Kural 1 : Ekipmanın kaliteli değilse trofe kovalamıyacaksın.

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında kayral tarafından paylaşıldı.

1. Uğur09

Uğur09 Muammer

Favori Kamış:
    Mitchell Mediterranee 430 Surf
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer nose pover
    En İyi Avı:
    740gr ve 480gr.(2)'si aynı anda ÇUPRA
    Öncelikle yakaladığın balıklar için tebrik ederim hemşerim.. Kaçan trofeyi yakında alacağını tüm kalbimle inanıyorum...Selamlar

2. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    çupra 2,10kg/Levrek 4 Küsür
    Teşekkür ederim arkadaşım :) Sardalyaya herşey vurabiliyor, İnşallah gönlünüzden geçen balıklarda oltanıza uğrar. Daha güzelleri size gelsin :)

3. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim hemşerim :), boyumun ölçüsünü aldım İnşallah seneye ...
    Balıkesire selamlar, sevgiler :)

4. crysannche

crysannche Nevzat

Favori Kamış:
    Shimano Aerocast, Okuma Cedros
    Favori Makine:
    Cormoran,Cormoran,Cormoran
    En İyi Avı:
    Minekop 5 kilo..
    Damdan düşenin halinden damdan düşen anlarmış. Bende kırdım kamışı vakti zamanında hemde Okuma Cedros kamısı parçaladım. Geçmiş olsun bir dahakine nşallah.

5. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim Nevzat Abi :), ayrıca sizede geçmiş olsun. Cedrosun tek parça 4.50 liği hayalimdeki kamışlardan biriydi.İçime kurt düşürdünüz :) Abi ilerde kamış alacağım zaman Aerocast ve cedros için fikrini almak adına rahatsız edebilirim. Keyifli avlar dilerim :)

6. ahmet10

ahmet10 Ahmet

Favori Kamış:
    Olta ve Sabır
    En İyi Avı:
    Henüz denizde geziyor
    Hemşerim tebrik ederim yine nasibini almışsın.
    Spin avlarımın birinde benzer olay benimde başıma gelmişti. Akşam makinayı temizlerken kalomayı sıkılı bırakmışım balık vurduğunda kitlenip kalmıştım. Ogün bugündür her avdan önce mutlaka gerekli kontrolleri yapıyorum artık.
    Daha iyileri rast gelsin...

7. haySpinine

haySpinine ibRaHim

Favori Kamış:
    okuma V-system 2.40 10-40 shimano alivio 2.70 20-50 daiwa crossfire 1.80 3-15 shakespeare
    Favori Makine:
    daiwa ballistic 3000 okuma trio30s okuma safina 25
    En İyi Avı:
    levrek 69cm lüfer 33cm turna 63cm
    tebrikler ve de geçmiş olsun önder abi, kaçan balık büyük olur diye boşuna demedikleri belli oldu neredeyse senide götürecekmiş :)

8. Emre

Emre Emre

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surfer 420cm, Okuma V-System 2,40
    Favori Makine:
    Shimano EXAGE 6000 FC, Daiwa Windcast S 5500, Okuma Safina 40
    En İyi Avı:
    Levrek 8kilo
    Gerçekten yazık olmuş o gücün hangi canliya ait olduğunu görebilmek eminim çok daha heyecanli olacakmiş. Kısmet...

Anlatimda harika alinan çupralarda harika tebrik ederim..

9. aukesen

aukesen ahmet Uğur Kesen

Favori Kamış:
    Yuki Neox R8,Vercelli Spyra Amarella,Daiwa Prime Caster II,Lineaffe Surf Mill,Shimano Speedmaster
    Favori Makine:
    Shimano aero fliegen,Daiwa Castizm 25QD,Daiwa EmblemZ4500,Shimano ultegra 12000,Penn surfblaster7000
    Önder bey çok geçmiş olsun
    Benimde bu tür sıkıntılar tadımı çok kaçırır.
    Kamış lineaffe marka sanırım ayrıca kamışdaki makine daiwa mıdır merak ettim.

10. onlinekatip

onlinekatip

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Şu an yok
    Güzel Balıklar.

11. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim hemşerim :) Bazen olabiliyor işte böyle şeyler, yapcak birşey yok Sanada rast gelsin hemşerim :)
    Dediğin gibi hemşerim kaçmasaydı büyük balık olmazdı, rastgelsin :)
    Teşekkür ederim :) Kısmet değilmiş, ilerisi için deneyim oldu.
    Makinalarım ryobi proskyer ve remixon firsclass.bugünkü balıkları remixon çekti ama ryobi kadar kuvvetli değil.Remixondan tuza karşı hassas olması harici balık çekerken bir sıkıntı yaşamıyorum ama heralde 2-3 sene ömürlü olacak gibi duruyor.Hafif olduğu için ağır kamışlarda kullanırken rahat oluyor.Ryobi için pek diyecek bir şey yok kıyı avında benim gözümde 10 numara :)
    Kamışı yerel bayiden aldım buralarda pek çeşit olmaz.Markası Effe hafif olduğu için almıştım rutinde kullandığım bir kamış değil.Lodoslu sert havalarda ağır takımla atışlar dengesiz oluyor bu zamanlarda kullanıyorum.Belki benim beklentim fazlaydı bilemiyorum. Keyifli avlar dilerim :)
    Teşekkür ederim :)

12. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Çok haklısın Roy

13. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk

Kalamayı nasıl yaptın acaba sevgili Önder.Doğru yapılan kalama ayarı esastır.

İstersen şu linke bir göz at.

http://www.balikdunyasi.tv/forum/t368-kalama-ayari-nasil-yapilir-vedat-abayoglu.html

14. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    Öncelikle ilginiz ve tavsiyeniz için teşekkür ederim vedat Abi :)

Daha linki gördüğümde hangi videonuz olabileceğini hemen tahmin ettim:)

Çünkü hepsini çok sefer izledim:)

Spin kamışlarda aynen videoda dediğiniz şekilde yapıyorum ama sörfte kalama sertte olmadımı malumunuz takımı toplarken akıntıdan dalgadan,yosundan,taşa takılmadan etkilenebiliyor.Bazı meralarda kurşunu zeminden tek seferde kaldırmanız gerekebiliyor dipte sürtünme yaptımı takım takılıyor. Bu yüzden mecburiyetten sert kalama kullanıyorum. Ama belirttiğim gibi makinayı temizlerken kalamayı 1-2 tık gevşetmeyi unutmuşum :)

Ama kamış kalamaya sıra gelecek kadar dayanmadı. Normalde kamış 2. parçadan bombeli olmasına rağmen takım dibe takıldığı zamanlar kamışı balığın vurduğu şiddetten çok daha sert asılıyordumum birşey olmuyordu. Marta kadar dayanır diye düşünmüştüm dayanmadı :) Hatta başıma geleceği tahmin ettiğimden 2 ay önce ileride almak üzere yeni kamış için forumda tavsiye istemiştim:

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=52051&page=3

Olay anını tekrardan anlatmak gerekirse balık vurduktan sonra kamışı aldım, büyüklük tespiti için yoklama tasması atarken balık bastı. Elimi kalamaya uzatırken kamış kırıldı. İnsani refleks; şokla geriye doğru sendeledim (kamşı bu arada tek el tutakaldım) Kamışın ağırlık merkezi değiştiği için misina ve kamışa daha fazla yük bindi (bu arada kalama açtıysa en fazla yarım tur açmıştır) sonra misina kırılan parçaya dolandığı için dayanamadı koptu :) Tabi bütün bunlar 3-5 saniyede oldu.

Tabiki sizin kadar deneyimli değilim, mutlaka hatalarımda, eksikliklerimde olmuştur. Balık bana kısmet değilmiş ama benim için güzel bir deneyim oldu :) Bu saatten sonra elimden balığa fazla zarar vermemiş olmayı dilemekten başka birşey gelmez.

Saygı ve sevgilerimle Vedat Abi :)

15. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Rasgelsin sevgili Önder,Soruların varsa keyfle cevaplandırırım.

Sevgiler

16. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    Aslında son mesajımı yazdıktan sonra sizden kamış önerinizi istemeyi unuttuğumu farkedip kendi kendime söylendip duruyordum ki olumlu mesajınızı gördüm, teşekkür ederim Vedat Abi :)

En büyük sıkıntım dediğim gibi kaliteli bir surf kamış edinemedim. Malumunuz bölgemizde surf tipi düzenekle avlanan pek insan yok. Av bayilerinde çok çeşit yok, orta/üst sınıf surf kamış ise hiç yok :)

Eğer vaktiniz varsa sizden; kıyı balıkçılığına uygun, mümkünse sert aksiyonlu, optimum atar ağırlığı 125-130 gr olan, mücadeleci balıklarda kullanabileceğim dayanıklı sörf kamış önerilerinizi istiyorum :)

Amacım daha çok balık yakalamak, balığı kırmak değil, sadece daha kaliteli av yapabilmek.

Saygı ve sevgilerimle Vedat Abi :)