Kumluk bölgeler için bir düşünce

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında Escadril tarafından paylaşıldı.

1. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    İfade edilmemiş ama kamış yere paralel olmalı. Bunu not düşeyim zira tüm anlatımı buna bağlı olarak yordadım.

Parmak hesabı pratik sonuç açısından müthiş. Öyle ince hesap, teknik alet edavata da ihtiyaç bıraktırmayacak kadar kolay.

Diğer husus; sinüs/cosinüs/hipotenüs ilişkisi de yaklaşık bir değer verir.
    Yalnız her iki yöntem de doğrusal mesafeyi izah için yaklaşık değerler sunuyor. Oysa dairevi/parabol mesafe/uzunluklar için dediğin gibi integral hesaplara başvurmak lazım.

Makinadan sağılan misina miktarı bir anlam ifade etmiyor. Belli bir açıyla fırlatılan kurşun makinadan 100 mt. misina sağdığı halde düştüğü nokta yatay ölçümde 20 metre ötesi olabilir. Yüz metre sağım hiç bir zaman 100 mt. mesafeyi göremez.Doğrusal/yatay erim mesafesini bulmak/hesaplamak bile kendi başına dert iken bir de dairevi mesafeden hareketle gerçek mesafe bilgisine ulaşmak baya bi hesap kitap gerektirecekir.:)

2. İSAK

İSAK İsak Rozanes

Sistem calisir hale geldikten sonra atis testini kumsala paralel yaparsaniz (mekan musaitse) kursunun dustugu gercek mesafeyi tam dogrulukla olcebilirsiniz.
    Sinus cosinuslerlede siyirmamis oluruz böylece :)

Fikir ve girisim icin tebrik ederim. Güzel calisirsa kimbilir ileride belki bir kazanc kapisi da olabilir...

3. Escadril

Escadril cem

En İyi Avı:
    Akya 3.270 gr
    deneme sonuclarım :(

Öncelikle olarak istediğimi alamadım.Atarken havada ip misinalar birbirine dolandıgı için ne yaptıysam acamadım.Fakat mesafe olarak iplerin içiçe dolanmasından dolayı ortalama rakam söyleyebilir 150 m gectiği kesin sağlık olsun ama olmasını isterdim.Amam farklı bir yöntem daha bulmus bulunmaktayım :)