bu sefer dalga geçmeyin ama )okul arkadaşım mustafa'yla sakarya nehrine balığa gittik bi kaç gün geceleyeceğiz akşam olunca oltaları attık ve hava kararmaya başlayınca ateşi yakıp çoban çayımızı demledik odun ateşi kokulu çayımızı içtikten sonra ateşte nasıl kor var tam mangallık aklıma bi şeytanlık geldi mustafa'ya dedimki bak mustafa ben şimdi bişey yapacağım ama bana engel olma sen yapmassan yapma ama bana yardımcı ol ne yapacaksın bakalım deyince ben kurbağa bacağı yiyeceğim dedim ya olum manyak mısın yenirmi falandı filandı diye beni vaz geçirmeye çalıştıysada başarılı olamadı buna el fenerini verdim kalktık kurbağa aramaya tabi fazla çabaya gerek kalmadan üç dört kurbağanın arka bacaklarını derilerinden ayırmıştım bile ateşin başına vardık ben bu küçük butları korların üzerine yatırdım ve mis gibi bir et kokusu kapladı etrafı tavuk ve balık eti karışımı tadı çok güzeldi birin ikinci derken son iki tane kalana kadar yedim bu arada mustafa'da beni seyrediyor son anda mustafa dayanamadı ve allah aşkına onlarıda ben yiyeyim valla canım çekti deyip minik butları syırdı kürdan gibi kemiklerden
Evet doğru lezzetlidir bu yenilen birşey zaten ben çok defa yedim. Ama her kurbağaya zıklama yapmayın renkli tonlara kaçanlar zehirli olabilir 3 gr et için nalları dikersiniz kurbağadan daha lezzetlisi yılan ettidir. Aynı tavuk eti gibidir tabii çiftlik tavuğu değil köy tavuğu. Afiyet olsun ilkler her zaman güzeldir.
Çok ender yerlerde görürsün bataklık gibi zira balık avı yaptığın yerlerde yoktur. Ama Türkiyede 10 kadar tür zehirli kurbağa var. EK olarak doğada gördüğün tüm renkli şeylerin %90'nı zehirlidir. Aklında bulunsun yiyeceklerini gökkuşağı gibi seçme.
Fare yakalamak zor abicim ona harcadığın enerjiyi zaten fare ile alamazsın. Ama kaplumbağa ve kırpının tadına kefilim.
valla yemedim ama bizim ufak birader hararetle kirpiyi tavsiye etti... ben yine de mecbur kalmazsam yememeyi tercih ederim... kıyamam yaa...
ya fare deyince sakaryada balığa gittik hava sıcak bizim olduğumuz yakada bir ağaç yok karşıtarafta söğütler yatmış suya doğru bindim sandala çektim söğütlerin altına bağladım el oltası yopıyorum tavalık gümüş yan tarafım ful kamış bi fare kamışı dibinden kesip kımır kımırt yiyiyor kulağımın dibinde abi nasıda karnım aç bizimkiler nevale almaya gitmiş köye valla o kamışlara canımçekindi farede o kadar güzel kımıtdatıyoki elde değil
Hocam normal zamanda hobi olarak bu tip hayvanlar yenilmez yani zevk için eğer kofti biran da isen yersin kim yanında kapanla dağa gider veya öyle bir duruma düşer.
Arkadaşlar Siz Işi Baya Ilerletmişiniz Yakinda çinlilere özenip çekirge ,böcek,kedi Köpek Le Devam Edeceniz Valla Bu Gidişle