Kumburgazdan lüfer raporu

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında onder1905 tarafından paylaşıldı.

1. lüfermurat

lüfermurat murat

Favori Kamış:
    uzun olta
    En İyi Avı:
    lüfer-palamut
    exif programını kullanmayı herkes biliyo bi ben mi bilmiyorum:) 2012 de zaten 8 sayısını isteyecez dimi:) bu sene 4 seneye 5 sonraki sene 6... siz olayın mantığını anlamadınız sanırım. seneye sayı bile isteyeceğim meçhul. seneye balığı yüzgeçlerinden tutarak bi resim çekelim derim. sonraki sene balıkları X şeklinde koyarak resim çekelim derim. yaratıcılıkda sınır yoktur.

programa gelince dediğim gibi ben bilmiyorum. hem benim için hemde arkadaşlar için kullanmayı öğretseniz çok teşekkür ederim

2. fish founder

fish founder Özgür

onca malzemeyi yüklen avlağa taşı 'kıyıdan avlanılıyor ise' zaten kısır olan balığı aramaya başla.balığı kıyıya al,gecenin o karanlığında fotoğraf makinasını bul,yem ve balık kokan ellerinle kılıfından çıkart gece karanlığında balığın resmini hayalet casper gibi çek.balık resimde yamru yumru çıksın,aynı kokan ellerinle o makinayı geri koy,balığı iğneden çıkart kumların içinde ve veya kayalıklara düşmemesi için uğraş.....
    bu liste bu şekilde uzayıp gidiyor,dolayısı ile avlanırken bir taraftanda foto çekmek çok meşekatli bir iş,
    stüdyoda poz verdirir gibi olmuyor,ayrıca çekilen bu resimleri insanlar kendi arşivlerine eklemek hatıra olması amacı ile alıyorlar.
    bizlerle paylaşılan resimlerin çoğu insanların kendi hatıraları için çektikleri pozlar.
    ayrıca kimse kimseye fotoğrafla birşey kanıtlamak derdinde değil,hele ki üstad pozisyonundaki arkadaşlarımız hiç değil,
    şu unutulmamalıdır ki,özellikle üstad pozisyonundaki arkadaşlarımızın bir çoğu trofelik av resim ve veya raporlarını yayınlamıyorlar bile,
    rastgele

3. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Yok ben sizi anladım da ben tam olarak derdimi ifade edemedim.

Yani bu tür tarih, ne zaman avlanmış, ya 10 sene sonra avlandıysa gibi sorgulamalara gerek olduğunu düşünmüyorum, alt tarafı bir balık, define çıkarmadık ki bunu insanlara ispatlamaya çalışalım. Aramızda bu konuda ihtisas yapmış ustalar var, bu tür hurafelere başta onlar zaten karşı çıkacaktır, çünkü her sabah denizdeler neredeyse.

Exif için programdan daha basit bir yol anlatayım. tıklayın: http://regex.info/exif.cgi

Exifine bakacağınız fotoğrafı bilgisayarınıza indirin ve yukarda yazdığım siteye yükleyin, bekleyin. Size fotoğrafla ilgili tüm detayları verir. Detay yoksa fotoğraf bir program tarafından rötuşlanmıştır. Dijitl fotoğraf makinesinden veya telefondan çıkan her fotoğrafın exifi vardır, analog fotolarda detay çıkmaz.

4. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Caner neden takıldın bu kadar boşver kim ne yayınlarsa yayınlasın. hala bak lüferleri göremedik. hatta şu arşivden bir iki parça eklesemmi şuraya çakılırmı acaba? ama tekne karada patlar resmen. ve zamanlar artık o kadar belirgin ve bariz ki. tutan adam bana şu anda sarayburnunda tuttum mu diyecek. asla deriz. kısaca resim video falan olayın hikaye kısmı aynen dediğin gibi. buraya asılmayan asıldığı dakika kıyametler koparak o kadar resimelr varki elimizde.

onun için bak benim avatara biraz rahatla... bizim resimler nedense hep koyu çıkıyor. nedeni ise ya davlumbaz altınadasın yada zamanın olmamıştır resimlemeye arkadaşlar baksın diyip dönüşte çekiyorsun resmi birde bakmışsın saat 21.00 olmuş. onun için tarkanla konuştuk teknenın ustune bir kamera ve devamlı kayıt. ordanda capture ederiz. gerekenleride yapıştırırız.

5. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Kamera işini bir kere yapmıştık
    ortaya bu görüntüler çıkmıştı

(Kıçüstü müdavimimiz ve değerli Dostum Boğaç'ın engin hoşgörüsüne sığınarak ekliyorum )[​IMG]

Neyse biz kendi işimize bakalım .

Önder selamlar., Mera'da yeni bir haber varmıdır?
    Karşılaştığın başka balık varmıdır?İstavrit, vs.
    Zargana durumu nedir?

Son düzenleme: 21 Ağustos 2009
  6. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    vay be ne günlermiş. ne videoymuş bu ya. paramparça abi adam kendini telef etmiş yırtılmadık bi yer kalmamış yağmurlukta. abi usta abicim baksana ayakta da çizmeler offf diyorum

7. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Motor kapağının üstündekilerde senin ayaklar, çorapla lüfer tutulur.

Önemli Not :Sanırım Konu sahibi Önder arkadaşımızın konusunu çok kirlettik.
    Mod arkadaşlarımız "Konular Harici" yapabilirlerse çok sevinirim.
    Kendilerine buradan selamlar&saygılar.:)

.

Son düzenleme: 21 Ağustos 2009