Sene 1977 benden 4 yas kücük Biraderle Türkiyede, Izmirde izindeyiz. Eylül ayinin ortalari olmasi gerekiyor. Ikimizde tam Balik delisi. Balik dedinmi Akarsular duruyor. Bir gün sabahtan Kamislari, Oltalari, Mayolari ve Nevaleyi alip atladik benim Arabaya, dogru Konaga. Konaktan Yemlerimizi alip, Sahil boyu gezip, uygun bir yerde hem Balik avliyacagiz, hemde Denize girecegiz. Düsüncede Urlaya kadar yolu var, nasilsa ikimizde aylakta Delikanliyiz. Neyse yola ciktik. Daha Kilizmana yeni varmistik ki benim Birader "Abi, Abi, Üüüfff ya suraya bak" dedi. Oha o da ne ? 6-7 tane 18-20 yaslarinda genc Bayan Denize giriyor. Tamam Abicigim dedim, burasi resmen büyük Balik kokuyor Bizde hemen Arabayi kenara cektigimiz gibi, Bayanlardan epey uzakta (tahminen 4-5 m ) Tezgahi kurduk. Önce tabii Denize girme, yüzme ve Av Sahasini gözetleme gibi önemli Prosedürlerden sonra Oltalari cikardik ve avlanmaya basladik. Bütün Gün 3-5 Isparozdan baska bir sey yakalayamadik. Herhalde konsentrasyon zayifligi vardi Aksam karanligi basladiginda, bizde konsentrasyon zayifligina sebebiyet verenler, esyalarini toplayip gittiler Bizde Oltalarimizla ilgilenmeye basladik. Bir ara Birader benim Takim Cantasindan, Mantarin üstüne sarilmis, üzerinde Kasap Kancasi büyüklügünde bir Kanca bulunan Oltaya bir Isparoz takip, 5- 6m ileriye atti. Kendiside Kuma uzandi yatti. Bir müddet sonra, bende biraz dalmisim galiba, bir Feryat, bir Bagrisla firla- dim. Benim Birader sol Ayagini tutmus, garip hareketlerle hopluyor. Ilk ak- limdan gecen, eyvah Cocugu Akrep soktu oldu. Hemen yanina kostum. Bir de ne göreyim? Ayagindan bir Misina, gitar Teli gibi gerilmis, Denize ceki- liyor. Baktim durum Vahim, Cocugun ilk yardima ihtiyaci var. Hemen Misinayi kaptigim gibi, önce Baligi yorup cikardim ondan sonra Biraderin Ya- rasina baktim Bizim Vatandas, Kuzu Kancali Oltayi attiktan sonra, Misinayi sol Ayaginin kücük Parmagina baglamis. Bir de Balik vurunca anlayayim diye, Misinayi sol Kulagina ilmik Dügümüyle baglamis Misinada Eti Kemige kadar kesmis. Balikta görülmege degerdi yani! 4,5 kg üstünde Baba bir Levrek Semti- mizde Kasapta tarttirmistik. Rasgele
ehemm..kem-küm..burada ince işler dönüyor galiba Mürsel abimiz,sevgili biladeri ve sayın levrek....lütfen denize giren masum insanları rahat bırakınız Bırakmazsanız sonucu ortada işte
Ne olacak Sonradan tanistik Üc tanesi Hannover/Minden Sehrinden geliyordu. Onlarda izindeymis Izin dönüsü olan benim Arabaya ve Cüzdana oldu Köln-Hannover-Köln 600 km Her hafta sonu git-gel, hem Arabanin hemde Paralarin basini yedik Rasgele
abi süperya..... misinayı ayağa bağlamak haaaa...vay be... bizde oltanın biri açıkta kalmıştı ne sopa ne zil vardı...yere bırakmıştık gideceğimiz zaman bir çektik ucunda sazan yarım kilo vardı...