Erhan, yazın mutlaka haberleşip görüşelim. Babakale'den atlar gelirim Çanakkale'ye. Herkese Rastgele.
Özelden de yazdım ama buradan da birkez daha belirteyim abi tekrar ve tekrar teşekkür ederim. Çok saolasın gerçekten. Burada milyarlık makine kamış tavsiye edip, böyle konularda sessiz kalanlardan değilmişsin Tekrar ve tekrar teşekkür ederim.
Erhan kardeşim bu duyarlı davranışın için teşekkürler ben sahte değil de kendi yaptıpım kaşıklardan gönderebilirim lüfer ve palamut için ben bu sene çok bereketli sezon geçirdim kendi imalatım kaşıklarla ben özellikle sana göndermek isterim eğer istersen, zaten olay amacına ulaşmış bu güzel davranışın için
Aman hocam alıştırmayın derim. hani ona karşı bir kıskançlığım felan yok. tamamiyle temiz ve iyi niyetli bir şekilde söylüyorum bunu. Çünkü aynı sorundan bende muzdarbim. Ne varki bu işe başlarken bir masraf yapıyorsun, ertesi gün başka bir masraf yapıyorsun. bunuda kendisine söylemelisiniz. Geçen sene balığa başladığımda elimde bir dükkan malzeme vardı hiç birini beğenmeyip emanet makine ve rat la atçeke başladım. başlamaz olaydım. Babamın dediği doğru çıktı. öyle masraflı bir işmişki; iğnesiydi, mesinasıydı, bakımıydı, rapalasıyde derken ufak ufak neler götürmüş cüzdanımdan. zaten param yok, yok derken nerelerden para çıkarmışımda bu işe yatırmışım. para gittikçe gidiyor balık sevdasına O yüzden, arkadaşa eş değil öncelikle iş lazım. yani önce ekonomik durumunu düzeltmemiz lazım, bu işin en güzel tarafı bu, o zaman gider gururla kendi istediği malzemeyi (hemde istediği en iyisini en pahalısını) kendi alır. bu işin doğrusu budur. Yinede Allah yardımcısı olsun, sizlerde gerçekten çok değerlisiniz yalnız bırakmıyorsunuz. en azından balık vermektense balık tutmayı öğreniyor, ama yukarıdaki söylediğim gibi, öncelikle kazanmasını öğrenmeli, bunun yanında tabiikide maddi desteklerinizi esirgemeyin Allah muvaffak etsin.
bende ilgili bir çocukla karşılaşmıştım çobanlık yapıyordu hiç düşünmeden ilk aldığım kamış ve makinayı verdim çocuğa öyle çok maddi değerli bir şey değildi ama çocuk için değerliydi .benim için de değerliydi ilk makinam ve kamışımdı .çok şükür yenisini alcak gücüm var.yedek olarak yanımda getirip götürdüğüm emektar bir makinaydı. çok malzeme dağıtmışlığım vardır .genelde çevremdekilere özellikle çocuklara doğum günü vs de olta hediye etmişimdir. çocuğun avlanma niyeti varsa parasıda yoksa balıkçıdan alacağı malzeme kesinlikle TIRIVIRIDIR. basit bir olta takımı hediye ederek diğer nsanlara doğru yolu göstermiş oluruz.çocuk tırıvırıya vereceği parayla gider sahte alır misina alır vs. olta ve düzenekleri ülkemiz için pahalı dır .herkesin alım gücü yok malesef.ben isteyen her çocuğa hediye ederim . siz bir verirseniz allah size fazlasıyla geri verir onu.isterseniz bu sadaka zekat olarakta görebilirsiniz.herşeyden önce çocuk sevindirmek çok büyük sevaptır. isterseniz toplumsal dayanışma vs de diyebilirsiniz. isterseniz insanlık deyin. sonuçta maddi imkanınız varsa kullanın .ayda 200 tl sigara veriyorken .200 tl birilerine gitmesi az bile.