Küçük bir aynalı raporu :) 15 Haziran 2009

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında eozsoyeri tarafından paylaşıldı.

1. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Av tarihi : 14-15/06/2009

Hedef av : Aynalı Sazan

Avlak :
    İstanbul

Yakalanan balıklar: 20-25 tane limit altı aynalı sazan ,sayısız limit altı Gördek balığı
    2 tane limit dahilinde Gördek balığı

Kulanılan takımlar : 6 m.lik düz göl kamışları,dip oltası için çeşitli kamışlar

Kullanılan yemler:
    Ekmek içi,salam,civciv yeminden yapılmış hamur,kuzu yemi ve mısır
    küspesi

Pazar günü öğleden sonra babamla beraber yola çıktık,45 dk sonra göl kıyısındaydık,kamp ,çadır,ateş derken o akşam pek avlanamadık.Sabah erkenden kalkıp gölde atlayan balıkların şahane görüntülerini izleyerek düz göl kamışlarımıza yaptığımız mantarlı oltalarımızla sazların önünde avlanmaya başladık,gölün dibi biraz otluk olduğu için dip oltaları hiç iş yapmadı.

Çok sayıda etraftakilerin ya gölde böyle bir balık olmadığını iddia edip şaşırdığı ,ya da kızılkanat olduğunu iddia ettiği bir balıktan yakaladık.Balığın adı tebeşir balığı imiş.Gelenler hep 10-15 cm arasıydı.

Tam saymadım ama 20-25 adet de limit altı güzel aynalılarımız vardı :) Kamışlarımız ince uçlu ve dolayısıyla hassas olduğu için 20 cm lik bir aynalı bile insanı heyecanlandırıyor.Balık sabahtan akşama doğru hiç durmadan vurdu ,15-20 dakikalık kesintilerde hemen bayat ekmek,civciv yemi,kuzu yemini suyla karıştırarak yaptığım yemle bir avuç oltamı attığım yeri yemledim.

Keşke daha büyük balıklar yakalayabilseydik :( ama elden ne gelir…Göldeki ağcı baskısına rağmen iri balık çok fazla boy boy aynalı sazanlar sazların önünde mükemmel atlıyorlar ama oltalarımıza bir tanesi bile uğramadı,hala havyarlılar belkide.Bu balıklar için ileride daha iyi planlarım var :)

Fotoğraf makinemin pili bittiğinden telefonla çekmek zorunda kaldım,pek kaliteli çıkmadı,çok fazla da fotoğraf çekemedim.

Yakaladığımız limitaltı balıkların tamamı zedelenmeden suya geri iade edilmiştir.

Son düzenleme: 9 Haziran 2010
  2. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Hassasiyetiniz için tebrik ederim.Bu av verimli geçmesede daha sonrakilere inşallah.Fakat limit altıda olsa oltada o hareketi hissetmek bile yeterince amatör ruhu tatmin ediyor sanırım.

3. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    Erdem tebrikler kardeşim limit altıda olsa o balığı oltanın ucunda hissedebilmek ve daha irilerininde orlarda olduğunu hissedebilmek insana hayattaki herşeyi unutturyor inşallah daha irilerinide oltanda görmek kısmet olur:) :)
    bu arada o ufak balık tebeşir balığıdır bol bulunan mükemmel bir turna yemidir;) ;)

4. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Gerçekten de öyle abilerim,o mantarın süzülüşünü görmek,balığın sudaki direncini hissetmek insana yetiyor..

Aytekin abi bu balığın bilimsel adı yok mu :) ,yakaladığım en büyüğü 25 cm falan geliyor, ara ara bulamadım sonunda tatlısu kefali yavrusu diye düşündüm.

Son düzenleme: 17 Haziran 2009
  5. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    bende 25cm'den büyüğünü hiç göremedim :)
    bilimsel ismini yakup hocaya sormak lazım;) :) :)

6. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Yakup Hocamın yorumunu bekliyorum :)

7. RainboW

RainboW Sertan

Avınız ve hassasiyetiniz için tebrikler. 2. fotoğraftaki balığı ben gördek balığı diye biliyorum. Yanlış biliyorsam da doğrusunu elbet burada öğrenirim :)

8. nejat vardar

nejat vardar nejat vardar

Keşke daha büyük balıklar yakalayabilseydik ama elden ne gelir…Göldeki ağcı baskısına rağmen iri balık çok fazla boy boy aynalı sazanlar sazların önünde mükemmel atlıyorlar ama oltalarımıza bir tanesi bile uğramadı,hala havyarlılar belkide.Bu balıklar için ileride daha iyi planlarım var

Küçük bir aynalı raporuna küçük bir katkıda bulunmak isterim. Dün akşam iş çıkışı hanımı atlatıp yakın bir köyde arkadaşları ziyarete gittim. Tabii ki aklım oradaki gölde olduğu için onları da kandırıp götürdüm. 2 saat kadar mısır ve küspeleri kırarak yaptığım hamurla olta attık. Aynı sizin de tarif etttiğiniz gibi balıklar oltaların arasında oynadı zıpladı ama bir tanesi bile yeme bakmadı. Yine dediğiniz gibi havyarı dökmediklerini düşünerek Riva kenarına indik. Hafif yolu keyiflenirken yine dayanamayıp iki olta attım sazlıkların önüne. Bir tane 2,5 kg, bir tane de 2 kg'a yakın iki sazan yakaladım. Heyhat fotoğraf makinamı kızımın aldığını unutmuşum. Arkadaşlar iki balığı da kediler gibi homurdanarak hemen kendi arabalarına attılar. '' Arkadaşlar yapmayın!En azından havyarlı mı? Ona bakalım'' dediysem de aldırmadılar. ''Biz sana sonra söyleriz'' dediler. Bugün aradıklarında havyar çıkmadığını öğrendim. Ancak göl ve derenin yapısı çok farklı olduğu için balığın davranışı da farklı. Böylece ben de fotoğrafsız bir küçük rapor sunmuş gibi oldum sanırım

9. cemal doğan

cemal doğan cemal doğan

Erdem hepsi iyide limit dahilinde olan kefaller nerede? neden çekmedin resmini*?

10. kaşıkçı

kaşıkçı FARUK

Favori Kamış:
    Hafif olsun kolum ağrıyor sonra. Reklama gerek yok.
    Favori Makine:
    O da hafif olsun. Çok dandik olmasın.
    En İyi Avı:
    Dardanel ton 3'lü paket
    Hassasiyetiniz için teşekkürler. İnşallah rekorluk olanlarını tutarsınız.

11. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Bu küçük rapor için de teşekkür ederiz Nejat abi ,söylediğin gibi akarsular çok daha farklı oluyor,balık buralarda çok daha hareketli dolayısıyla metabolizması da hızlı olduğu için erken döküyor olabilir havyarını.

Sertan abi,haklısın Gördek balığı tam olarak bu balığa uyuyor, Latince adı da "Rutilus rubilio".

12. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Tüm tebrikler için teşekkür ederim, Cemal abi kefal demeyelim yukarıda da düzelttim Gördek diyelim :) limit de yalan oldu ama neyse,bu balıklarda pek farklı değil 25 cm.lerdi zaten abi gerek görmedim.

13. cemal doğan

cemal doğan cemal doğan

O zaman bizde tebrik edelim.
    Baba evlat çıkılan bu güzel avı ve dileyelimki; sende çocuğunla çıkasın en güzel avlara

14. ÇERİ

ÇERİ Murat YENİÇERİ

En İyi Avı:
    95 CM TURNA (6 KG)
    Güzel bir gün olmuş Erdem,enazından o heyecanı tatmışsın.sonraki avların istediğin gibi olur inşallah.rastgele...

15. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    paylaşımın ve davranışın için teşekkürler erdem inşallah onlar büyüyr de sana trofe olarak geri dönerler..:)

16. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Erdem tebrikler, harika güzel balıklar bunlar. İnan bana sazanın şu renklerini gördükçe bu balık daha çok hoşuma gidiyor, bizim burada da sezon açılsın inşallah eskisi kadar küs durmayacağım bu balıklara..

Duyarlılığın içinse teşekkürler..

17. crazybluee

crazybluee ibrahim

Favori Kamış:
    Shakespeare
    En İyi Avı:
    12kg sazan
    erdem senı canı gonulden tebrık edıyorum kardesım Hassasiyetiniz için ayrıca teşekkürler

18. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Hepinize çok teşekkür ederim abilerim.

19. burman

burman BURAK YILDIRIM

Favori Kamış:
    Cormoran Bullfighter 10-30gr &Yozuri crystal minow C5.Quantum 3-8gr extralite
    En İyi Avı:
    En iyi avım ,en iyi avımdan daha büyük olacak.
    Erdemcim eline sağlık güzel iki gün geçirmişsin. Çok şanslısınki baban kamp yapıcak kadar balık tutmayı sevıyor ve sana eşlik ediyor.Bu büyük şans.İnşallah daha iyilerinide avlarsın.

20. EMRE FISHING

EMRE FISHING Emre Üsel

Favori Kamış:
    MICHELL Privilege
    Favori Makine:
    MITCHELL Armada Pro 6500
    En İyi Avı:
    BERNA'm
    Sağlık olsun, onlar büyüyecek ve zevkin doruğunu yaşatacak vuruşlar yapacaklardır muhakkak. Avınız daim olsun.