçeleri görmeyi varlığını bile hissedememiştim aslında biliyordum oralarda saklanıyorlardı ama kendilerini bana göstermeye niyetleri yoktu. İçimi ısıtacak kraliçeler olmayınca vücudum soğuk ve yağmuru fazlasıyla hissetmeye başlamıştı. Dereden çıkmaya karar verdim ve sol tarafımdaki yamaçta bir hareketlenme gördüm . Harika bir erkek karaca beni seyrediyordu ben şaşkınlıktan ne olduğumu anlayamadım fotoğrafını bile çekemedim . Karaca bana bakıp bir iki kere zıpladı ve az ilerde durup bana tekrar baktı ve şaşkın bakışlarım arasında gözden kayboldu. 27 senedir alabalık derelerinde karşılaştığım en güzel hayvandı ve en güzel görüntülerden biriydi. Belki derelerin kraliçelerini görememiştim ,ama dağların en yakışıklısı bana kendini göstermişti. Neyse sözü daha fazla uzatmadan ilk olarak kış avlarımdan birkaç kare daha sonra da bu avdaki görüntülerle sizi baş başa bırakayım. Kalın sağlıcakla kraliçe avlarında buluşmak dileğiyle .
Çok teşekkürler Volkan kardeşim En yakın zamanda yeni bir buluşma ayarlayacağım. Ama krallık düşünmüyorum, belki hizmetkar olurum.
Bizleri bu güzel görüntülerle buluşturduğun için teşekkürler. Dilerim kraliçelerle en yakın zamanda karşılaşırsın.
Manzara her zamanki gibi harika. Kraliçelere gelince, bence, söylediğiniz şartlarda (yağmur, bulanık su, erken bahar) olmaması çok normal. Nice kraliçeli avlara...
ayn ı durumbenimde başıma geldi sevgili Birol,sadece bir tane ufaklığı kandırabildik ihtimamla geri saldık.
Çok teşekkürler Muharrem ağabey Evet şartlar bu avı olumsuz etkiledi, Ama sezonun başı daha (hatta bana göre başı bile olmadı) Olsun kraliçe göremesemde yakışıklı yetti bana.
Teşekkürler Vedat ağabey Maşallah sen de sezonu açmışsın Bende size bol balıklı avlar dilerim, siz zaten alıkoymuyorsunuz doğaya geri salıyorsunuz. Ben 3 tane çocuğuma birer tane alıkoyuyorum.